Waarom Albums mijn nieuwe favoriete muziek-app is

Inhoudsopgave:

Waarom Albums mijn nieuwe favoriete muziek-app is
Waarom Albums mijn nieuwe favoriete muziek-app is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Albums is een iPad- en iPhone-app voor het afspelen van muziek die zich richt op albums.
  • De app verandert liner notes en credits in doorzoekbare links.
  • Fantastische widgets brengen je muziek naar je startscherm.
Image
Image

Als je urenlang in je muziek verdwa alt, zul je dol zijn op Albums.

Albums is een iPhone- en iPad-app die je muziek serieus neemt. Op het eerste gezicht zie je een mooi raster met albumhoezen en je kunt erop tikken om het af te spelen en de tracklijst te bekijken. Maar dan zie je het infopaneel, verborgen achter een onschuldig ogende ⓘ (informatie)knop. Tik hierop en je v alt in een konijnenhol van muziek. Het is alsof je terug bent in de platenwinkel, maar dan zonder de zenuwachtige dj's en het neerbuigende personeel.

"Het eenvoudigste doel van Albums is om een optie te bieden voor muziekluisteraars die naar muziek luisteren als volledige albums, in plaats van de singles op samengestelde of algoritmisch gegenereerde afspeellijsten die de grote muziek-apps pushen", vertelde Albummaker Adam Linder Lifewire in een e-mailinterview.

"Al het andere in Albums bouwt daarop voort. Ik ben een enorme muziekliefhebber en met Albums maak ik eigenlijk gewoon een app die past en verrijkt de manier waarop ik graag luister naar en mijn muziek."

Het draait allemaal om het browsen

Een centraal kenmerk van Albums is de aftitelingsectie, toegankelijk via de ⓘ-knop. Dit toont een lijst met kredieten, van de artiest, via het label, deelnemende muzikanten, producers, ingenieurs en vrijwel alles wat je maar kunt bedenken. Alleen, dat is gewoon een saaie lijst met namen. Maar je kunt op die namen tikken om verder te bladeren.

Image
Image

Stel bijvoorbeeld dat ik luister naar het baanbrekende album Remain in Light van Talking Heads. In de aftiteling zie ik dat Adrian Belew gitaar speelde (hij is degene die de dierengeluiden op het album maakt). Ik tik op zijn naam en zie een raster van alle andere albums waaraan hij heeft bijgedragen in mijn bibliotheek.

Dat is te gemakkelijk. Laten we teruggaan en het opnieuw proberen. Hoe zit het met Greg Calbi, die het album heeft gemasterd? Ik heb nog nooit van hem gehoord, maar laten we eens kijken wat hij heeft gedaan. Als je op zijn naam tikt, zie je een indrukwekkend cv. Hij is gecrediteerd op albums van Black Keys, Oneohtrix Point Never, Throwing Muses, Harry Nilssen en meer. En dat komt gewoon uit mijn bibliotheek.

Albums haakt ook in je Apple Music-bibliotheek als je je abonneert, dus je kunt echt super diep gaan.

"Er zijn veel verschillende Albums-functies - productiecredits, luisterstatistieken, tagging en filtering en abonneren op aankomende releases - en iedereen lijkt een andere favoriet te hebben. Wat ik het liefst van mensen hoor, is dat Albums hen ertoe heeft aangezet om naar meer muziek te luisteren!"

Image
Image

Widgets

Er zit nog veel meer in Albums en het is zo ingebouwd dat de eenvoud van de app niet wordt bederven. Maar een andere functie waar ik naar zou willen kijken, zijn de widgets.

Zoals verwacht, kun je een mooie grote Now Playing-widget weergeven, wat vooral geweldig is in iPadOS 15. Maar je kunt ook widgets toevoegen voor je verschillende albumcollecties, zowel vooraf gebouwde als je eigen aangepaste collecties.

Dit kan zo simpel zijn als een statische verzameling, of je kunt er zin in krijgen. Ik hou van de New Releases-collectie, die nieuwe albums van je favoriete artiesten toont, maar je kunt ook opties kiezen zoals Nieuw en Ongehoord, Recente favorieten, Willekeurig, Vandaag in de geschiedenis en meer.

Ten slotte is er een widget die snelle acties biedt, met toegang met één tik tot vele opties.

Maar er is nog veel meer, en Linder voegt voortdurend nieuwe functies toe en verhelpt bugs.

"Mijn persoonlijke favoriete functie in de nieuwe versie is Cloud Queue", zegt Linder, "de mogelijkheid om van apparaat te wisselen en verder te gaan met luisteren waar je was gebleven."

Meer muziek

Met Albums luister ik naar meer muziek dan vroeger. Of liever, ik luister er echt naar, in plaats van het alleen op de achtergrond te spelen. Op die manier is het net alsof je je vinylcollectie hebt, terwijl je misschien een paar uur met je platenspeler en je stapel albums doorbrengt. Destijds was het luisteren naar muziek een activiteit op zich, niet alleen een soundtrack bij het browsen op Instagram en Twitter.

Albums is een op abonnementen gebaseerde app met een optie om een eenmalige levenslange licentie te kopen. Er is ook een gratis proefversie.

Aanbevolen: