12 Instagram-tips voor beginners

Inhoudsopgave:

12 Instagram-tips voor beginners
12 Instagram-tips voor beginners
Anonim

Instagram is een van de meest populaire sociale netwerken. Behalve dat het visueel aantrekkelijk is en gemakkelijk toegankelijk is voor onderweg, is het ook vrij eenvoudig om te leren hoe het te gebruiken.

De volgende tips kunnen je helpen om het meeste uit je eigen ervaring op het sociale-mediaplatform te halen, zodat je je volgers kunt laten groeien en de betrokkenheid kunt vergroten.

Post interessante, kleurrijke foto's en video's

Image
Image

Instagram gaat helemaal over het bieden van waarde aan je volgers, vooral als je meer betrokkenheid wilt. Wanneer je op Instagram post, moet je doel zijn om foto's en video's te publiceren die een soort emotie oproepen, zoals geluk, humor, motivatie, nostalgie, liefde of iets anders. Foto's van hoge kwaliteit met veel kleuren krijgen meestal de meeste actie.

Overdrijf het niet met de filtereffecten

Image
Image

Instagram biedt een aantal filters die u op uw foto's kunt toepassen om het uiterlijk en de stijl automatisch te verbeteren. Deze trend lijkt echter zijn hoogtepunt al bereikt te hebben. Mensen willen foto's en video's die kleurrijk zijn, maar relatief natuurlijk ogen. Hoewel filtereffecten verleidelijk zijn, kunt u proberen het gebruik ervan te beperken en de kleur en het contrast in de meeste van uw foto's normaal te houden.

Voel je vrij om hashtags te gebruiken, maar gebruik ze spaarzaam

Image
Image

Het gebruik van hashtags op Instagram is een geweldige manier om je bereik op het platform te vergroten, meer betrokkenheid te stimuleren en zelfs nieuwe volgers aan te trekken. Helaas gaan sommige mensen veel te ver. Hun bijschriften staan vaak vol met hashtags, waarvan vele niet eens relevant zijn voor het onderwerp van de post. Als je besluit hashtags te gebruiken, zorg er dan voor dat je ze tot een minimum beperkt en gebruik alleen relevante zoekwoorden.

Gebruik de zoek- en ontdekkingsfunctie om geweldige nieuwe inhoud te vinden

Image
Image

Wanneer je op Search & Explore (vergrootglaspictogram) tikt in de onderste rij van de Instagram-app, ga je naar de Search & Explore-pagina, waar je de inhoud kunt zien die is samengesteld aan uw interesses. Deze inhoud is gebaseerd op de soorten foto- en videoberichten die je leuk vindt of waarop je hebt gereageerd. De mensen die je volgt, inspireren ook wat je hier ziet.

Blader door deze pagina of gebruik de zoekbalk om te zoeken naar specifieke gebruikers, hashtags, onderwerpen en meer.

Post vaak om volgers geïnteresseerd te houden

Image
Image

Als je volgers betrokken wilt houden, moet je regelmatig nieuwe inhoud plaatsen. Dat betekent niet dat je 10 foto's per dag moet posten. In feite zou het plaatsen van een keer per dag, of ten minste om de andere dag, frequent genoeg moeten zijn om je huidige volgers geïnteresseerd te houden. Als je lange tijd zonder berichten plaatst, wees dan niet verbaasd als je er een paar kwijtraakt.

Gebruik Messenger om contact op te nemen met specifieke gebruikers

Image
Image

Hoewel het een goed idee is om regelmatig te posten om je volgers betrokken te houden, is het soms niet altijd nodig om iets openbaar te posten voor al je volgers. Richt je in plaats daarvan op een of meer specifieke gebruikers door ze privé een sms, foto of video te sturen. De direct messaging-functionaliteit van Instagram is geïntegreerd met Facebook Messenger, dus je kunt een Facebook-vriend een bericht sturen die niet eens op Instagram zit.

Als je een direct bericht met een foto of video wilt verzenden of beantwoorden, tik je op het camerapictogram, maak je je foto of video en tik je op Verzenden.

Interactie met je volgers

Image
Image

Negeer nooit je trouwe volgers die regelmatig je foto's leuk vinden en erop reageren! Dat is een trefzekere manier om uiteindelijk mensen weg te jagen. Laat in plaats daarvan je volgers weten dat je ze waardeert. Reageer op hun opmerkingen of ga zelfs naar hun account en like een paar van hun foto's. Je kunt een tool van derden zoals Iconosquare (voorheen Statigram) gebruiken als je Instagram-opmerkingen wilt volgen en wilt zien welke gebruikers het meest met je communiceren.

Als je je geen zorgen wilt maken over hoeveel mensen je berichten leuk vinden, heeft Instagram in mei 2021 de mogelijkheid toegevoegd om vind-ik-leuks te verbergen. Ga hiervoor naar een bericht en tik op de Meer (drie verticale stippen) icoon en tik vervolgens op Hide Like Count.

Laat je niet verleiden om volgers te kopen

Image
Image

Er is veel hype rond het kopen van Instagram-volgers. En het is waar dat je een aantal grote aantallen kunt krijgen voor vrij goedkoop. Het probleem met het kopen ervan is dat ze vaak grotendeels nep en inactief zijn. Je account ziet er misschien een beetje vreemd uit voor gebruikers die zien dat je 15.000 volgers hebt, maar bijna geen likes of reacties op je foto's en video's. Blijf bij echte betrokkenheid. Het gaat niet alleen om de cijfers.

Experimenteer met Shoutouts

Image
Image

Interactie met je huidige volgers wordt altijd aanbevolen, maar hoe meer mensen je bereikt, hoe beter. Een shout-out of een "shoutout for shoutout" (s4s) doen met een ander account in hetzelfde volgerbereik is een zeer snelle en effectieve manier om meer mensen te bereiken. Twee gebruikers stemmen er in principe mee in om de ander een shoutout-post op hun accounts te geven. Dit is eigenlijk de belangrijkste techniek die veel Instagram-gebruikers gebruiken om hun accounts met duizenden te laten groeien.

Blijf op de hoogte van de nieuwste Instagram-trends

Image
Image

Hashtags en shoutouts zijn geweldig, maar zelfs trends als deze hebben uiteindelijk een vervaldatum. Als Instagram een belangrijk sociaal netwerkplatform voor je is, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends om te voorkomen dat je achterblijft en het risico loopt waardevolle volgers te verliezen. Bekijk deze vijf grote trends in hoe mensen Instagram gebruiken.

Post Stories

Image
Image

Verhalen zijn minder permanent, meer "in het moment" stukjes inhoud die je kunt plaatsen zodat je volgers ze kunnen zien. Ze komen in de vorm van zowel foto's als video's en verdwijnen automatisch na 24 uur. Bekijk ze bovenaan de feed (in de vorm van ronde bubbels waarop je tikt). Verhalen bieden gewoon een meer informele manier om contact te maken, te delen en te communiceren met je volgers.

Verhalen worden steeds meer geïntegreerd met andere vormen van sociale media. Als je bijvoorbeeld Twitter gebruikt en een tweet vindt die je aanspreekt, kun je die tweet eenvoudig aan je verhaal toevoegen. Tik op de tweet, tik vervolgens op het pictogram share en selecteer Instagram Stories De tweet wordt weergegeven als onderdeel van je Instagram-verhaal. (Deze functie wordt momenteel alleen ondersteund op iOS.)

Gebruik limieten en verborgen woorden om beledigende opmerkingen en berichten te vermijden

Image
Image

Naarmate uw account groeit, kunt u de aandacht trekken van gebruikers die graag andere mensen aan misbruik onderwerpen. De functie Limieten probeert dat te voorkomen door verschillende standaarden te gebruiken om te bepalen welke directe berichten je ziet. Instagram verbergt bijvoorbeeld automatisch opmerkingen en berichten van mensen die je niet volgen of net zijn begonnen.

Op dezelfde manier kun je met Hidden Words de app vertellen bepaalde woorden, zinnen en zelfs emoji's eruit te filteren wanneer ze in DM-verzoeken verschijnen. Alles wat Hidden Words grijpt, gaat naar een speciale map die u naar wens kunt bekijken (of niet).

Aanbevolen: