SFV-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

SFV-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
SFV-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met eenvoudige bestandsverificatie wordt gebruikt om gegevens te verifiëren. Een CRC32-controlesomwaarde wordt opgeslagen in een bestand waaraan meestal, maar niet altijd, de bestandsextensie. SFV is toegevoegd.

Een programma dat de controlesom van een bestand, map of schijf kan berekenen, wordt gebruikt om het SFV-bestand te maken. Het doel is om te verifiëren dat een bepaald stuk gegevens echt de gegevens zijn die u verwacht.

De controlesom verandert met elk teken dat wordt toegevoegd aan of verwijderd uit een bestand, en hetzelfde geldt voor bestanden en bestandsnamen in mappen of schijven. Dit betekent dat de controlesom uniek is voor elk stuk gegevens, zelfs als één teken niet klopt, de grootte iets anders is, enz.

Bij het verifiëren van de bestanden op een schijf nadat ze vanaf een computer zijn gebrand, kan het programma dat de verificatie uitvoert, bijvoorbeeld controleren of alle bestanden die zouden worden gekopieerd, daadwerkelijk op de cd staan.

Hetzelfde geldt als je de controlesom berekent met een bestand dat je van internet hebt gedownload. Als de controlesom wordt berekend en op de website wordt weergegeven, en u controleert deze opnieuw nadat deze is gedownload, kan een overeenkomst u verzekeren dat hetzelfde bestand dat u hebt aangevraagd, het bestand is dat u nu heeft en dat het niet beschadigd is of opzettelijk is gewijzigd in de download proces.

Image
Image

SFV-bestanden worden soms Simple File Validator-bestanden genoemd.

Een eenvoudige bestandsverificatie uitvoeren (maak een SFV-bestand)

MooSFV, SFV Checker en RapidCRC zijn drie gratis tools die de controlesom van een bestand of een groep bestanden kunnen genereren en deze vervolgens in een SFV-bestand kunnen plaatsen. Met RapidCRC kun je het bestand (en zelfs een MD5-bestand) maken voor elk afzonderlijk bestand in je lijst of elke map, of zelfs maar één SFV-bestand maken voor alle bestanden.

Een andere is TeraCopy, een programma dat wordt gebruikt om gegevens te kopiëren. Het kan verifiëren dat ze allemaal zijn gekopieerd en dat geen van de gegevens onderweg is weggelaten. Het ondersteunt niet alleen de CRC32-hashfunctie, maar ook MD5, SHA-1, SHA-256, Whirlpool, Panama, RipeMD en andere.

Maak een SFV-bestand op macOS met SuperSFV of checkSum+. Je kunt Check SFV gebruiken als je Linux gebruikt.

QuickSFV is een andere die werkt op Windows en Linux, maar die volledig via de opdrachtregel wordt uitgevoerd. In Windows moet u met de opdrachtprompt bijvoorbeeld het volgende invoeren om het SFV-bestand te maken:

quicksfv.exe -c test.sfv bestand.txt

In dit voorbeeld maakt - c het bestand, identificeert de controlesomwaarde van file.txt en plaatst het vervolgens intest.sfv . Deze opdrachten gaan ervan uit dat het QuickSFV-programma en het TXT-bestand zich in dezelfde map bevinden.

Hoe een SFV-bestand te openen

SFV-bestanden zijn platte tekst, wat betekent dat ze kunnen worden bekeken met elke teksteditor zoals Kladblok in Windows, Leafpad voor Linux en Geany voor macOS. Andere gratis teksteditors ondersteunen het formaat ook, zoals het populaire Notepad++.

Sommige van de bovenstaande programma's die de controlesom berekenen, kunnen ook worden gebruikt om SFV-bestanden te openen (TeraCopy is een voorbeeld). In plaats van u echter de informatie in platte tekst te laten zien zoals een teksteditor dat doet, zullen ze normaal gesproken het SFV-bestand of -bestand in kwestie openen en vervolgens een nieuwe controlesomtest vergelijken met degene die u heeft.

Deze bestanden worden altijd als volgt gemaakt: de bestandsnaam wordt op één regel vermeld, gevolgd door een spatie, gevolgd door de controlesom. Extra regels kunnen onder andere worden gemaakt voor een lijst met controlesommen, en opmerkingen kunnen worden toegevoegd met puntkomma's.

Hier is een voorbeeld van een SFV-bestand gemaakt door RapidCRC:

; Gegenereerd door WIN-SFV32 v1 (compatibel; RapidCRC

;

uninstall.exe C31F39B6

Hoe SFV-bestanden te converteren

Een SFV-bestand is slechts een tekstbestand, wat betekent dat je er maar één kunt converteren naar andere op tekst gebaseerde formaten. Dit kan TXT, RTF of HTML/HTM zijn, maar ze blijven meestal bij hun SFV-bestandsextensie omdat het alleen de bedoeling is om de controlesom op te slaan.

Hierdoor kun je je SFV-bestand niet opslaan in een videoformaat zoals MP4 of AVI, of een ander soort zoals ISO, ZIP, RAR, enz.

Kan het nog steeds niet openen?

Het is onwaarschijnlijk dat een gewone teksteditor automatisch SFV-bestanden herkent. Als dit het geval is en er gebeurt niets wanneer u dubbelklikt om het te openen, probeer dan eerst het programma te openen en gebruik vervolgens het menu Openen om naar het bestand te bladeren.

Als u wilt dat uw teksteditor SFV-bestanden in Windows herkent en automatisch opent, kunt u bestandskoppelingen wijzigen.

Sommige bestandsextensies lijken misschien erg veel op SFV-bestanden, maar zijn er in feite helemaal niet mee verwant. Dit is het geval met SFZ, SFM en SVF (een vectorbestandsformaat).

SFVIDCAP is een interessante bestandsextensie die begint met dezelfde paar letters, maar het is eigenlijk gewoon toeval. Het wordt gebruikt door een indeling die video's opslaat voor een videobewerkingsprogramma.

Onthoud ook dat SFV-bestanden soms samen met video's worden opgeslagen. In deze collectie wordt vaak een SRT-bestand gebruikt voor ondertitels. Hoewel de twee indelingen op tekst zijn gebaseerd en er qua naam op kunnen lijken, zijn ze niet gerelateerd en kunnen ze niet worden geconverteerd naar of van de andere indeling voor enig nuttig doel.

FAQ

    Kun je veilig. SFV-bestanden verwijderen?

    Ja, dat kan.. SFV-bestanden worden meestal gebruikt voor verificatiedoeleinden en/of om informatie te verstrekken: ze zijn niet vereist om een programma of app te laten functioneren.

    Waar worden. SFV-bestanden voor gebruikt?

    Ze worden voornamelijk gebruikt om te controleren of bestanden niet beschadigd zijn. Een. SFV-bestand kan echter niet garanderen dat een bestand veilig is of geen malware bevat.

Aanbevolen: