10 populaire accounts waarvoor twee-factorenauthenticatie moet zijn ingeschakeld

Inhoudsopgave:

10 populaire accounts waarvoor twee-factorenauthenticatie moet zijn ingeschakeld
10 populaire accounts waarvoor twee-factorenauthenticatie moet zijn ingeschakeld
Anonim

Twee-factor-authenticatie (ook wel tweestapsverificatie genoemd) voegt een extra beveiligingslaag toe aan uw persoonlijke online accounts waarmee u zich regelmatig aanmeldt met een e-mailadres/gebruikersnaam en wachtwoord. Door deze extra beveiligingsfunctie in te schakelen, kunt u in wezen voorkomen dat hackers toegang krijgen tot uw accounts als ze uw aanmeldingsgegevens verkrijgen.

In de afgelopen jaren hebben verschillende populaire online platforms tweefactorauthenticatie toegevoegd aan hun beveiligingsfuncties om hun gebruikers beter te beschermen. Als u dit inschakelt, moet u meestal een mobiel telefoonnummer aan uw account toevoegen. Wanneer u zich aanmeldt bij uw account vanaf een nieuw apparaat, wordt er een unieke code naar u ge-sms't of gebeld, die u voor verificatiedoeleinden gebruikt om de site of app in te voeren.

Het hebben van een sterk wachtwoord is tegenwoordig niet voldoende om online bescherming te garanderen, dus het is altijd een goed idee om twee-factor-authenticatie in te schakelen voor elk online account waarmee u dit kunt doen. Hier zijn 10 van de meest populaire online platforms die deze extra beschermende beveiligingsfunctie bieden, plus instructies voor het instellen ervan.

Google

Image
Image

Wanneer u twee-factor-authenticatie inschakelt voor uw Google-account, voegt u een beveiligingslaag toe aan al uw accounts die u van Google gebruikt, inclusief Gmail, YouTube, Google Drive en andere, evenals uw Google Workspace kader. Met Google kun je authenticatie in twee stappen instellen om verificatiecodes te ontvangen via sms of automatisch bellen op een mobiel apparaat.

  1. Navigeer naar de tweefactorauthenticatiepagina van Google op internet of in uw mobiele browser.
  2. Log in op uw Google-account.
  3. Selecteer de blauwe Get Started-knop. (Misschien wordt u na deze stap gevraagd om opnieuw in te loggen.)
  4. Voeg uw land toe in het vervolgkeuzemenu en uw mobiele telefoonnummer in het opgegeven veld.
  5. Selecteer of je sms-berichten of automatische telefoontjes wilt ontvangen.
  6. Selecteer Volgende. Na deze stap wordt er automatisch een code naar u ge-sms't of gebeld.
  7. Voer de code in die u zojuist heeft ge-sms't of gebeld in het daarvoor bestemde veld en selecteer vervolgens Volgende.
  8. Selecteer Turn On om tweefactorauthenticatie in te schakelen zodra Google de ingevoerde code heeft geverifieerd.

Facebook

Image
Image

Je kunt twee-factor-authenticatie instellen voor je Facebook-account op internet of vanuit de mobiele app. Facebook heeft verschillende authenticatie-opties beschikbaar, maar omwille van de eenvoud laten we u zien hoe u dit kunt inschakelen met sms-berichten.

  1. Log in op uw Facebook-account op internet of via de officiële mobiele app.
  2. Als u op internet bent, klikt u op de pijl naar beneden in de rechterbovenhoek en klikt u vervolgens op Instellingen en privacy in het vervolgkeuzemenu, gevolgd door Beveiliging en Login in het linker verticale menu. Als u mobiel bent, tikt u op het hamburger-pictogram helemaal rechts in het onderste menu, tikt u op om Uw profiel te bekijken, tikt u op dedrie stippen met het label Meer , tik op Bekijk privacysnelkoppelingen , tik op Meer instellingen en tik ten slotte op Beveiliging en Inloggen
  3. Scroll omlaag naar Twee-factorenauthenticatie en tik op Bewerken naast Twee-factor-authenticatie gebruiken (voor zowel internet als mobiel).
  4. Klik op internet op Telefoon toevoegen naast de optie Tekstbericht (SMS) om uw telefoonnummer toe te voegen en uw nummer te bevestigen door de code in te voeren die u per sms is toegestuurd. Tik op mobiel op checkbox naast Twee-factor-authenticatie bovenaan en tik vervolgens op Start Setup > Doorgaan om een code naar je apparaat te laten sturen die je kunt gebruiken om je nummer te bevestigen.
  5. Klik op internet op Inschakelen onder Tekstbericht (SMS) zodra u een telefoonnummer heeft ingesteld. Tik op mobiel op Sluiten om het installatieproces te voltooien.

Twitter

Image
Image

Net als Facebook kun je met Twitter tweefactorauthenticatie instellen op het reguliere internet en vanuit de mobiele app. Er zijn ook verschillende authenticatie-opties beschikbaar, maar nogmaals, net als Facebook, houden we het bij de gemakkelijkste optie: verificatie per telefoon.

  1. Log in op uw Twitter-account op internet of via de officiële mobiele app.
  2. Als u op internet bent, klikt u op Meer in het menu aan de linkerkant en vervolgens op Instellingen en privacy. Als u de mobiele app gebruikt, tikt u op het menupictogram en vervolgens op Instellingen en privacy.
  3. Ga op internet naar Beveiliging en accounttoegang > Beveiliging > Twee-factor-authenticatieen selecteer Text Message, Authentication App of Security Key.
  4. Selecteer uw land op internet, voer uw telefoonnummer in het daarvoor bestemde veld in en tik op Doorgaan Tik op mobiel op Bevestigen > Start na het inschakelen van Login-verificatie en verifieer vervolgens uw wachtwoord. Selecteer uw land en voer uw telefoonnummer in het daarvoor bestemde veld in. Tik op Send code
  5. Voer op internet de code in die naar u is ge-sms't in het daarvoor bestemde veld en klik op Activeer code. Voer op mobiel de code in die naar u is ge-sms't en tik op Verzenden. Tik op Gereed in de rechterbovenhoek.
  6. Ga op internet terug naar Instellingen en privacy om ervoor te zorgen dat het selectievakje Inlogverzoeken verifiëren is aangevinkt. Ga op mobiel naar uw Instellingen (tandwielpictogram) > Instellingen en privacy > Account >Security om ervoor te zorgen dat de Login verificatie knop is ingeschakeld.

LinkedIn

Image
Image

Op LinkedIn kunt u alleen tweefactorauthenticatie inschakelen via internet en niet via de mobiele app. U kunt echter vanuit een mobiele browser naar LinkedIn.com navigeren en van daaruit inloggen op uw account om het in te schakelen.

  1. Meld u aan bij uw LinkedIn-account op desktop of mobiel internet.
  2. Klik/tik op Me in het hoofdmenu en selecteer Instellingen en privacy in het vervolgkeuzemenu.
  3. Selecteer Aanmelden en beveiliging.
  4. Scroll omlaag naar Two-Factor Authentication en schakel het in.
  5. Klik/tik Voeg een telefoonnummer toe.
  6. Selecteer uw land, voer uw telefoonnummer in het daarvoor bestemde veld in en klik/tik op Send code. Mogelijk wordt u gevraagd uw wachtwoord opnieuw in te voeren.
  7. Voer de code in die naar u is ge-sms't in het gegeven veld en klik/tik op Verify.
  8. Navigeer terug naar Privacy in het hoofdmenu, scrol omlaag en klik/tik nogmaals op Tweestapsverificatie.
  9. Klik/tik op Schakel in in en voer je wachtwoord opnieuw in om nog een code te ontvangen om tweestapsverificatie te activeren.
  10. Voer de code in het gegeven veld in en klik/tik op Verify om tweestapsverificatie in te schakelen.

Instagram

Image
Image

Hoewel Instagram toegankelijk is via internet, is het gebruik ervan beperkt, en dat omvat het inschakelen van tweefactorauthenticatie. Als je het wilt inschakelen, moet je dit vanuit de mobiele app doen.

  1. Log in op je Instagram-account met de app op een mobiel apparaat.
  2. Open de app en tik op je profielfoto in de rechterhoek van het hoofdmenu onderaan het scherm.
  3. Tik op het menupictogram en vervolgens op het tandwielpictogram om toegang te krijgen tot uw instellingen.
  4. Tik Beveiliging > Twee-factorenauthenticatie.
  5. Tik op Aan de slag en volg de aanwijzingen op het scherm om het op uw account in te stellen.

Facebook Messenger is geïntegreerd in Instagram Direct, wat betekent dat iedereen die toegang heeft tot je Instagram-account je Facebook-contacten kan berichten.

Snapchat

Image
Image

Snapchat is een sociaal netwerk voor alleen mobiel, dus er is geen optie om in te loggen op een webversie. Als je authenticatie in twee stappen wilt inschakelen, moet je dit volledig via de app doen.

  1. Log in op je Snapchat-account met de app op een mobiel apparaat.
  2. Open de app en tik op het ghost-pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm om je Snapcode-profiel te openen.
  3. Tik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek om toegang te krijgen tot je instellingen.
  4. Tik op Mobiel nummer onder Mijn account om je telefoonnummer aan de app toe te voegen als je dat nog niet hebt gedaan.
  5. Navigeer terug naar het vorige tabblad door op de pijl terug in de linkerbovenhoek te tikken en tik vervolgens op Aanmeldingsverificatie >Doorgaan.
  6. Tik op SMS. Er wordt een verificatiecode naar u ge-sms't.
  7. Voer de verificatiecode in het gegeven veld in en tik vervolgens op Doorgaan.
  8. Tik op Genereer Code om een herstelcode te krijgen voor het geval je je telefoonnummer wijzigt en moet inloggen op je account. Voer je wachtwoord in om door te gaan.
  9. Maak een screenshot van de herstelcode die voor u is gegenereerd of schrijf deze op en bewaar deze op een veilige plaats. Tik op Ik heb het opgeschreven als je klaar bent.

Tumblr

Image
Image

Tumblr is een blogplatform met een zeer actieve gebruikersbasis op mobiel, maar als je tweefactorauthenticatie wilt inschakelen, moet je dat op internet doen. Er is momenteel geen optie om het in te schakelen via de Tumble mobiele app.

  1. Log in op uw Tumblr-account vanaf het bureaublad of mobiel internet.
  2. Klik/tik op het gebruikersaccountpictogram in de rechterbovenhoek van het hoofdmenu en selecteer Instellingen in het vervolgkeuzemenu.
  3. Klik/tik onder het gedeelte Beveiliging om de Twee-factor-authenticatieknop in te schakelen, zodat deze blauw wordt.
  4. Selecteer uw land, voer uw mobiele telefoonnummer in het gegeven veld in en voer uw wachtwoord in het laatste veld in. Klik/tik op Send om een code per sms te ontvangen.
  5. Voer de code in het volgende veld in en klik/tik op Enable.

Dropbox

Image
Image

Hoewel er verschillende account-, privacy- en beveiligingsinstellingen zijn die je op Dropbox kunt configureren, zijn deze niet ingebouwd in de huidige versie van de mobiele Dropbox-app. Om twee-factor-authenticatie in te schakelen, moet u zich via een webbrowser aanmelden bij uw account.

  1. Log in op je Dropbox-account vanaf je desktop of mobiel internet.
  2. Selecteer uw profielfoto in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer Instellingen in het vervolgkeuzemenu.
  3. Navigeer naar het tabblad Beveiliging in het menu Accountinstellingen.
  4. Scroll omlaag naar Tweestapsverificatie en schakel deze in.
  5. Selecteer Get Started in het pop-upvenster dat over het scherm verschijnt, voer uw wachtwoord in en klik/tik op Next.
  6. Selecteer Gebruik sms-berichten en klik/tik op Volgende.
  7. Selecteer uw land en voer uw mobiele telefoonnummer in het daarvoor bestemde veld in. Selecteer Volgende om een code per sms te ontvangen.
  8. Voer de code in die je hebt ontvangen in het volgende veld en klik/tik op Volgende.
  9. Voeg een optioneel back-uptelefoonnummer toe voor het geval u uw telefoonnummer wijzigt en klik/tik vervolgens op Volgende.
  10. Maak een screenshot van de back-upcodes of schrijf ze op voordat u klikt/tikt op Tweestapsverificatie inschakelen.

Evernote

Image
Image

Evernote is geweldig om te gebruiken via zowel de desktop-apps als mobiele apps, maar je moet inloggen op de webversie als je authenticatie in twee stappen wilt inschakelen.

  1. Log in op je Evernote-account vanaf het bureaublad of mobiel internet.
  2. Selecteer uw profielfoto in de linkerbenedenhoek van het scherm (onder in het verticale menu).
  3. Selecteer Beveiligingsoverzicht onder de sectie Beveiliging in het verticale menu aan de linkerkant van het scherm.
  4. Selecteer Enable naast de optie Tweestapsverificatie op de pagina Beveiligingsoverzicht.
  5. Na twee keer op Doorgaan te hebben geklikt in het pop-upvenster dat verschijnt, klikt u op Verificatie-e-mail verzenden om eerst uw e-mailadres te verifiëren.
  6. Controleer je e-mail en klik/tik op Bevestig e-mailadres in het e-mailbericht dat je van Evernote hebt ontvangen.
  7. In het nieuwe webbrowsertabblad dat wordt geopend, selecteert u uw land en voert u uw mobiele telefoonnummer in het daarvoor bestemde veld in. Selecteer Doorgaan om een code per sms te ontvangen.
  8. Voer de code in het volgende veld in en selecteer Doorgaan.
  9. Voer een optioneel back-uptelefoonnummer in voor het geval u uw telefoonnummer wijzigt. Selecteer Doorgaan of Skip.
  10. U wordt gevraagd om Google Authenticator in te stellen met uw apparaat. Om door te gaan, moet je de gratis Google Authenticator-app downloaden en installeren op je apparaat. Zodra u dit heeft gedaan, klikt/tik op de groene knop om door te gaan met de installatie op uw apparaat.
  11. Tik op Begin Setup > Scan Barcode in de Google Authenticator-app en gebruik vervolgens de camera van je apparaat om de barcode te scannen die door Evernote wordt gegeven. De app geeft je een code als de streepjescode met succes is gescand.
  12. Voer de code van de app in het gegeven veld op Evernote in en klik/tik op Doorgaan.
  13. Maak een screenshot van de back-upcodes of schrijf ze op en bewaar ze op een veilige plaats voor het geval u zich ooit moet aanmelden bij uw account vanaf een andere machine en geen verificatiecode kunt ontvangen. Selecteer Doorgaan.
  14. Voer een van de verificatiecodes in het volgende veld in om te bevestigen dat je ze hebt en klik/tik vervolgens op Complete Setup.
  15. Verifieer je wachtwoord door het opnieuw in te voeren om in te loggen en voltooi het inschakelen van twee-factor-authenticatie.

WordPress

Image
Image

Als je een door jezelf gehoste WordPress-website hebt, kun je een van de vele plug-ins voor tweefactorauthenticatie installeren die beschikbaar zijn om een extra beveiligingslaag aan je site toe te voegen. Als je je inlogpagina niet hebt verborgen of veel gebruikersaccounts hebt waarop meerdere gebruikers kunnen inloggen, zou dit echt moeten helpen om de beveiliging van je site te verbeteren.

  1. Ga naar wordpress.org/plugins in je webbrowser en zoek naar "tweestapsverificatie" of "tweestapsverificatie".
  2. Blader door de beschikbare plug-ins, download er een die je leuk vindt, upload deze naar je site en volg de installatie-instructies om deze in te stellen.

Misschien heb je de JetPack-plug-in al standaard op je site geïnstalleerd, een krachtige plug-in met een beveiligingsfunctie voor twee-factorenauthenticatie. JetPack heeft instructies om aan de slag te gaan met het installeren en gebruiken van de plug-in.

Aanbevolen: