Hoe u uw Google Hangouts- en Gmail-chatgeschiedenis kunt opslaan

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Google Hangouts- en Gmail-chatgeschiedenis kunt opslaan
Hoe u uw Google Hangouts- en Gmail-chatgeschiedenis kunt opslaan
Anonim

Wat te weten

  • Chatgeschiedenis inschakelen: selecteer in een gespreksvenster Instellingen > Gespreksgeschiedenis.
  • Een gesprek archiveren: Selecteer een gesprek en ga naar Instellingen > Gesprek archiveren.
  • Een gesprek ophalen: Selecteer je naam bovenaan je gesprekslijst, kies Gearchiveerde Hangouts en selecteer een gesprek

Google Chat is geïntegreerd met Google Workspace en beschikbaar voor alle Google-accounthouders, maar sommige gebruikers werken nog steeds met Hangouts. Als je Gmail en Hangouts gebruikt, slaat Google je Hangouts-gesprekken op zodat je ze later kunt zoeken en openen vanaf een desktopcomputer. Zo werkt het.

Hangouts-chatgeschiedenis schakelen

Telkens wanneer je een gesprek met iemand voert via Hangouts, houdt Google de gespreksgeschiedenis bij, zodat je omhoog kunt scrollen in het gespreksvenster om te zien welke berichten in het verleden zijn uitgewisseld. Om deze functie te activeren:

  1. Selecteer Instellingen (tandwielpictogram) in het gespreksvenster.

    Image
    Image
  2. Selecteer Gespreksgeschiedenis om de functie gespreksgeschiedenis in te schakelen. Eenmaal aangevinkt, houdt Google een geschiedenis bij van de gespreksthread.

    Image
    Image

Als de geschiedenis is uitgeschakeld, kunnen berichten verdwijnen voordat de beoogde ontvanger ze leest. Als een partij de geschiedenisfunctie uitschakelt, slaat Google het gesprek ook niet op. Als een gebruiker de chat opent via een andere client, kan zijn of haar client de chatgeschiedenis opslaan ondanks het uitschakelen van de Google Hangouts-geschiedenisinstelling.

In eerdere versies werd de optie om de chatgeschiedenis uit te schakelen ook wel "off the record" genoemd.

Gesprekken archiveren

Als je een gesprek archiveert, wordt het verborgen in de lijst met gesprekken in de zijbalk. Het gesprek is echter niet verdwenen.

  1. Selecteer Instellingen (tandwielpictogram) in het gespreksvenster.

    Image
    Image
  2. Selecteer Archief gesprek.

    Image
    Image
  3. Als je een gearchiveerd gesprek wilt ophalen, selecteer je je naam boven aan je gesprekslijst en kies je Gearchiveerde Hangouts. Hierdoor wordt een lijst weergegeven met de gesprekken die u eerder hebt gearchiveerd.

    Image
    Image
  4. Selecteer een gesprek om het uit het archief te verwijderen en terug te zetten naar je lijst met recente gesprekken.

Aanbevolen: