Hoe werkt AirPlay en welke apparaten kunnen het gebruiken?

Inhoudsopgave:

Hoe werkt AirPlay en welke apparaten kunnen het gebruiken?
Hoe werkt AirPlay en welke apparaten kunnen het gebruiken?
Anonim

AirPlay is een gepatenteerde draadloze technologie die door Apple is ontwikkeld voor het draadloos streamen van inhoud tussen compatibele apparaten die een netwerk delen. Die apparaten kunnen uw MacBook zijn die een document streamt naar een AirPlay-compatibele printer, een iPhone die muziek streamt naar draadloze luidsprekers in uw huis, of uw desktop-Mac die een HD-film naar uw tv streamt.

AirPlay of AirPlay 2.0 maakt deel uit van de besturingssystemen waarop alle Mac-computers en mobiele iOS-apparaten draaien. Zolang ze zich op hetzelfde netwerk bevinden, kan elk van deze apparaten inhoud van de ene naar de andere streamen en naar alle AirPlay-compatibele apparaten die zich ook op het netwerk bevinden.

Image
Image

Bottom Line

Voor digitale muziek kun je streamen naar je tv die is uitgerust met een Apple TV, delen met andere apparaten via een Airport Express of luisteren met AirPlay-compatibele luidsprekers. Met AirPlay 2 is het mogelijk om digitale muziek te streamen naar meerdere kamers die zijn uitgerust met AirPlay-compatibele luidsprekers tegelijk of rechtstreeks naar een hoofdtelefoon die verkrijgbaar is bij de meeste grote hoofdtelefoonfabrikanten.

Hardware-apparaten die AirPlay gebruiken

Net als bij elk draadloos netwerk heb je een apparaat nodig dat informatie verzendt en een apparaat dat deze ontvangt:

  • AirPlay Sender-hardware: Draagbare Apple-apparaten met het iOS-besturingssysteem - iPhone, iPad en iPod Touch - zijn afzenders. Ze moeten iOS-versie 4.2 of hoger gebruiken. Een Mac- of Windows-computer met iTunes kan ook worden ingesteld als een AirPlay-zenderapparaat. De Apple TV 4K en Apple TV 4e generatie kunnen ook streamen.
  • AirPlay-ontvangerhardware: Apple TV (alle modellen behalve de eerste generatie), Airport Express en AirPlay-compatibele luidsprekers zijn ontvangers. De meeste thuisprinters zijn compatibel met AirPlay. Stream met AirPlay 2 naar de HomePod-speaker van Apple en beantwoord een oproep of speel een game zonder de muziek te onderbreken.

Kan AirPlay metadata verzenden?

Ja, dat kan. Als u bijvoorbeeld Apple TV gebruikt om muziek, video's en foto's van uw iOS-apparaat naar uw HDTV te streamen, kunnen metagegevens zoals de titel van het nummer, de artiest en het genre worden weergegeven.

Albumkunst kan ook worden verzonden en weergegeven met AirPlay. Het JPEG-beeldformaat wordt gebruikt om albumhoezen te verzenden.

Welk audioformaat wordt gebruikt?

Om digitale muziek via wifi te streamen, gebruikt AirPlay het Real Time Streaming Protocol (RTSP). De Apple Lossless Audio Codec wordt gebruikt via het UDP-transportlaagprotocol om twee audiokanalen te streamen met 44100 Hertz.

Audiogegevens worden vervormd door het AirPlay-serverapparaat, dat een op een privésleutel gebaseerd versleutelingssysteem gebruikt.

AirPlay gebruiken om uw Mac-scherm te spiegelen

Je kunt AirPlay gebruiken om je Mac-scherm te spiegelen naar een met Apple TV uitgeruste projector of tv, wat handig is als je presentaties geeft of groepen medewerkers traint. Wanneer beide apparaten zijn ingeschakeld en verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk, klikt u op het AirPlay-status menu in de menubalk van de Mac en selecteert u de projector of televisie in de vervolgkeuzelijst menu.

FAQ

    Is AirPlay hetzelfde als schermspiegeling?

    Nee. AirPlay kan worden gebruikt om een scherm te spiegelen, maar AirPlay heeft veel andere toepassingen dan spiegelen.

    Welke apparaten hebben AirPlay en zijn dat alleen Apple-apparaten?

    Apple-apparaten ondersteunen AirPlay over de hele linie, maar andere apparaten die Apple niet maakt, zoals printers of ontvangers, kunnen AirPlay ook ondersteunen.

Aanbevolen: