Hoe de Lockdown-modus op Mac te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Lockdown-modus op Mac te gebruiken
Hoe de Lockdown-modus op Mac te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Open het Apple-menu en navigeer naar Systeeminstellingen > Privacy en beveiliging > Turn On> Inschakelen en opnieuw opstarten.
  • Lockdown-modus beschermt tegen bepaalde cyberaanvallen, maar voorkomt ook dat sommige functies werken.
  • Berichten, surfen op het web, Apple-services en verschillende apps hebben beperkte functionaliteit in de vergrendelingsmodus.

Dit artikel legt uit hoe je de Lockdown-modus op een Mac gebruikt.

Hoe de vergrendelingsmodus op Mac in te schakelen

Lockdown-modus is onder normale omstandigheden uitgeschakeld en je moet hem handmatig inschakelen als je denkt dat je bescherming nodig hebt. Deze functie vergrendelt veel functies op je Mac, dus Berichten, FaceTime, surfen op het web en andere apps werken niet precies zoals je verwacht als ze zijn ingeschakeld. Het nadeel is dat wanneer de Lockdown-modus is ingeschakeld, je Mac minder kwetsbaar is voor cyberaanvallen.

Hier leest u hoe u de Lockdown-modus op een Mac kunt inschakelen:

  1. Open het Apple-menu en klik op Systeeminstellingen.

    Image
    Image
  2. Klik op Privacy en beveiliging.

    Image
    Image
  3. Scroll omlaag naar het gedeelte Vergrendelingsmodus en klik op Turn On.

    Image
    Image
  4. Bevestig met Touch ID of klik op Gebruik wachtwoord en voer uw wachtwoord in.

    Image
    Image
  5. Klik op Inschakelen en opnieuw opstarten.

    Image
    Image
  6. Uw Mac wordt opnieuw opgestart in de vergrendelingsmodus.

Wat is de Lockdown-modus op Mac?

Lockdown-modus is een beveiligingsfunctie die kan helpen uw computer te beschermen tegen geavanceerde cyberaanvallen. Als u vermoedt dat u het slachtoffer bent van een gerichte aanval of een reeks aanvallen, kunt u deze functie inschakelen om uw systeem en gegevens te beschermen.

Als je de Lockdown-modus inschakelt, kun je de volgende beperkingen verwachten:

  • Berichten: Sommige functies zijn uitgeschakeld, inclusief linkvoorbeelden. De meeste soorten berichtbijlagen worden ook automatisch geblokkeerd, met uitzondering van standaardafbeeldingen.
  • Webbrowsen: Sommige websites werken niet correct of worden helemaal niet geladen, omdat deze modus sommige kritieke webtechnologieën blokkeert.
  • Apple-services: inkomende FaceTime-oproepen en andere uitnodigingen en verzoeken worden automatisch geblokkeerd als u die persoon niet eerder hebt gebeld of verzocht.
  • Configuratieprofielen: Nieuwe profielen kunnen niet worden geïnstalleerd, dus je kunt het Mac-bètaprogramma niet openen of een profiel voor je school of werk installeren terwijl de Lockdown-modus is ingeschakeld.
  • Extra beperkingen: Apple zal extra beperkingen toevoegen en de manier waarop Lockdown-modus werkt in de loop van de tijd aanpassen om nieuwe bedreigingen aan te pakken en extra bescherming te bieden.

Wie moet de vergrendelingsmodus gebruiken?

De meeste gebruikers hebben de Lockdown-modus nooit nodig, omdat deze is ontworpen om te beschermen tegen het soort geavanceerde, gerichte aanvallen waaraan maar weinig gebruikers worden blootgesteld.

Als je in een gevoelige sector werkt, een overheidsfunctie bekleedt, een journalist bent, of op een andere manier waarschijnlijk het doelwit van vijandige actoren bent, kan de Lockdown-modus je apparaat preventief beschermen tegen aanvallen. Als je vermoedt dat je het doelwit bent, kun je deze modus ook op elk moment activeren.

FAQ

    Kun je de Lockdown-modus op Mac uitschakelen?

    Ja. Ga terug naar System Settings > Privacy & Security en selecteer Turn Off in het gedeelte Lockdown-modus.

    Hoe vergrendel ik mijn Mac-toetsenbord?

    Om uw Mac-toetsenbord tijdelijk te vergrendelen, sluit u het deksel of gebruikt u de sneltoets Control+ Shift+ Power . Gebruik dezelfde snelkoppeling om uw Mac-toetsenbord te ontgrendelen. Om uw Mac in de slaapstand te zetten, drukt u op Command+ Option+ Power.

    Hoe gebruik ik de Lockdown-modus op de iPhone?

    Om de Lockdown-modus op de iPhone te gebruiken, gaat u naar Settings > Privacy & Security > Lockdown Mode> Vergrendelingsmodus inschakelen . Selecteer vervolgens Turn On Lockdown Mode om te bevestigen en tik op Turn On & Restart.

Aanbevolen: