Een gids voor lees- en schrijfsnelheden voor gegevensopslag

Inhoudsopgave:

Een gids voor lees- en schrijfsnelheden voor gegevensopslag
Een gids voor lees- en schrijfsnelheden voor gegevensopslag
Anonim

Lees-/schrijfsnelheden meten de prestaties van een opslagapparaat. De leessnelheid verwijst naar hoe lang het duurt om een bestand vanaf het apparaat te openen en de schrijfsnelheid is hoe lang het duurt om een bestand op het apparaat op te slaan. Voer lees-/schrijfsnelheidstests uit op interne en externe harde schijven, evenals op opslaggebiednetwerken en USB-flashstations.

Image
Image

Hoe worden lees- en schrijfsnelheden gemeten?

Lees- en schrijfsnelheden worden doorgaans geregistreerd met de letters ps (per seconde) aan het einde van de meting. Een apparaat met een schrijfsnelheid van 32 MBps betekent bijvoorbeeld dat het elke seconde 32 megabyte aan gegevens kan opnemen. Het is ook gebruikelijk dat snelheden worden uitgedrukt in MB/s.

Hoe lees- en schrijfsnelheden te testen

CrystalDiskMark, een gratis programma voor Windows, test de lees-/schrijfsnelheden van interne en externe schijven. Selecteer een aangepaste bestandsgrootte tussen 500 MB en 32 GB en kies of u willekeurige gegevens of alleen nullen wilt gebruiken om de test uit te voeren. Stel het aantal passages in dat moet worden uitgevoerd.

Blackmagic Disk Speed Test is een vergelijkbare tool voor Macs. ATTO Disk Benchmark en HD Tune zijn een paar andere gratis benchmarktools die de lees- en schrijfsnelheden van een schijf controleren. De eerste werkt voor beide besturingssystemen.

SSD versus HDD lees-/schrijfsnelheden

Voordat u een nieuwe harde schijf koopt, onderzoekt u het verschil tussen SSD's en HDD's. Een harde schijf gebruikt magnetisme om gegevens op een roterende schijf op te slaan. Een lees-/schrijfkop zweeft boven de draaiende schijf die gegevens leest en schrijft. Hoe sneller de schijf draait, hoe sneller een HDD presteert. Typische lees-/schrijfsnelheden voor een HDD zijn maximaal 200 MBps.

In plaats van een schijf gebruiken solid-state schijven halfgeleiders om gegevens op te slaan, wat veel efficiënter is. Bijgevolg klokken SSD's hogere lees- en schrijfsnelheden dan HDD's. Ze zijn ook duurzamer omdat ze niet zoveel bewegende delen bevatten, dus SSD's overleven een val beter. De snelste SSD's op de markt, zoals de Samsung 860 EVO, leveren lees-/schrijfsnelheden van meer dan 500 MBps.

Hoewel HDD's langzamer zijn dan SDD's, zijn ze ook goedkoper. De prijzen voor SSD's dalen echter gestaag.

Hoe snel is snel genoeg?

Voor de meeste mensen zijn lees-/schrijfsnelheden geen groot probleem, tenzij je regelmatig met grote bestanden werkt. Voor bedrijven is tijd geld, dus iets meer uitgeven aan een snellere rit kan de investering waard zijn.

Aanbevolen: