D&D: Dark Alliance' liet me hacken, hakken en geeken

Inhoudsopgave:

D&D: Dark Alliance' liet me hacken, hakken en geeken
D&D: Dark Alliance' liet me hacken, hakken en geeken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Dungeons & Dragons: Dark Alliance is een third-person actie-RPG die online coöp voor vier spelers ondersteunt.
  • Het is een spirituele opvolger van Baldur's Gate: Dark Alliance uit 2001 en het vervolg.
  • Het behoudt de hack-and-slash-gevechten en plunderingen en nivellering van zijn voorgangers, terwijl het een aantal nieuwe elementen introduceert.
Image
Image

Dungeons & Dragons: Dark Alliance wil de hack-and-slash-magie van klassieke actie-RPG's heroveren en tegelijkertijd een eigentijdse draai aan het genre geven.

Fans of Baldurs Gate: Dark Alliance en het vervolg missen nog steeds het opruimen van kerkers, het verzamelen van buit en het verslaan van enorme eindbazen samen met een coöppartner. Terwijl die klassiekers uit het PlayStation 2-tijdperk de afgelopen 20 jaar behoorlijk wat navolgers hebben gezien, is de aanstaande Dungeons & Dragons: Dark Alliance de eerste echte spirituele opvolger.

Wederom gaan spelers de diepten in van gevaarlijke omgevingen met D&D-thema, op zoek naar goud, uitrusting en problemen van elk lelijk ding dat hun pad kruist. Dark Alliance ondersteunt ook online co-op voor vier spelers en belooft lokale co-op voor twee spelers, een favoriet bij fans van de originele games, ergens in de nabije toekomst. Het bevat ook een nieuwe over-de-schouder weergave van de actie die veel mooier is en deze frisse versie mooi laat zien.

Feest van vier

Ik heb onlangs een klein stukje Dark Alliance moeten aanpakken van achter de dubbele kromzwaards van Drizzt, de Dark Elf van de vier beschikbare personages. Ik had de taak om een smederij van goblin-achtige wezens op te ruimen, en ik gleed snel in een bevredigende gameplay-groove.

Image
Image

Naast de verwachte lichte en zware aanvallen, heeft Drizzt een ontwijkende sprintbeweging en enkele speciale vaardigheden. Het aaneenschakelen van combo's, flipperen tussen slechteriken en het achterlaten van stapels lijken in mijn kielzog was enorm bevredigend.

Hoewel deze strategie om de knopen door te hakken me goed van pas kwam tegen de hordes kobolden, sneed het niet helemaal toen een paar Verbeeg zich bij de strijd voegde. De torenhoge, trolachtige beesten waren niet bijzonder snel, maar dat weerhield hun enorme vuisten er niet van mij één te maken met vuur en zwavel.

Gelukkig was een van mijn coöppartners een vrouwelijke boogschutter, gewapend met met vuur doordrenkte pijlen. Nadat ze de Verbeeg van een veilige afstand met de projectielen had doorzocht, sloop ze naar binnen en bracht mijn bijna-dood Donkere Elf weer tot leven.

Dit was niet de laatste keer dat ik op mijn partner vertrouwde, aangezien de enorme baas van het level een gezondheidsbalk droeg zo lang als de lengte van de boom die hij hanteerde. De slechterik die de queeste afsloot was een andere Verbeeg, maar daardoor zag het vorige paar eruit als pestkoppen op de basisschool.

Het draait allemaal om de buit

Wij vieren bleven hardnekkig wegkwijnen bij het monster, zelfs toen het mijmerde om ons toe te voegen aan zijn aanstaande ma altijd. Gelukkig maakte ik op dit punt kennis met het ultieme van mijn personage, een spelveranderende vaardigheid die in de loop van de tijd is opgebouwd.

Image
Image

Zie je wel, Drizzt heeft een huisdier, maar het is geen speelse puppyhond. Nagesynchroniseerd met Guenhwyvar, is de trouwe metgezel een astrale panter die in staat is om ernstige schade aan te richten wanneer hij wordt opgeroepen. Samen met de speciale vaardigheden van de andere personages (het vermogen van de boogschutter om een vlaag van vurige pijlen neer te laten regenen was een ander hoogtepunt), was mijn angstaanjagende spookkat uiteindelijk in staat om het beest neer te halen.

Besting the big bad bood ook een kijkje in de komische kant van de game, toen de Verbeeg ons met zijn middelvinger opstak terwijl hij wegzonk in een lavaput. Hoewel ik het op prijs stelde om door het mythische monster te worden weggegooid, was het mijn verdiende buit die me aan het lachen maakte. Naast stevige brokken XP en goud, werd ik getrakteerd op een stapel glimmende harnassen, waaronder mantels, borstplaten, helmen en bracers.

Helaas kon ik mijn nieuwe goodies niet uitproberen, maar ik maakte kennis met een veelbelovende buitgerelateerde functie die een mooi risico-beloningselement toevoegt aan het winnen van een gevecht. Op bepaalde punten in een zoektocht krijgen spelers de mogelijkheid om te rusten of vooruit te gaan met de kans om zeldzamere buit te verdienen.

De eerste optie stelt niet alleen een opslagpunt in waarnaar je kunt terugkeren bij overlijden, maar het vult ook verbruiksartikelen aan, zoals gezondheids- en uithoudingsvermogendrankjes. De laatste heeft natuurlijk het potentieel om je je nieuwe favoriete death-dealer te schenken.

Mijn korte demo stond me niet toe om dit systeem veel te verkennen, en het graafde ook niet in de uitgebreide, karakter-voortgaande vaardighedenbomen van het spel. Toch kijk ik er naar uit om, op basis van mijn tijd onder Drizzt's mantel, terug te duiken in D&D: Dark Alliance wanneer het op 22 juni uitkomt.

Aanbevolen: