Hoe het te repareren als het geluid van een Chromecast niet werkt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als het geluid van een Chromecast niet werkt
Hoe het te repareren als het geluid van een Chromecast niet werkt
Anonim

Als je Chromecast-audio af en toe wegv alt, zijn er verschillende stappen die je kunt proberen om het geluid weer aan de praat te krijgen. En omdat er verschillende problemen kunnen zijn, bieden we verschillende oplossingen.

Deze gids voor probleemoplossing beschrijft wat u moet doen als er geen geluid is op uw Chromecast. We raden een andere gids aan als er iets anders aan de hand is. De Chromecast-fout 'Bron niet ondersteund' of een Chromecast die steeds crasht, zijn bijvoorbeeld verschillende symptomen en vereisen een andere aanpak.

Waarom is er geen geluid als ik Chromecast gebruik?

Problemen oplossen met een Chromecast zonder geluid kan moeilijk zijn omdat het probleem zich op een van de vele plaatsen kan voordoen.

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom er geen geluid is:

  • Het apparaat is gedempt
  • De kabel of poort is defect
  • De software is verouderd (of heeft een storing/conflict)
  • De Chromecast zelf doet het niet

Hoe krijg ik geluid via Chromecast?

Zoals de meeste streaming-apparaten die rechtstreeks op een tv worden aangesloten, levert Chromecast geluid via HDMI. Zolang er een HDMI-kabel op het scherm is aangesloten, zal deze video en geluid dragen.

Deze gids voor probleemoplossing is van toepassing op Chromecasts die audio en video leveren, niet op Chromecast Audio of apparaten met ingebouwde Chromecast. Als je echter een van die andere apparaten hebt, zijn sommige van deze ideeën misschien nog steeds nuttig.

Hoe Chromecast-geluid te repareren werkt niet

Voordat je een nieuwe Chromecast koopt of voor een alternatief streamingapparaat kiest, kun je deze eenvoudige tips doornemen om te zien of een van hen het geluid weer aan de praat krijgt.

  1. Zet het geluid harder op het apparaat waar je van en naar cast. Als je bijvoorbeeld een film van je telefoon naar je tv cast, zorg er dan voor dat zowel het volume van je telefoon als het volume van je tv hoog staat.

    Het klinkt misschien als een voor de hand liggende stap, maar zelfs als het volume van de tv maximaal is, heb je mogelijk het volume van de Chromecast op je telefoon zachter gezet zonder het te beseffen. Om dit te testen, opent u eerst de app waaruit u probeert te casten en gebruikt u vervolgens de volumeknoppen om deze harder te zetten.

    Image
    Image
  2. Schakel over naar een andere ingang op je tv (d.w.z. niet degene die de Chromecast gebruikt) om te controleren of het volume van de tv vanzelf werkt. De rest van deze stappen heeft geen zin om te voltooien als het audioprobleem bij een van je andere apparaten ligt.

    Gebruik de Input-knop van de afstandsbediening, of hoe die functie op je afstandsbediening ook wordt genoemd, om over te schakelen naar de tv-modus of een andere ingang met een ander apparaat aangesloten (een Xbox, Roku, enz.).

  3. Volledig stap 2 opnieuw, maar deze keer met het apparaat dat de casting doet. Als u bijvoorbeeld cast vanuit Chrome op uw computer, koppelt u de Chromecast volledig los, start u Chrome opnieuw en probeert u audio af te spelen zonder de cast-functie.

    Aangezien je al hebt bevestigd dat het volume op zowel het cast-apparaat als het ontvangende apparaat is opengezet, en de tv naast de Chromecast ook audio kan leveren, moet je ervoor zorgen dat het apparaat dat de casting uitvoert, werkende audio heeft. zijn eigen.

    Als je merkt dat het je computer is, en niet de Chromecast, die problemen heeft, kun je je computer als volgt zonder geluid repareren. Op dezelfde manier kunt u als volgt een iPhone zonder geluid repareren en een Android zonder geluid repareren. Mogelijk moet u een soundbar repareren die niet werkt. Hoe dan ook, als de Chromecast niet de schuldige is, moet je in plaats daarvan een van die andere handleidingen voor probleemoplossing volgen.

  4. Nu je weet dat de verzendende en ontvangende apparaten werkend geluid hebben, herstart je de app die de casting doet. Of het nu Netflix of YouTube is op je telefoon of Chrome op je computer, het geluidsprobleem kan een tijdelijke bug zijn die wordt verholpen door opnieuw op te starten.

    Dwing het af te sluiten, wacht een paar seconden, start het dan weer op en probeer het opnieuw te casten.

    Hulp nodig? Hoe apps op Android te sluiten. Hoe apps op een iPhone te sluiten. Hoe apps op een Mac te sluiten Hoe apps op Windows te sluiten.

  5. Start alle drie de apparaten opnieuw op: de telefoon of computer waarmee de cast is gestart, de tv of projector met het geluidsprobleem en de Chromecast zelf.
  6. Kies in de Woning-app een apparaat en tik op menu met drie stippen > Opnieuw opstarten.

    Google heeft instructies voor het opnieuw opstarten van de Chromecast vanuit de Home-app, maar het kan gemakkelijker zijn om hem even los te koppelen.

    Image
    Image
  7. Update de Chromecast. De vorige stap heeft mogelijk automatisch een updatecontrole geactiveerd na het opnieuw opstarten, maar als dat niet het geval is, moet u de Chromecast handmatig bijwerken.

    Een verouderde of buggy-firmware kan de oorzaak zijn van het geluidsprobleem.

  8. Controleer of er een update is voor de specifieke app die problemen veroorzaakt. De app zelf kan last hebben van een bug die de geluidsuitvoer van Chromecast beïnvloedt.

    Als er geen update beschikbaar is, kunt u proberen de app opnieuw te installeren.

  9. Reset de Chromecast. Het zal de firmware helemaal opnieuw installeren. Het is uw laatste optie om dit probleem aan te pakken als het softwaregerelateerd is.
  10. Sluit de Chromecast aan op een andere HDMI-poort op de tv/projector. Om welke reden dan ook, er kan een bepaald probleem zijn met de poort die u gebruikt dat in strijd is met het vermogen van de Chromecast of tv om geluid te communiceren.

    Als een alternatieve poort niet de oplossing is, controleer dan of de poort werkt door een ander HDMI-apparaat aan te sluiten. Als geen van uw andere apparaten op een van de poorten werkt, maar u weet dat de apparaten correct werken, dan is de tv hier het probleem. U kunt dit nogmaals verifiëren door de Chromecast op een geheel andere tv aan te sluiten.

  11. Neem contact op met Google. Google kan mogelijk bevestigen dat het probleem dat u ondervindt een nog onopgelost softwareprobleem is, of misschien heeft u recht op een vervangend apparaat (ervan uitgaande dat het nieuw genoeg is).

FAQ

    Hoe verbind ik Chromecast met surround sound?

    Zodra je je Chromecast op je tv hebt aangesloten, open je de Google Home-app, kies je je apparaat en tik je op Instellingen > Geluidsinstellingen> Surroundgeluid.

    Hoe luister ik naar Chromecast met een koptelefoon?

    Als je een hoofdtelefoon wilt gebruiken met Chromecast, ga je naar Instellingen > Afstandsbedieningen en accessoires > Koppel afstandsbediening of accessoires. Afhankelijk van uw model moet u mogelijk een app van derden gebruiken om uw hoofdtelefoon in te stellen.

    Hoe los ik Chromecast-audiovertragingen op?

    Chromecast-audiovertragingen worden meestal veroorzaakt door netwerkproblemen, verbindingsproblemen met het apparaat of latentie van luidsprekers. Probeer uw router te optimaliseren, de streamingkwaliteit te verlagen of een bekabelde Ethernet-verbinding te gebruiken. Als je nog steeds problemen ondervindt, pas je de Groepsvertragingscorrectie aan in je Chromecast-instellingen in de Google Home-app.

    Hoe repareer ik mijn Google Chromecast-afstandsbediening?

    Als u uw Chromecast-afstandsbediening wilt resetten, verwijdert u de batterijen en houdt u de Home-knop ingedrukt terwijl u de batterijen terugplaatst. Wacht tot de LED gaat branden en laat vervolgens de knop los. Als u de melding Start pairing ziet, houdt u Back+ Home ingedrukt totdat het LED-lampje knippert.

Aanbevolen: