Hoe u snel ruimte op uw telefoon kunt vrijmaken

Inhoudsopgave:

Hoe u snel ruimte op uw telefoon kunt vrijmaken
Hoe u snel ruimte op uw telefoon kunt vrijmaken
Anonim

Wat te weten

  • Maak ruimte vrij door te tikken op Instellingen > Opslag > Beheer opslag.
  • Verwijder ongewenste apps, foto's en video's om meer ruimte te creëren.
  • Voeg een microSD-kaart toe om uw opslagbehoeften uit te breiden.

Dit artikel leert je hoe je kunt vinden wat ruimte inneemt op je Android-telefoon en hoe je dit kunt verwijderen, waardoor er ruimte vrijkomt.

Ontdek eerst wat er ruimte inneemt op je telefoon

Als het voelt alsof je telefoon constant onvoldoende opslagruimte heeft, is het belangrijk om te weten welke bestanden zoveel ruimte innemen. Hier kun je kijken om erachter te komen hoeveel opslagruimte je hebt en welk type bestanden deze in beslag nemen.

Android's Storage Manager kan enigszins verschillen, afhankelijk van de Android-telefoon, maar het basisprincipe blijft hetzelfde.

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Opslag.
  3. Tik op Opslag beheren om te zien welke bestanden op uw telefoon zijn opgeslagen, bestanden te verwijderen, naar andere vormen van opslag te verplaatsen, enzovoort.

    Image
    Image

3 Snelle manieren om opslagruimte op uw telefoon vrij te maken

Er zijn veel verschillende manieren waarop je opslagruimte op je telefoon kunt vrijmaken. Hier zijn enkele van de beste manieren om dit te doen.

  • Verwijder apps op je telefoon Als je veel apps op je telefoon hebt geïnstalleerd maar er nooit een hebt verwijderd, kan je opslagruimte al snel opraken. Verwijder degene die u nooit gebruikt. Het is altijd mogelijk om ze op een later tijdstip opnieuw te installeren via de Google Play Store als u besluit ze opnieuw nodig te hebben.
  • Wis de cachegegevens. Als u een oudere Android-telefoon heeft, kunnen cachegegevens zich snel ophopen. Deze gegevens worden anders behandeld via Opslag beheren met nieuwere Android-telefoons, maar als je een ouder apparaat hebt, probeer dan de cache te wissen om meer ruimte vrij te maken.
  • Verplaats bestanden naar een SD-kaart. Het is mogelijk om in de meeste Android-telefoons een microSD-kaart toe te voegen om uw opslagbehoeften uit te breiden die verder gaan dan wat interne opslag biedt. Zodra je dit hebt gedaan, verplaats je bestanden en foto's naar de SD-kaart om opslagruimte vrij te maken.

Opslag wissen zonder alles te verwijderen

Een belangrijke reden waarom veel gebruikers geen opslagruimte meer hebben op hun telefoons, is dat ze veel foto's en video's maken. Het is begrijpelijk dat u deze dierbare herinneringen niet wilt verwijderen, maar er is een andere manier. Hier leest u hoe u een back-up van uw foto's maakt met Google Foto's.

  1. Tik op Foto's.
  2. Tik op je Google-profielfoto.

    Image
    Image
  3. Tik op Back-up inschakelen.
  4. Kies in welke kwaliteit de foto's moeten worden opgeslagen en tik vervolgens op Bevestigen.

    Image
    Image

Opslagbeheer gebruiken om uw telefoon automatisch te beheren

Als je liever je telefoon overlaat om de bestanden zelf te beheren, is het mogelijk om tools zoals Opslagbeheer te gebruiken om ervoor te zorgen dat je telefoon goed blijft werken. Als u dit doet, worden uw foto's en video's na een bepaalde tijd verwijderd, dus zorg ervoor dat u back-ups van uw foto's en video's maakt via Google Foto's Hier vindt u het.

Storage Manager heet misschien iets anders, afhankelijk van de Android-telefoon die je gebruikt, maar het principe blijft hetzelfde.

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Opslag.
  3. Schakel Opslagbeheer in.

    Image
    Image

    Storage Manager is een vervanging van Smart Storage van eerdere Android-versies.

  4. Tik op Opslagbeheer.
  5. Tik op Remove Photos & Videos om de lengte van de foto's te wijzigen.

    Image
    Image

Waarom is mijn interne opslag altijd vol op Android?

Als je Android-telefoon altijd onvoldoende ruimte lijkt te hebben, zijn daar veel redenen voor. Hier is een blik op enkele van de belangrijkste redenen erachter.

  • Je hebt beperkte opslagruimte. Als uw Android-telefoon een kleine hoeveelheid interne opslagruimte heeft, kan het een strijd zijn om voldoende vrije ruimte te hebben om systeemupdates te installeren. Dat is waar het hebben van externe opslag via een microSD-kaart veel kan helpen.
  • Je hebt veel apps geïnstalleerd. Als je veel apps hebt geïnstalleerd, kan je opslagruimte snel opraken. Het is vooral een probleem als je ook veel high-end games hebt geïnstalleerd.
  • Je maakt veel video's. Veel Android-telefoons kunnen nu 4K-video's maken, wat al snel snel oploopt. Overweeg om de resolutie van de foto's en video's die je maakt te verlagen om meer ruimte vrij te maken.

FAQ

    Hoeveel telefoonopslag heb ik nodig?

    Het hangt helemaal af van je behoeften. Als je niet veel apps gebruikt en niet veel foto's of video's maakt, kom je misschien weg met slechts 64 GB. Maar als je veel video's maakt, veel muziek downloadt en veel videogames speelt, wil je minimaal 128 GB. Gebruikers van zware telefoons willen misschien kijken naar opslagopties van 256 GB en zelfs 512 GB. Houd er rekening mee dat het besturingssysteem van een telefoon veel ruimte in beslag neemt, dus u krijgt minder dan de geadverteerde opslagruimte wanneer u een nieuw apparaat koopt.

    Hoe maak je opslagruimte vrij op een iPhone?

    In tegenstelling tot Android-telefoons hebben iPhones geen uitbreidbaar SD-kaartslot. Als u meer ruimte wilt creëren, moet u bestanden verwijderen die u niet langer nodig heeft. Ga naar Instellingen > Algemeen > [Apparaat] Opslag, en u kunt aanbevelingen krijgen voor het vrijmaken van ruimte, samen met een lijst met apps en hoeveel opslagruimte ze gebruiken. Offload of verwijder apps die je niet meer gebruikt, maak een back-up van je video's en foto's naar iCloud, of verwijder misschien die oude boeken die je niet leest om wat ruimte vrij te maken.

Aanbevolen: