Een Windows 8-wachtwoord opnieuw instellen

Inhoudsopgave:

Een Windows 8-wachtwoord opnieuw instellen
Een Windows 8-wachtwoord opnieuw instellen
Anonim

Wat te weten

  • Best: gebruik een wachtwoordhersteldiskette voor Windows 8 (als je er een hebt gemaakt voordat je het wachtwoord bent vergeten).
  • Alternatief: gebruik een hack die niet door Microsoft is goedgekeurd.
  • De hack, die werkt met Windows 8 en 8.1, vereist een lokaal account en ongeveer een uur.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw Windows 8-wachtwoord opnieuw instelt met de hieronder beschreven "hack". Hoewel het onschadelijk is en heel goed werkt, is het niet bepaald door Microsoft gesanctioneerd.

In het ideale geval zou u een Windows 8-wachtwoordhersteldiskette gebruiken om uw Windows 8-wachtwoord opnieuw in te stellen. Helaas is de enige manier om er een te gebruiken, als je de voorbedachte rade had om er een te maken voordat je je wachtwoord bent vergeten. We raden je aan er een te maken zodra je weer binnen bent (zie stap 10 hieronder).

Een Windows 8-wachtwoord opnieuw instellen

U kunt uw Windows 8-wachtwoord op deze manier opnieuw instellen, ongeacht welke editie van Windows 8 of Windows 8.1 u gebruikt. Het proces kan tot een uur duren.

De onderstaande truc voor het opnieuw instellen van het wachtwoord voor Windows 8 werkt alleen als u een lokaal account gebruikt. Als u een e-mailadres gebruikt om u aan te melden bij Windows 8, gebruikt u geen lokaal account. Als dit het geval is, volg dan onze tutorial Hoe u uw Microsoft-accountwachtwoord kunt resetten.

  1. Toegang tot geavanceerde opstartopties. In Windows 8 vindt u alle belangrijke diagnostische en reparatieopties die voor u beschikbaar zijn in het menu Geavanceerde opstartopties (ASO).

    Er zijn zes manieren om toegang te krijgen tot het ASO-menu, allemaal beschreven in de bovenstaande link, maar sommige (Methoden 1, 2, & 3) zijn alleen beschikbaar als je al in Windows 8 kunt komen en/of je wachtwoord weet. We raden u aan methode 4 te volgen, waarvoor u een installatieschijf of flashstation voor Windows 8 moet hebben, of methode 5, waarvoor u een Windows 8-herstelstation moet hebben of maken. Methode 6 werkt ook, als uw computer dit ondersteunt.

  2. Selecteer Problemen oplossen, dan Geavanceerde opties en tenslotte Opdrachtprompt.

    Image
    Image

    Als je om het gebruikerswachtwoord wordt gevraagd (wat je niet weet), moet je deze stap verlaten en opstarten naar een programma waarmee je door kunt gaan met deze stappen. Hiren's BootCD PE is een voorbeeld van een oplossing.

  3. Typ de volgende opdracht in de opdrachtprompt:

    kopieer c:\windows\system32\utilman.exe c:\

    …en druk dan op Enter. Je zou een 1 bestand(en) gekopieerde bevestiging moeten zien.

    Image
    Image

    Als u een "pad niet gevonden" of soortgelijke fout krijgt terwijl u probeert om deze opdracht of een andere opdracht op deze pagina uit te voeren, is dit hoogstwaarschijnlijk omdat de stationsletter wordt gewijzigd terwijl u de opdrachtprompt op deze manier gebruikt, en dus het systeem kan niet vinden wat u typt. Probeer de dir d: opdracht en kijk of het het Windows-bestandssysteem toont. Als dat zo is, gebruik dan d in plaats van c, of (hoewel onwaarschijnlijk nuttig) probeer het opnieuw met e enzovoort.

  4. Typ nu dit commando, nogmaals gevolgd door Enter:

    kopieer c:\windows\system32\cmd.exe c:\windows\system32\utilman.exe

    Beantwoord met Y of Yes om een vraag te stellen over het overschrijven van het utilman.exe-bestand. U zou nu een andere bevestiging van het kopiëren van het bestand moeten zien.

    Image
    Image

    Dit commando is één enkele regel met twee spaties; druk pas op Enter als je klaar bent met de hele opdracht.

  5. Verwijder alle flashstations of schijven waarvan u mogelijk hebt opgestart in stap 1 en start vervolgens uw computer opnieuw op.

    Om opnieuw op te starten vanuit het ASO-menu, verlaat u de opdrachtprompt en kiest u Zet uw pc uit. Druk op de aan/uit-knop als hij uit is om hem weer aan te zetten.

  6. Zodra het inlogscherm van Windows 8 beschikbaar is, kiest u het pictogram Toegankelijkheid in de linkerbenedenhoek van het scherm. Opdrachtprompt zou moeten openen.

    Image
    Image

    Opdrachtprompt wordt geopend omdat de wijzigingen die u in Stap 3 en 4 hierboven hebt aangebracht, de Toegankelijkheidshulpmiddelen hebben vervangen door Opdrachtprompt (maak u geen zorgen, u zult deze wijzigingen in Stap 11 ongedaan maken). Nu u toegang hebt tot een opdrachtregel, kunt u uw Windows 8-wachtwoord opnieuw instellen.

  7. Vervolgens moet u het net user-commando uitvoeren zoals hieronder weergegeven, waarbij u myusername vervangt door uw gebruikersnaam en mynewpassword door de wachtwoord dat u wilt gaan gebruiken:

    net gebruiker mijngebruikersnaam mijnnieuwwachtwoord

    De gebruiker Jon kan het commando bijvoorbeeld als volgt uitvoeren:

    netgebruiker Jon Pa$$w0rd

    Het bericht De opdracht is met succes voltooid, verschijnt als u de opdracht met de juiste syntaxis hebt ingevoerd.

    Image
    Image

    Je moet dubbele aanhalingstekens rond je gebruikersnaam gebruiken als er een spatie in staat, zoals "Tim Fisher" of "Gary Wright."

    Als u een bericht krijgt dat de gebruikersnaam niet gevonden kan worden, voert u net user uit om de lijst met Windows 8-gebruikers op de computer te zien ter referentie en probeert u het opnieuw met een geldige gebruikersnaam. Het bericht Systeemfout 8646 / Het systeem is niet bevoegd voor het opgegeven account geeft aan dat u een Microsoft-account gebruikt om u aan te melden bij Windows 8, geen lokaal account. Zie de Belangrijke call-out in de inleiding bovenaan deze pagina voor meer informatie daarover.

  8. Sluit opdrachtprompt.
  9. Log in met het nieuwe wachtwoord dat je in Stap 7 hebt ingesteld!
  10. Nu uw Windows 8-wachtwoord opnieuw is ingesteld en u er weer bent, kunt u ofwel een Windows 8-wachtwoordhersteldiskette maken of uw lokale account overschakelen naar een Microsoft-account. Welke je ook kiest, je hebt eindelijk legitieme en veel gemakkelijker te gebruiken Windows 8 wachtwoordherstelopties.
  11. Ten slotte moet je de hack ongedaan maken die ervoor zorgt dat deze truc voor het opnieuw instellen van het wachtwoord werkt in Windows 8. Herhaal hiervoor stap 1 en 2 hierboven.

    Zodra de opdrachtprompt weer is geopend, voert u deze opdracht uit:

    kopieer c:\utilman.exe c:\windows\system32\utilman.exe

    Bevestig het overschrijven door Ja te beantwoorden en start uw computer opnieuw op.

    Hoewel het niet vereist is dat u deze wijzigingen ongedaan maakt, zou het onverantwoord zijn om te suggereren dat u dit niet doet. Wat als u op een dag toegang nodig heeft tot Ease of Access vanaf het inlogscherm? Houd er ook rekening mee dat het ongedaan maken van deze wijzigingen je wachtwoordwijziging niet ongedaan maakt, dus maak je daar geen zorgen over.

  12. Uw wachtwoord zou nu opnieuw moeten worden ingesteld.
Image
Image

Er bestaan ook andere methoden om een vergeten Windows 8-wachtwoord te herstellen of opnieuw in te stellen, zoals een weloverwogen gok. Zie Hulp! Ik ben mijn Windows 8-wachtwoord vergeten! voor de volledige lijst met ideeën.

Aanbevolen: