Wat u moet weten over Instagram-beleid voor inactieve of verwijderde accounts

Inhoudsopgave:

Wat u moet weten over Instagram-beleid voor inactieve of verwijderde accounts
Wat u moet weten over Instagram-beleid voor inactieve of verwijderde accounts
Anonim

Als je een pauze neemt van sociale media, moet je op de hoogte zijn van het geldende beleid met betrekking tot inactieve accounts. In dit artikel wordt het beleid van Instagram ten aanzien van inactieve accounts uitgelegd.

Verwijdert Instagram inactieve accounts?

Instagram verwijdert inactieve accounts, maar het tijdsbestek waarin het platform werkt is nogal vaag.

Instagram's Helpcentrum heeft een pagina met uitleg over inactieve accounts, maar de pagina vermeldt geen specifieke periode die wordt gebruikt om te bepalen of een account inactief is. In plaats daarvan kan een account als inactief worden aangemerkt als het aan bepaalde factoren voldoet:

  • Op welke datum is het account aangemaakt
  • Als het account geen foto's deelt, commentaar geeft en niet leuk vindt
  • Als je niet vaak inlogt

Hoe kan ik voorkomen dat mijn account inactief is?

Volgens het Helpcentrum van Instagram kun je voorkomen dat je account als inactief wordt bestempeld door simpelweg op de een of andere manier met het platform in contact te komen. Het platform geeft een overzicht van de criteria op de Instagram-pagina met inactief gebruikersnaambeleid.

Kortom, alles wat je hoeft te doen is af en toe in te loggen en actief te zijn op Instagram in de vorm van het plaatsen van foto's, liken of reageren.

Kan ik een verwijderd account herstellen?

Nee, Instagram herstelt geen verwijderde accounts, maar je kunt een beroep doen op het platform om uitgeschakelde accounts te herstellen. Het is echter onwaarschijnlijk dat Instagram dit zal doen. Als onderdeel van Safer Internet Day in 2020 heeft Instagram zijn beroepsprocedure voor uitgeschakelde accounts vernieuwd.

Vroeger werd bezwaar gemaakt via het Helpcentrum, maar nu verschijnt de bezwaarfunctie als u probeert in te loggen op uw uitgeschakelde account. Dit gebeurt er als je probeert in te loggen op een uitgeschakeld Instagram-account:

  1. Je krijgt een bericht te zien waarin wordt uitgelegd dat je account wordt verwijderd. Tik op Review aanvragen.
  2. Je moet je volledige naam en gebruikersnaam invoeren en uitleggen waarom Instagram je account opnieuw moet inschakelen. Tik op Request Review als je klaar bent.
  3. Als je klaar bent, legt Instagram uit dat ze je bezwaar momenteel in behandeling nemen en dat dit tot 24 uur kan duren.

    Image
    Image
  4. Het wordt aanbevolen om de functie Download Data te gebruiken om alles van je Instagram-account te downloaden. Als het account uiteindelijk wordt verwijderd, komt er een moment dat deze inhoud niet langer beschikbaar is
  5. Als het beroep wordt ingewilligd, wordt je Instagram-account hersteld. Zo niet, dan krijg je een melding dat het is verwijderd.
  6. Tik nu op Gegevens downloaden.

    Image
    Image

Kan ik de gebruikersnaam van een verwijderd account terugnemen?

Zodra een account is verwijderd, kun je de oude naam opnieuw gebruiken voor een nieuw Instagram-account. Als het account echter alleen is uitgeschakeld of inactief is gemaakt, moet u wachten tot het account is verwijderd.

FAQ

    Hoe verwijder ik mijn Instagram-account?

    Je kunt je Instagram-account alleen in een webbrowser verwijderen of deactiveren. Om te deactiveren, logt u in en gaat u naar uw profiel > Profiel bewerken > Mijn account tijdelijk deactiveren. Om je account te verwijderen, gebruik je de Instagram-accountverwijderingspagina.

    Hoe zie ik een privé Instagram-account?

    De enige manier om een privé Instagram-account te zien, is door het te volgen. Eigenaren van een privéaccount moeten het volgverzoek goedkeuren voordat je hun pagina kunt zien.

Aanbevolen: