Hoe snel is DSL-internetservice?

Inhoudsopgave:

Hoe snel is DSL-internetservice?
Hoe snel is DSL-internetservice?
Anonim

Een digitale abonneelijn (DSL) maakt gebruik van bestaande telefoonlijnen om snelle internettoegang te leveren. DSL biedt deze toegang zonder de telefoonlijnen vast te leggen, zoals inbelverbindingen doen.

Vergeleken met de prestaties van internetdiensten via de kabel, is de DSL-snelheid historisch gezien iets achtergebleven. De snelheid van DSL-internetverbindingen neemt echter toe naarmate de technologie verbetert en serviceproviders hun netwerkinfrastructuur upgraden.

DSL-snelheden variëren afhankelijk van de provider die je kiest en de pakketten die de provider aanbiedt. Zelfs uw apparatuur heeft invloed op de snelheid. Als u een draadloze router gebruikt en uw computer zich op een afstand van de router bevindt, kunt u lagere snelheden verwachten. Als uw router of pc vrij oud is, kan hetzelfde gebeuren.

Image
Image

Hoe snel is DSL?

De gemiddelde DSL-internetsnelheid is bijna net zo snel als kabelinternetverbindingen. Kabelverbindingen worden echter vaak gedeeld met andere gebruikers in uw omgeving, waardoor de snelheid afneemt. De DSL-service wordt niet gedeeld met anderen, dus de activiteit van uw buren heeft geen invloed op uw snelheid.

DSL-snelheden verschillen per pakketoptie. Als u van plan bent om streaming-inhoud te binge-watchen, wilt u misschien het snelste pakket dat uw provider biedt. Als u niet 24/7 online bent, is een van de meer betaalbare maar langzamere pakketten misschien iets voor u. De meeste providers bieden een keuze uit DSL-diensten met verschillende bandbreedtes.

Bijvoorbeeld, AT&T biedt een servicelaag die snelheden tot 6 Mbps levert en een andere laag die tot 100 Mbps levert (VDSL of Very-high-bit-rate DSL). Het langzamere, goedkopere abonnement werkt prima voor sociale media, browsen en e-mail. Het snellere plan is beter geschikt voor gamers en tv-binge-watchers. Voor vergelijkbare kabelsnelheden biedt hun glasvezelabonnement tot 1000 Mbps.

Als uw land is bedraad voor glasvezel, kunt u nog hogere DSL-snelheden krijgen. Verizon biedt pakketten aan met snelheden van 100 Mbps, 300 Mbps en Gigabit. Minder bekend en lang niet zo algemeen verkrijgbaar, Google Fiber biedt een snelheid van 1 Gbps.

DSL download- en uploadsnelheden

Uw DSL-snelheid kan veranderen afhankelijk van hoe u het netwerk gebruikt.

DSL-providers adverteren vaak de snelheid van hun service met een combinatie van twee bandbreedtenummers: één voor downloadsnelheid en één voor uploadsnelheid. Controleer zowel de download- als uploadsnelheid bij het kiezen van een provider.

Residentiële DSL-diensten bieden doorgaans snellere downloads dan uploads, omdat de meeste klanten meer tijd besteden aan downloadactiviteiten. Deze regeling wordt asymmetrische DSL-service (ADSL) genoemd. Bij ADSL is de downloadsnelheid hoger dan de uploadsnelheid. Bij symmetrische DSL (SDSL) zijn beide nummers hetzelfde.

DSL-snelheidsverschillen tussen huishoudens

De nominale maximale bandbreedte van een DSL-verbinding kan vaak niet worden bereikt en de werkelijke snelheid verschilt per huishouden. Factoren die van invloed zijn op de DSL-snelheid zijn onder meer:

  • Kwaliteit van de telefoonlijn bij u thuis: Wijken met betere koperen bedrading kunnen iets hogere DSL-snelheden behalen. Glasvezellijnen zijn nog sneller.
  • De afstand tussen de hub en thuis: De lengte van de telefoonlijn tussen de woning en de hub van het telefoonbedrijf is van invloed op de snelheid. DSL-technologie is afstandsgevoelig omdat de prestaties afnemen naarmate u verder van de hub komt.
  • Servicestoringen: Hoewel de DSL-snelheid normaal gesproken constant is, kan deze plotseling dalen als de serviceprovider technische problemen heeft met zijn netwerk. De snelheden worden meestal na een paar minuten weer normaal.

Klanten hoeven hun woningen niet opnieuw te bedraden, maar kunnen weinig doen aan het veranderen van sommige factoren. Er kunnen echter andere factoren worden gewijzigd om de snelheid van de verbinding te verbeteren.

Stel je router in in de buurt van de apparaten die je gebruikt om toegang te krijgen tot internet. Het plaatsen van een router in een verre kamer of in de buurt van een storend signaal, zoals van een magnetron, verslechtert de snelheid van de DSL-verbinding.

Andere variabelen die u kunt regelen en die van invloed zijn op uw DSL-verbindingssnelheid zijn:

  • Spyware op de computer: Zelfs wanneer het DSL-netwerk op volle snelheid werkt, kunnen spywareprogramma's bandbreedte verbruiken, waardoor u van snelheid wordt beroofd. Voer regelmatig antispywareprogramma's uit op netwerken om dit probleem te voorkomen.
  • Onjuist geconfigureerde kabels of draadloze router: Routers bevinden zich tussen uw computer en mobiele apparaten en de internetverbinding. Een router die niet goed functioneert, kan de DSL-snelheid beperken. Het tijdelijk rechtstreeks aansluiten van een computer op internet kan helpen bij het diagnosticeren van deze situatie.
  • Langzame draadloze netwerkverbinding: Een langzame Wi-Fi-verbinding tussen een computer en een draadloos thuisnetwerk houdt mogelijk geen gelijke tred met de snelheid van de DSL-internetverbinding. Het kopen van een nieuwere router om de kwaliteit van de wifi-verbinding te verbeteren lost dit probleem op.
  • Oude computer: Oude computers die onvoldoende rekenkracht of geheugen hebben, kunnen geen gelijke tred houden met een snelle DSL-verbinding. U kunt dit probleem controleren door de DSL-snelheid tussen twee computers bij u thuis te vergelijken.

Aanbevolen: