Hoe u bestanden op iCloud Drive op uw Mac kunt opslaan

Inhoudsopgave:

Hoe u bestanden op iCloud Drive op uw Mac kunt opslaan
Hoe u bestanden op iCloud Drive op uw Mac kunt opslaan
Anonim

iCloud is de cloudopslag- en cloudcomputingservice die Apple in 2011 lanceerde. iCloud slaat niet alleen je inhoud veilig op, maar houdt ook je apps en gegevens gesynchroniseerd op al je apparaten, zoals je Mac, iPad en iPhone.

iCloud Drive maakt deel uit van iCloud. Sla foto's, documenten, app-gegevens en nog veel meer op in uw iCloud Drive-repository en open deze bestanden vervolgens op al uw apparaten, net als bij services zoals Dropbox.

Met iCloud en iCloud Drive is het gemakkelijk om bestanden op je Mac op te slaan en ze vervolgens te openen vanaf je iPhone, iPad of iCloud.com. Hier is een blik op het instellen van iCloud Drive en het opslaan van bestanden vanaf uw Mac-bureaublad.

De informatie in dit artikel heeft betrekking op iCloud Drive op Mac-computers (OS X 10.10 of hoger). Zorg ervoor dat u op al uw computers en apparaten bent ingelogd bij iCloud met uw Apple ID.

Image
Image

iCloud Drive instellen

Als je iCloud Drive nog niet hebt ingesteld, is het proces snel en eenvoudig. Je moet iCloud Drive inschakelen op al je iOS-apparaten, zoals je iPhone en iPad, en ook op je Mac.

Voordat u begint, moet u uw apparaten bijwerken naar de nieuwste iOS- of iPadOS-versie en uw Mac bijwerken naar de nieuwste versie van macOS die deze kan ondersteunen.

Op je iPhone, iPad en iPod Touch

  1. Open Instellingen op uw apparaat en tik vervolgens op uw naam.
  2. Tik op iCloud.
  3. Scroll naar beneden en schakel iCloud Drive. in

    Image
    Image

Op je Mac

  1. Selecteer in het Apple-menu Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  2. Als je macOS Catalina gebruikt, selecteer je Apple ID. Als u macOS Mojave of eerder gebruikt, hoeft u Apple ID niet te selecteren.

    Image
    Image
  3. Selecteer iCloud.

    Image
    Image
  4. Log in met uw Apple ID als daarom wordt gevraagd.
  5. Schakel iCloud Drive in door het vakje ernaast aan te vinken.

    Image
    Image

Bestanden gebruiken met iCloud Drive

Nadat je iCloud Drive hebt ingesteld en op al je apparaten hebt ingeschakeld, worden alle documenten die je al in iCloud hebt opgeslagen automatisch verplaatst naar iCloud Drive. Op uw iOS-apparaten, zoals uw iPhone en iPad, ziet u uw bestanden in de app Bestanden en in de apps Pages, Numbers en Keynote.

iCloud Drive heeft standaard mappen voor al je Apple iWork-apps (Keynote, Pages en Numbers), evenals mappen voor Automator, Preview, QuickTime Player, Script Editor en TextEdit. Voeg ook uw eigen mappen toe en sla alle documenten op die u maar wilt. (Meer hierover hieronder.)

Hoe u documenten en andere bestanden op iCloud Drive bewaart, hangt af van welke OS X- of macOS-versie u heeft. Voor macOS Sierra en hoger is het moeiteloos. Schakel de mappen Bureaublad en Documenten in om automatisch te synchroniseren met iCloud Drive. Voor eerdere OS X- of macOS-versies moet u bureaubladbestanden en documenten handmatig naar iCloud Drive verplaatsen.

Als je je aanmeldt voor iCloud, krijg je automatisch 5 GB gratis opslagruimte. Als je meer ruimte nodig hebt in iCloud, kun je upgraden naar een groter opslagplan.

Bestanden opslaan op iCloud Drive met Sierra en later

Vanaf macOS Sierra heb je de mogelijkheid om je bureaublad- en documentenmap op te slaan in iCloud Drive en ze op al je apparaten te openen. Begin bijvoorbeeld een document op uw Mac-bureaublad en werk er later aan vanaf uw iPhone, iPad of iPod touch en op iCloud.com. Alles blijft automatisch overal up-to-date.

Uw bureaublad- en documentenmap toevoegen aan iCloud Drive:

  1. Selecteer in het Apple-menu Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  2. Selecteer Apple ID. (Op macOS Mojave, High Sierra of Sierra hoeft u Apple ID niet te selecteren.)

    Image
    Image
  3. Klik op iCloud.

    Image
    Image
  4. Zorg ervoor dat iCloud Drive is ingeschakeld door het vakje ernaast aan te vinken.

    Image
    Image
  5. Selecteer naast iCloud Drive Options.

    Image
    Image
  6. Plaats een vinkje naast Desktop & Documents Folders.

    Image
    Image
  7. Selecteer Klaar. In de Finder ziet u nu uw mappen Desktop en Documents in het iCloud-gedeelte van uw zijbalk. Deze bestanden worden automatisch gesynchroniseerd op al je apparaten.

Bestanden opslaan op iCloud Drive met eerdere OS-versies

Met eerdere OS X- en macOS-versies heb je niet de mogelijkheid om je bureaublad- en documentenmappen in te schakelen om op iCloud Drive op te slaan. U kunt echter handmatig mappen maken op iCloud Drive en uw bestanden daarheen verplaatsen of kopiëren, zodat u ze kunt openen op uw iOS-apparaten of iCloud.com.

  1. Om toegang te krijgen tot iCloud Drive, selecteert u het Finder-pictogram in uw Mac Dock.
  2. Selecteer iCloud Drive in de Favorieten zijbalk.

    Image
    Image
  3. Klik met de rechtermuisknop in het venster en kies Nieuwe map. Geef de map een naam die u maar wilt, bijvoorbeeld Werkdocumenten.

    Image
    Image
  4. Klik met de rechtermuisknop op iCloud Drive en selecteer Open in nieuw tabblad.

    Image
    Image
  5. Ga naar een map met bestanden die je wilt opslaan in de nieuwe Werkdocumenten map in iCloud Drive.
  6. Selecteer de gewenste bestanden op iCloud Drive. Om het bestand of de bestanden te verplaatsen, sleept u ze naar het iCloud Drive-tabblad bovenaan het Finder-venster.

    Om het bestand of de bestanden te kopiëren, houdt u de Option-toets ingedrukt en sleept u het bestand of de bestanden naar het iCloud Drive-tabblad boven in het Finder-venster.

    De methode voor slepen en neerzetten is standaard om uw bestanden te verplaatsen, terwijl u de Option-toets ingedrukt houdt om een kopie van het bestand op de oorspronkelijke locatie te bewaren.

  7. Houd ingedrukt totdat het iCloud Drive-venster wordt geopend en sleep dan naar de Work Documents map (of hoe je het ook noemt). Als u kopieert, laat u de Option-toets los.

    Image
    Image
  8. Maak zoveel mappen als u wilt en verplaats of kopieer alle bestanden die u wilt, zolang een bestand niet groter is dan 50 GB en uw iCloud-opslagruimte niet overschrijdt.

Bestanden opslaan op iCloud Drive bij het opslaan van een document

Een gemakkelijke manier om een kopie van uw bestand op iCloud Drive op te slaan, is wanneer u een nieuw document opslaat.

  1. Open het bestand of document dat u op iCloud Drive wilt opslaan, bijvoorbeeld een Word-document.
  2. Selecteer Opslaan of Opslaan als.
  3. Selecteer het vervolgkeuzemenu naast Where en kies iCloud Drive.

    Image
    Image
  4. Selecteer Opslaan. Dit document is opgeslagen op iCloud Drive en u kunt het openen vanaf uw iOS-apparaten en iCloud.com.

    Image
    Image

Aanbevolen: