Instagram test 'voorgestelde berichten' als prioriteit

Instagram test 'voorgestelde berichten' als prioriteit
Instagram test 'voorgestelde berichten' als prioriteit
Anonim

Instagram test opnieuw een wijziging in het algoritme, waarbij deze keer prioriteit wordt gegeven aan 'Voorgestelde berichten' boven de berichten van je vrienden.

Volgens TechCrunch begint Instagram met een test die posts van accounts die je niet volgt in je reguliere feed aanbeveelt boven die van mensen die je al volgt, maar een relatief klein aantal gebruikers hebben. Als je deze functie niet wilt zien, laat het sociale netwerk gebruikers de functie 30 dagen uit hun feeds verwijderen.

Image
Image

Instagram vraagt testers om feedback wanneer een voorgestelde post hen niet interesseert in een poging om het algoritme te verfijnen.

Voorgestelde berichten zijn vorig jaar voor het eerst op Instagram uitgerold en verschijnen momenteel alleen nadat je alle inhoud van je feed hebt doorgenomen en het bericht 'Je bent helemaal bij' ziet. Als u de functie als een steunpilaar aan uw feed toevoegt, blijft u in theorie scrollen, in plaats van de app te verlaten vanwege een gebrek aan inhoud.

Gebruikers die nu veel accounts volgen, zien misschien zelden of nooit de pop-up Voorgestelde berichten, maar het mogelijke nieuwe algoritme zou dit soort berichten automatisch toevoegen aan de rest van uw feed, ongeacht hoeveel accounts die je volgt.

Instagram vraagt testers om feedback te geven wanneer een voorgestelde post hen niet interesseert om het algoritme goed te krijgen en gebruikers te laten zien wat ze precies willen zien.

Hoewel deze nieuwe wijziging slechts een test is, is het bekend dat Instagram zijn tests permanente functies maakt. Instagram heeft jarenlang getest om het aantal likes op berichten te verbergen en vorige maand kondigde het aan dat alle gebruikers het aantal likes konden verbergen als ze daarvoor kozen.

Instagram begon ook in januari met het testen van het verwijderen van de mogelijkheid om feedposts in je verhalen te delen, maar het lijkt erop dat de meeste mensen hopen dat dit geen permanente functie wordt. Experts zeggen dat het een slecht idee zou zijn om de functie uit te schakelen, vooral voor kleine bedrijven die zich geen andere vormen van reclame kunnen veroorloven of belangrijke informatie over bepaalde onderwerpen kunnen delen.

Aanbevolen: