KEY-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

KEY-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
KEY-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een KEY-bestand kan een softwarelicentie of Keynote-presentatiebestand zijn.
  • Ze openen niet allemaal op dezelfde manier, maar het is een goed begin om een teksteditor te proberen.
  • Sommige kunnen worden geconverteerd naar PPT met Keynote.

Dit artikel legt alle verschillende formaten uit die de KEY-bestandsextensie gebruiken en hoe ze, indien mogelijk, kunnen worden geopend en geconverteerd.

Wat is een KEY-bestand?

Een bestand met de. KEY-bestandsextensie kan een tekst zonder opmaak of een gecodeerd generiek licentiesleutelbestand zijn dat wordt gebruikt om een softwareprogramma te registreren. Verschillende applicaties gebruiken verschillende KEY-bestanden om hun respectievelijke software te registreren en te bewijzen dat de gebruiker de wettelijke koper is.

Een vergelijkbaar bestandsformaat gebruikt de KEY-bestandsextensie als een manier om algemene registratie-informatie op te slaan. Het wordt hoogstwaarschijnlijk door het programma gemaakt wanneer een productsleutel wordt gebruikt en kan overdraagbaar zijn naar andere computers als de gebruiker de software ergens anders opnieuw moet installeren.

Image
Image

Een ander soort KEY-bestand is een Keynote-presentatiebestand gemaakt door de Apple Keynote-software. Dit is een soort presentatie die dia's kan bevatten die afbeeldingen, vormen, tabellen, tekst, notities, mediabestanden, XML-gerelateerde gegevens, enz. bevatten. Wanneer opgeslagen in iCloud, wordt in plaats daarvan ". KEY-TEF" gebruikt.

Keyboard Definition-bestanden worden ook opgeslagen met de. KEY-bestandsextensie. Ze slaan informatie op over computertoetsenborden, zoals sneltoetsen of lay-outs.

Niet gerelateerd aan een KEY-bestand is een registersleutel in het Windows-register. Sommige licentie- of registratiebestanden kunnen in plaats daarvan gewoon een sleutelbestand worden genoemd en geen specifieke bestandsextensie gebruiken. Anderen hebben mogelijk de PEM-indeling waarin openbare/privé-coderingssleutels zijn opgeslagen.

Hoe een KEY-bestand te openen

Het is belangrijk om te weten in welke bestandsindeling uw KEY-bestand zich bevindt voordat u beslist hoe u het wilt openen. Hoewel alle onderstaande programma's KEY-bestanden kunnen openen, betekent dit niet dat ze KEY-bestanden kunnen openen die bij andere programma's horen.

Licentie- of registratiebestanden

Als je antivirusprogramma toevallig een KEY-bestand gebruikt om de software te registreren en te bewijzen dat jij degene bent die het heeft gekocht, dan moet je dat programma gebruiken om je KEY-bestand te openen.

LightWave is een voorbeeld van een programma dat een KEY-bestand gebruikt om het als een legale kopie te registreren.

Als het in feite een licentiesleutelbestand is dat je hebt, kun je de licentie-informatie misschien ook lezen met een teksteditor zoals Kladblok.

Het is belangrijk om te herhalen dat niet elk KEY-bestand met hetzelfde programma kan worden geopend, en dit geldt ook in de context van softwarelicentiesleutels. Als uw back-upprogramma voor bestanden bijvoorbeeld een softwarelicentiebestand vereist, kunt u niet verwachten dat u dit gebruikt om uw antivirusprogramma te registreren (of zelfs een ander back-upprogramma dat niet het programma is waartoe het KEY-bestand behoort).

Registratiebestanden zijn waarschijnlijk versleuteld en kunnen niet worden bekeken, en dat hoeft ook niet. Ze kunnen ergens anders worden gekopieerd als het scenario zich voordoet dat het programma dat het gebruikt ergens anders is geïnstalleerd en de oude gedeactiveerd.

Aangezien ze specifiek zijn voor elk programma dat ze gebruikt, moet je contact opnemen met de softwareontwikkelaar als je de jouwe niet naar behoren kunt laten werken. Ze hebben meer informatie over hoe het zou moeten worden gebruikt.

Keynote-presentatie KEY-bestanden

Je kunt KEY-bestanden op macOS openen met Keynote of Preview. iOS-gebruikers kunnen KEY-bestanden gebruiken met de Keynote-app.

Toetsenborddefinitie KEY-bestanden

Het openen van toetsenbordgerelateerde KEY-bestanden is alleen nuttig in een programma dat aangepaste sneltoetsen ondersteunt. Als je zo'n applicatie niet hebt, kun je de instructies misschien lezen met een teksteditor.

Hoe KEY-bestanden te converteren

Van de hierboven genoemde bestandsindelingen die de KEY-bestandsextensie gebruiken, heeft het alleen zin om een Keynote-presentatiebestand te converteren, wat u kunt doen met het Keynote-programma voor macOS.

Hiermee kunnen KEY-bestanden worden geëxporteerd naar PDF, MS PowerPoint-indelingen zoals PPT of PPTX, HTML, M4V en afbeeldingsbestandsindelingen zoals PNG,-j.webp

De iOS-versie van de Keynote-app kan het bestand exporteren naar PPTX en PDF.

Een andere methode is om een online KEY-bestandsconverter zoals Zamzar te gebruiken om het bestand op te slaan in KEY09, MOV of een van de bovengenoemde formaten, zoals PDF of PPTX.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als je bestand niet kan worden geopend met de software van bovenaf, controleer dan of de extensie ". KEY" is en niet iets dat er alleen maar hetzelfde uitziet. Het is gemakkelijk om een bestand te verwarren met een KEYCHAIN-, KEYSTORE- of KEYTAB-bestand.

Als je niet echt een KEY-bestand hebt, kun je het beste de daadwerkelijke bestandsextensie onderzoeken voor details over wat dat specifieke bestandstype opent of converteert.

FAQ

    Wat is een bestandscoderingssleutel (FEK)?

    De FEK is een symmetrische sleutel die wordt gebruikt om de gegevens in een bestand te coderen dat wordt beschermd door het Windows Encrypting File System (EFS). Windows versleutelt de FEK verder en slaat deze op in de metagegevens van het bestand, zodat alleen geautoriseerde gebruikers er toegang toe hebben.

    Wat gebeurt er als de coderingssleutel verloren gaat in een bestand in Windows?

    U kunt de codering omkeren om toegang te krijgen tot uw bestand. Klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Properties > General > Advanced en wis deVersleutel de inhoud om het selectievakje voor gegevens te beveiligen. Klik tweemaal op OK om de wijzigingen toe te passen en het venster te verlaten.

Aanbevolen: