Hoe de Lockdown-modus op de iPhone te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Lockdown-modus op de iPhone te gebruiken
Hoe de Lockdown-modus op de iPhone te gebruiken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Eerst openen Instellingen > Privacy en beveiliging > Lockdown-modus >Vergrendelingsmodus inschakelen.
  • Selecteer vervolgens Vergrendelingsmodus inschakelen opnieuw om te bevestigen en tik vervolgens op Inschakelen en opnieuw opstarten.
  • Terwijl de Lockdown-modus actief is, werken veel iPhone-functies niet zoals ze normaal doen.

Dit artikel legt uit hoe je de Lockdown-modus op je iPhone gebruikt. Lockdown-modus is ontworpen om u te beschermen als u het doelwit bent van een geavanceerde cyberaanval

Hoe de Lockdown-modus op iPhone in te schakelen

Lockdown-modus is standaard uitgeschakeld, maar u kunt deze inschakelen in de privacy-instellingen van uw iPhone. Wanneer u het inschakelt, krijgt u een lijst te zien met dingen die deze functie vergrendelt of uitschakelt. Als je toch door wilt gaan, moet je telefoon uiteindelijk opnieuw opstarten om de functie in te schakelen.

Hier leest u hoe u de Lockdown-modus op de iPhone kunt inschakelen:

  1. Open Instellingen.
  2. Scroll naar beneden en tik op Privacy en beveiliging.
  3. Tik op Lockdown-modus.

    Image
    Image
  4. Tik op Vergrendelingsmodus inschakelen.
  5. Tik Vergrendelingsmodus inschakelen opnieuw.
  6. Tik op Inschakelen en opnieuw opstarten.

    Image
    Image
  7. Je iPhone zal opnieuw opstarten in de vergrendelingsmodus.

    Om de Lockdown-modus uit te schakelen, gaat u naar Settings > Privacy & Security > Turn Off Lockdown Mode.

Wat is de Lockdown-modus op de iPhone?

Lockdown-modus is een veiligheidsfunctie die je telefoon kan beschermen als je vermoedt dat je het doelwit bent van een geavanceerde cyberaanval. Met deze functie worden veel dingen uitgeschakeld en geblokkeerd, dus je telefoon werkt niet zoals normaal als de vergrendelingsmodus is ingeschakeld.

Apps, websites en zelfs de belangrijkste iPhone-functies zijn beperkt om u te beschermen terwijl een cyberaanval gaande is, om de kernfunctionaliteit voor bellen en sms'en te behouden.

Wanneer de Lockdown-modus is ingeschakeld, zijn enkele van de beperkingen die u zult ondervinden:

  • Messaging: Berichtbijlagen zijn in de meeste gevallen zeer beperkt en geblokkeerd, en sommige functies werken niet.
  • FaceTime: werkt alleen met mensen met wie je in het verleden hebt gecommuniceerd, waardoor onbekende mensen je niet kunnen bellen.
  • Websites: Er worden beperkingen gesteld aan webbrowsers, dus sommige sites werken mogelijk niet correct en andere worden helemaal niet geladen. Dit voorkomt dat websites kwaadaardige code uitvoeren die malware op uw telefoon kan uitvoeren.
  • Apparaatverbindingen: U kunt geen apparaten aansluiten op uw iPhone. Dit voorkomt aanvallen die mogelijk afkomstig zijn van een aangesloten apparaat.
  • Apple Services: mensen die je nog niet hebt uitgenodigd, kunnen je geen uitnodigingen sturen.
  • Profiles: U kunt geen configuratieprofielen installeren. Dit voorkomt dat je een iOS-bètaprofiel of een profiel voor je school of werk installeert, maar het voorkomt ook de installatie van kwaadaardige profielen.

Kun je de vergrendelingsmodus aanpassen?

Lockdown-modus is ontworpen als een noodbeschermingsfunctie, dus er is momenteel geen manier om precies aan te passen wat wordt vergrendeld. Het is een binaire schakelaar die aan of uit staat. De enige uitzondering is dat u websites die u vertrouwt in Safari op de witte lijst kunt zetten. Sites die u op de witte lijst zet, werken zoals ze normaal doen, maar alleen als u ze bezoekt met de Safari-browser.

Om een website in Safari op de witte lijst te zetten, gaat u naar Instellingen > Beveiliging en privacy > Web Browsing> Uitgesloten Safari-websites , en voeg websites toe die u vertrouwt. Deze sites zijn vrijgesteld van de Lockdown-beperkingen, dus voeg alleen sites toe als ze niet werken in de Lockdown-modus en u er zeker van bent dat u ze kunt vertrouwen.

FAQ

    Hoe los ik een iPhone-beveiligingsfout op?

    Als Apple een beveiligingsprobleem ontdekt, zal het een software-update uitgeven om het probleem op te lossen. Upgrade uw iPhone-besturingssysteem om ervoor te zorgen dat uw iPhone zo veilig mogelijk is: Ga naar Instellingen > Algemeen > Software-update e. Schakel Automatische updates in of tik op Downloaden en installeren als er updates beschikbaar zijn.

    Hoe zet ik de beveiligingscode op een iPhone uit?

    Om de toegangscode van uw iPhone uit te schakelen, gaat u naar Instellingen > Face ID & Passcode. Voer uw huidige toegangscode in, scrol omlaag en tik op Schakel toegangscode uit. Tik nogmaals op Uitschakelen om te bevestigen.

    Hoe wijzig ik de beveiligingscode op een iPhone?

    Ga naar Instellingen > Face ID & Passcode om de toegangscode van uw iPhone te wijzigen. Voer uw huidige toegangscode in, scrol omlaag en tik op Wijzig toegangscode. Voer uw oude toegangscode in en voer vervolgens uw nieuwe toegangscode in. Voer de nieuwe toegangscode opnieuw in als daarom wordt gevraagd.

Aanbevolen: