Twitter geeft prioriteit aan high-profile gebruikers in zijn Project Guardian

Twitter geeft prioriteit aan high-profile gebruikers in zijn Project Guardian
Twitter geeft prioriteit aan high-profile gebruikers in zijn Project Guardian
Anonim

Twitter heeft een geheim programma dat prioriteit geeft aan spraakmakende en populaire Twitter-gebruikers om hen te beschermen tegen misbruik of intimidatie.

Volgens een recent rapport van Bloomberg dekt Project Guardian een lijst van duizenden spraakmakende accounts, waaronder politici, muzikanten, journalisten, professionele atleten en meer. Twitter geeft prioriteit aan meldingen over misbruik dat op deze accounts is gemeld en beoordeelt ze vóór andere gemarkeerde meldingen in de wachtrij voor contentmoderatie.

Image
Image

Twitter's inhoudsmoderatie wordt gedaan met de hulp van elke gebruiker die Tweets of opmerkingen kan melden die volgens hen in strijd zijn met het beleid van het platform. Twitter vertrouwt ook op machine learning om inhoud te markeren en een toegewijd team van inhoudsmoderators die het lot van een Tweet bepalen op basis van het beleid van het platform.

Bloomberg merkte op dat de accounts die deel uitmaken van Project Guardian geen speciale regels hebben, maar dat het programma in plaats daarvan is ingesteld om "virale nachtmerries" te herkennen en te stoppen voordat ze zich voordoen. Bovendien weten de meeste gebruikers die deel uitmaken van Project Guardian niet eens dat ze speciale aandacht krijgen.

Image
Image

De lijst met VIP-gebruikers verandert naar verluidt voortdurend, afhankelijk van wie die dag, week of maand het doelwit is op Twitter. Accounts worden toegevoegd door een Twitter-medewerker die ze aanbeveelt, een manager of agent van een gebruiker die Twitter benadert om hulp te vragen, of socialemediamanagers bij nieuwsorganisaties die contact opnemen namens hun collega's.

Hoewel Project Guardian als een goede zaak klinkt, geeft het prioriteit aan alleen bepaalde mensen die lastiggevallen worden op het platform. Daarentegen moeten andere 'gewone' accounts langer wachten en internettrollen zonder enige speciale behandeling afhandelen.

Aanbevolen: