Meerdere Instagram-accounts zijn nuttiger dan je zou denken

Inhoudsopgave:

Meerdere Instagram-accounts zijn nuttiger dan je zou denken
Meerdere Instagram-accounts zijn nuttiger dan je zou denken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Instagram moedigt gebruikers aan zich aan te melden voor meerdere accounts.
  • Deze accounts kunnen worden gekoppeld, dus u hoeft niet uit te loggen om ertussen te schakelen.
  • Facebook telt mogelijk al deze aanmeldingen als nieuwe gebruikers.

Image
Image

Een cynisch persoon zou kunnen zeggen dat Instagram's promotie voor meerdere accounts draait om het opvullen van de gebruikersnummers, maar het kan zelfs nuttig zijn.

Instagram moedigt gebruikers al een tijdje aan om zich voor meer accounts aan te melden. Als je dat doet, kun je dat account koppelen aan degene die je al hebt, of je kunt er een apart account van maken. Facebook wint hier omdat het al die extra aanmeldingen kan toevoegen aan zijn nieuwe gebruikersstatistiek. Maar meerdere accounts kunnen ook goed zijn voor gebruikers.

"Als auteur/spreker", vertelde Christine Eberle via e-mail aan Lifewire: "Ik gebruik twee Instagram-accounts: een persoonlijke, een professionele. Mijn professionele volgers hoeven niet al die foto's van honden, ma altijden, en zonsopgangen!"

Houd het simpel

Als je Instagram al een tijdje gebruikt, volg je misschien veel mensen. Een nieuw account lijkt misschien een nieuwe start, en Instagram factureert het inderdaad op die manier. Een van de aanmeldingsmeldingen suggereert dat je bijvoorbeeld "een kleinere groep vrienden kunt bijhouden". Of misschien wilt u één account voor werk en één voor persoonlijk gebruik. Of je bent het zat om sommige mensen te volgen, maar je wilt niet dat ze zien dat je ze niet meer volgt.

Ik gebruik twee Instagram-accounts: een persoonlijke, een professionele.

Er zijn veel goede redenen om een tweede of derde Instagram-account aan te maken. En omdat het gemakkelijk is om ertussen te schakelen zonder uit te loggen bij het ene account en weer bij het andere, kun je je accounts bijna behandelen als afzonderlijke tabbladen van de app.

Houd het professioneel

Professionals kunnen ook profiteren. Marketeers, PR-mensen, iedereen die veel mensen moet volgen, kan profiteren van enige accountsegregatie. Een respondent op mijn verzoeken om commentaar, Dymphe Mensink, een maker van reiscontent, vertelde me bijvoorbeeld dat ze twee accounts gebruikt, een voor persoonlijk gebruik en een andere voor zakelijk gebruik.

"Naast mijn hoofdaccount waar ik allerlei reisfoto's en video's plaats, heb ik een apart account voor het verkopen van foto-presets", zegt Mensink. "Met een extra account kan ik in mijn berichten naar dat account verwijzen door te taggen, waardoor het voor mijn volgers gemakkelijker wordt om mijn presets te vinden, wat beter is om ze te verkopen."

Image
Image

Ontwerper, UX-expert en gebruiker met meerdere Instagram-accounts Geoffrey Crofte is het ermee eens:

"Het is algemeen bekend in de industrie van video, korte films en afbeeldingen dat het hebben van een account met één onderwerp de beste manier is om je volgers te laten groeien", vertelde Crofte Lifewire via e-mail. "Mensen hebben nu twee keuzes: hun eigen account aan een onderwerp wijden, of er een nieuw account voor maken."

Wat zit er in voor Facebook?

Facebook, ook bekend als Meta, de eigenaar van Facebook, verdient miljarden aan gerichte advertenties. En er zijn maar weinig advertentieplatforms die betere targeting bieden dan Instagram, puur gebaseerd op het gebruik ervan en weten hoe angstaanjagend verleidelijk die advertenties zijn.

We hebben al gezegd dat het hebben van meer nieuwe gebruikersaccounts een goede zaak is voor een bedrijf dat zijn succes meet in termen van de grootte van zijn gebruikersbestand. Maar kunnen deze accounts ook nog effectiever en gerichter adverteren?

Image
Image

"Omdat [gescheiden accounts] in wezen aanzetten tot niche- en lasergerichte inhoud voor gemakkelijk te definiëren gebruikersclusters, kan het gerichte reclame gemakkelijker maken, wat een goede zaak is wat Facebook betreft", oprichter van het trackingbedrijf Charles Helms vertelde Lifewire via e-mail.

"Voor [Facebook-moederbedrijf] Meta betekent dit nog een plek om advertenties weer te geven en een tweede hit voor dezelfde ogen", vertelde marketingstrateeg Ashley-Anne Schmidt aan Lifewire via e-mail.

Maar echt, iedereen lijkt hier te winnen. Instagram-gebruikers kunnen hun interessegebieden beter scheiden en meer privé-accounts maken om te delen met een subset van hun vaste volgers. Bedrijven kunnen hun marketing beter beheersen en Facebook kan nog meer geld verdienen. Over het algemeen lijken meerdere accounts dus een goede zaak.

Aanbevolen: