Android 12 gebruiken in eenhandige modus

Inhoudsopgave:

Android 12 gebruiken in eenhandige modus
Android 12 gebruiken in eenhandige modus
Anonim

Wat te weten

  • Inschakelen via Settings > System > Gestures > One- Handed-modus.
  • Activeer met een neerwaartse veegbeweging vanaf de onderkant van het scherm.
  • Sluit af door de telefoon te vergrendelen of boven het korte scherm te tikken.

Dit artikel legt uit hoe je de eenhandige modus in Android 12 gebruikt, inclusief hoe je het gebaar inschakelt, hoe je het activeert wanneer je het nodig hebt en hoe je de eenhandige modus verlaat.

Eenhandige modus activeren

Eenhandige modus werkt via een gebaar dat is ingeschakeld in de instellingen van je telefoon. Nadat het is ingeschakeld, is het gebruik ervan eenvoudig: gewoon een simpele veegbeweging. Het werkgebied wordt onmiddellijk korter naar de onderste helft van het scherm, zodat u met slechts één vinger gemakkelijk bij de dingen aan de bovenkant kunt komen.

  1. Ga naar Instellingen > Systeem > Gebaren > Een- Handed-modus.

    Image
    Image
  2. Tik op Gebruik modus met één hand. U kunt deze tijd gebruiken om ook de andere opties hier aan te passen, zoals het verlaten van de modus met één hand bij het wisselen van app of het verkorten of verlengen van de time-outinstelling.
  3. Veeg omlaag vanaf de onderkant van het scherm om de modus met één hand te activeren. Alles wat je doet terwijl je in deze modus bent, gebeurt binnen het halfgrote venster.

    Image
    Image

Hoe de modus met één hand uit te schakelen

Om deze functie volledig uit te schakelen, gaat u terug naar stap 2 hierboven en schakelt u het gebaar uit.

Als je de modus met één hand wilt verlaten, wacht dan tot de time-outduur is bereikt (als je er een hebt gekozen) of doe een van de volgende dingen:

  • Tik in de lege, donkere ruimte boven het kleine scherm.
  • Veeg omhoog, voorbij het korte scherm.
  • Vergrendel je telefoon.
  • Draai naar liggende modus.

FAQ

    Hebben Pixel-telefoons een modus voor één hand?

    Ja. Pixel-modellen van 3 tot 5 zijn compatibel met Android 12 en Google heeft een modus voor één hand op systeemniveau in Android 12.

    Hoe werkt eenhandige modus op een Samsung-telefoon?

    Samsung heeft zijn eigen ingebouwde modus voor één hand die verschilt van de modus voor één hand van Android 12. Eenhandige modus op Samsung verkleint het hele scherm naar één kant. Op Samsung Galaxy-apparaten met de One UI van Samsung kunt u de modus met één hand openen door naar Instellingen > Geavanceerde functies Tik op Bewegingen en gebaren , selecteer vervolgens Eenhandige modus en schakel de functie in.

Aanbevolen: