Wat is poort doorsturen? Hoe stel ik mijn eigen in?

Inhoudsopgave:

Wat is poort doorsturen? Hoe stel ik mijn eigen in?
Wat is poort doorsturen? Hoe stel ik mijn eigen in?
Anonim

Port forwarding is het omleiden van computersignalen om specifieke elektronische paden naar uw computer te volgen. Als het computersignaal een paar milliseconden sneller zijn weg naar je computer kan vinden, verhoogt het de snelheid van gamen en downloaden.

Image
Image

Poorten en overdrachtspakketten

Die potlooddunne netwerkkabel (of draadloze netwerkadapter) aan de achterkant van je computer bevat 65.536 microscopisch kleine paden erin. Uw netwerkkabel is hetzelfde als een grote snelweg, behalve dat uw netwerkkabel 65. 536 rijstroken heeft en er op elke rijstrook een tolpoortje is. We noemen elke baan een poort.

Je internetsignaal bestaat uit miljoenen kleine auto's die over deze 65.536 rijstroken rijden. Deze auto's noemen we transferpakketten. Computeroverdrachtspakketten kunnen snel reizen (tot duizenden kilometers per seconde). Ze moeten echter bij elk groot netwerkknooppunt stoppen alsof het een grensovergang tussen landen is. Op elke kruising moet het pakket drie dingen doen:

  • Zoek een open poort.
  • Slaag voor de identificatietest die het door die poort toelaat, en, zo niet…
  • Ga naar de volgende poort en probeer het opnieuw totdat deze door de tolpoort mag.

In sommige gevallen worden pakketten die door hackers worden verzonden, opgevangen en vastgehouden op de kruising, waar ze worden opgelost in willekeurige elektronen. Wanneer dit gebeurt, wordt dit packet sniffing of packet sniping genoemd.

Een poort voor elk programma

De meeste software is geprogrammeerd om zijn pakketten via een specifieke poort te verzenden. Deze poortkeuzes worden vaak vastgesteld als programmeerstandaarden in de computerindustrie. (inclusief World of Warcraft port forwarding.)

Daarom moet uw router de opdracht krijgen om pakketten door deze poorten toe te laten, anders vertraagt u de snelheid waarmee ze van of naar uw computer worden overgebracht:

  • HTML-pagina's: poort 80
  • FTP-bestandsoverdracht: poort 21
  • World of Warcraft: poort 3724
  • POP3-e-mail: poort 110
  • MSN Messenger: poort 6901 en poorten 6891-6900
  • Everquest: poort 1024
  • Bit Torrents: poort 6881

Port Forwarding gebruiken om pakketten te versnellen

Port forwarding is wanneer u uw netwerkrouter opdracht geeft om elk pakket proactief te identificeren en om te leiden om op specifieke elektronische rijstroken te reizen. In plaats van dat elk pakket bij elke poort stopt totdat het een open poort vindt, kan een router worden geprogrammeerd om het proces te versnellen door pakketten te identificeren en om te leiden. Uw router fungeert dan als een soort verkeerssignaal en stuurt pakketten voor poorten.

Hoewel deze elektronische identificatie en doorsturen slechts milliseconden duurt, loopt de tijd op doordat miljoenen elektronische pakketten uw computer binnenkomen en verlaten.

Als u uw port forwarding correct programmeert, kunt u uw internetverbindingen met enkele seconden versnellen. In het geval van het downloaden van grote bestanden, zoals het delen van P2P-torrents, kunt u uren aan downloadtijd besparen door uw port forwards te programmeren. Een video die vroeger 3 uur nodig had om te downloaden, kan nu in minder dan 10 minuten worden voltooid.

Hoe u de Port Forwarding-commando's van uw router programmeert

Hoewel het programmeren van port forwarding intimiderend kan zijn, zijn er online tutorials die kunnen helpen. De meest voorkomende reden voor het programmeren van port forwarding is het verbeteren van de snelheid van BitTorrent-downloads, gevolgd door het verbeteren van de prestaties van streaming media en computergames zoals World of Warcraft.

Om je downloadclient, game of programma te versnellen, zoek je de exacte naam van je router en software en ga je naar portforward.com voor een visuele tutorial over hoe je router port forwarding-opdrachten opneemt.

Aanbevolen: