Samsung Push-service: wat het is en hoe het werkt

Inhoudsopgave:

Samsung Push-service: wat het is en hoe het werkt
Samsung Push-service: wat het is en hoe het werkt
Anonim

Samsung Push Service is een app die merkspecifieke meldingen naar je Samsung-telefoon stuurt. Het bestaat misschien al op je telefoon, maar als dat niet het geval is, kun je de app downloaden van de Google Play Store en meteen aan de slag.

De instructies in dit artikel zijn misschien niet precies hetzelfde voor alle Samsung-apparaten, maar ze zouden redelijk vergelijkbaar moeten zijn.

Waarom zou je deze app willen?

Als je meerdere Samsung-apps gebruikt, ben je misschien blij te weten dat Samsung Push Service je pushmeldingen geeft voor alle apps.

Wanneer een app in de Samsung-familie nieuwe informatie heeft, zie je deze via de Samsung Push Service. Als gevolg hiervan kan deze app een gemakkelijke manier zijn om op de hoogte te blijven van alles wat met Samsung te maken heeft.

Bottom Line

Een pushbericht is een melding die op je scherm verschijnt, zelfs als je geen app gebruikt. Pushberichten van Samsung verschijnen op verschillende manieren op uw apparaat. Ze worden weergegeven in de meldingsbalk van uw telefoon, tonen applicatiepictogrammen boven aan het scherm en genereren op tekst gebaseerde meldingsberichten.

Hoe krijg ik toegang tot de Samsung Push-service?

Ga naar Instellingen > Apps > Samsung Push Service om de soorten meldingen op te geven die u zietAls u het niet in uw app-lijst ziet, tikt u op drie-stippen > Systeem-apps weergeven , scrolt u omlaag en tikt u op Samsung Push-service

Image
Image

Vanaf daar kun je de instellingen voor Notifications en Permission van de app aanpassen.

Image
Image

Potentiële nadelen van het gebruik van Samsung Push Service

Als je overweegt een nieuwe telefoon te kopen, wil je weten dat Samsung het merk is achter enkele van de meest verwachte telefoons van dit jaar. Sommige mensen zijn echter niet blij dat de Push Service-app op veel van hen in de fabriek is geïnstalleerd.

Onnodige apps zijn vooral frustrerend wanneer telefoons geen interne ruimte hebben, waardoor gebruikers er alles aan doen om items te verwijderen die ze niet nodig hebben.

Er zijn ook berichten dat de Samsung Push Service advertenties naar de gadgets stuurt, maar er is niets in de officiële beschrijving van de app dat advertenties als een mogelijkheid presenteert.

Avast nam het op in een rapport uit 2017 over Android-telefoon-apps en vermeldde expliciet dat Samsung Push Service bronnen uitput door de batterij leeg te maken.

Gebruikers zeggen ook dat ze continu meldingen krijgen om de app bij te werken, en dat die herinneringen hen irriteren.

Hoe Samsung Push Service uit te schakelen

Om Samsung Push Service uit te schakelen, gaat u naar Instellingen > Apps > Samsung Push Service > Meldingen en tik op de Meldingen weergeven schakelaar om alle meldingen uit te schakelen Uit.

Image
Image

Gebruik van mobiele data uitschakelen voor Samsung Push Service

Als u alleen internet op uw telefoon gebruikt door te vertrouwen op de gegevens in plaats van op een Wi-Fi-verbinding, kunt u de Samsung Push-service uitschakelen, zodat deze niet wordt uitgevoerd tenzij u gebruikmaakt van Wi-Fi.

  1. Ga naar Instellingen en tik op Verbindingen.
  2. Tik op Gegevensgebruik.
  3. Tik op Mobiel datagebruik.

    Image
    Image
  4. Scroll naar beneden en tik op Samsung Push Service.
  5. Tik op de Gebruik van achtergrondgegevens toestaan om deze uit te schakelen Uit.

    Image
    Image

Een tip voor het uitschakelen van Samsung Push Service

Als je zeker weet dat je Samsung Push Service voorgoed wilt beëindigen, moet je weten dat voor het verwijderen ervan een app van derden moet worden gedownload.

Samsung Push Service is gebundeld in de Samsung Apps-applicatie. Dus als uw telefoon u vraagt om Samsung Apps bij te werken, wordt Samsung Push Service opnieuw geïnstalleerd zonder uw medeweten. Vervolgens moet u de bovenstaande stappen opnieuw doorlopen.

FAQ

    Is de Samsung Push-service de moeite waard?

    Het kan zijn, afhankelijk van je behoeften. U zult dit zelf moeten beslissen, maar tenzij u regelmatig veel Samsung-apps gebruikt, is het waarschijnlijk niet de moeite waard om uw batterijduur en verwerkingskracht te besteden.

    Laat de Samsung Push-service uw batterij leeglopen?

    Het zou kunnen. Sommige gebruikers hebben problemen geuit met de service die de levensduur van de batterij verkort. Op de moderne Samsung-telefoons van tegenwoordig zal de service echter waarschijnlijk niet veel stroom verbruiken, tenzij je een groot aantal Samsung-apps hebt geïnstalleerd.

    Heeft het verwijderen van de Samsung Push Service nadelen?

    Het kan. Gebruik je geen Samsung apps, dan merk je geen verschil. Als je dat doet, ontvang je geen pushmeldingen van hen, dus je moet alle Samsung-apps zelf in de gaten houden.

Aanbevolen: