De 10 beste virtual reality-games voor kinderen

Inhoudsopgave:

De 10 beste virtual reality-games voor kinderen
De 10 beste virtual reality-games voor kinderen
Anonim

Als je halverwege de jaren negentig 10 jaar of ouder was, herinner je je waarschijnlijk de eerste batch virtual reality-apparaten die op de markt kwam. Ze waren alleen beschikbaar voor de superrijken of mensen in de academische wereld. Onze enige glimp van VR-technologie was in films zoals The Lawnmower Man. De trieste realiteit van virtual reality in die tijd was dat de technologie om echt meeslepende virtuele werelden te creëren gewoon niet beschikbaar was.

De enige toegang die kinderen in die tijd tot virtual reality hadden, was de verschrikkelijke Nintendo Virtual Boy die alleen rood en zwart kon weergeven en veel mensen hoofdpijn bezorgde. Destijds was VR op zijn best een voorbijgaande rage en een die de meeste kinderen zelfs nooit hebben meegemaakt.

Image
Image

Snel vooruit naar het heden. In het afgelopen jaar heeft VR een enorme comeback gemaakt, en kinderen van deze generatie zullen waarschijnlijk een veel betere kans hebben om het te ervaren dankzij VR die mainstream wordt met producten zoals Samsung's Gear VR, Sony's PlayStation VR en andere op het hoofd gemonteerde VR-schermen zoals die van HTC en Oculus. Het mooie van PlayStation VR is dat je het naast virtual reality-games ook voor andere dingen kunt gebruiken.

Maar laten we nu eens kijken naar enkele van de beste VR-games die beschikbaar zijn voor kinderen. (Oh, als je problemen hebt met het feit dat PlayStation je niet volgt, lees dan meer over het oplossen van eenvoudige PlayStation VR-problemen.)\

Opmerking

Dit is een levende lijst die regelmatig zal worden bijgewerkt als er nieuwe games worden uitgebracht die de huidige gerangschikte titels verdringen.

Pierhead Arcade: speel virtuele arcade-favorieten

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geweldige ouderwetse look en feel.
  • Brede selectie van games.
  • Uitstekende herspeelwaarde.

Wat we niet leuk vinden

Games zullen uiteindelijk oud worden.

VR Platform: HTC Vive, Oculus Rift

Ontwikkelaar: Mechabit Ltd.

Een ander hoofdbestanddeel van elke vakantie is een reis naar een ouderwetse speelhal. Je weet wel, die met Skee-Ball en die kwartzuigende klauwkraanspellen. Natuurlijk had je altijd het gevoel dat die dingen zo waren gemanipuleerd dat niemand kon winnen, maar je bleef spelen omdat je echt die knuffelbeer wilde die altijd een beetje buiten bereik was.

Wat als je je eigen virtuele privé-arcade zou kunnen hebben, compleet met Skee-Ball, Whack-a-Mole, de klauwmachine en alle andere klassiekers? Nou, goed nieuws, dat kan met Pierhead Arcade.

Peirhead Arcade heeft alle klassiekers waar je honderden kwartalen in hebt gepompt, en het geeft je zelfs virtuele prijsverzilveringstickets, zodat je je prijs kunt kiezen aan de prijzenbalie. Je kunt de maïshonden bijna ruiken.

Waarom het leuk is voor kinderen: Wie wil er niet zijn eigen, opgetuigde klauwmachine waar ze de hele tijd op kunnen oefenen?

Candy Kingdom VR: een speelse schietgalerij voor kinderen

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Voelt als een carnavalsspel.
  • Leuke beelden.
  • Genoeg uitdaging om kinderen geïnteresseerd te houden.

Wat we niet leuk vinden

Kan wat meer variatie gebruiken.

VR Platform: HTC Vive, Oculus Rift, OSVR

Ontwikkelaar: GameplaystudioVR

Laten we eerlijk zijn, de meeste VR-shooters zijn niet voor kinderen. Er zijn een aantal geweldige schietgalerij-achtige games voor VR, maar de meeste zijn te eng voor kinderen en omvatten het doden van zombies, monsters of mensen. Ze zijn absoluut niet kindvriendelijk.

Candy Kingdom VR neemt de on-rails shooter en maakt het iets dat vriendelijk en toegankelijk is voor kinderen. Ja, je schiet nog steeds op dingen, maar het voelt niet echt als een gewelddadig spel. Het voelt meer als een grillige Disney-rit of een gezond carnavalsspel.

De game is kleurrijk, helder en verrassend uitdagend. Het thema van de snoepwereld zal waarschijnlijk geen nachtmerries veroorzaken zoals alle momenteel populaire zombieschieters.

Waarom het leuk is voor kinderen: Felle kleuren, leuke actie en natuurlijk snoep. Wie houdt er niet van snoep?

Tilt Brush: Breng je tekeningen tot leven in 3D

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geweldige beelden.

  • Bouwt creativiteit.
  • Uitstekende selectie van gereedschappen om mee te schilderen.

Wat we niet leuk vinden

  • Dit is niet echt een spel.
  • Het kan moeilijk zijn voor kinderen om te beginnen.

VR Platform: HTC Vive, Oculus Rift

Ontwikkelaar: Google

Weet je nog toen je je eerste computer kreeg en het verfprogramma opende dat in het besturingssysteem was ingebouwd? Je hebt minstens een uur of twee besteed aan het uitproberen van verschillende penselen, kleuren, stempels en overvloeihulpmiddelen. Je stond er versteld van omdat het een compleet nieuw medium was dat je nog nooit eerder had gebruikt.

Tilt Brush neemt dezelfde ervaring van het verkennen van een geheel nieuw medium en brengt het naar een nieuwe generatie kinderen (en ook hun ouders).

Tilt Brush is in wezen een 3D VR-verfprogramma waarmee je tekeningen in een driedimensionale ruimte kunt maken. Je kunt dingen tekenen die diepte hebben, en dan kun je ze naar boven of naar beneden schalen, eromheen lopen, ze wissen of ze veranderen - wat je maar kunt bedenken.

Je hoeft ook geen traditionele penselen te gebruiken. Je kunt schilderen met vuur, rook, neonlichtbuizen, elektriciteit of wat je hartje begeert. Er zijn zoveel mogelijkheden dat je jezelf urenlang kunt verliezen in Tilt Brush. De bedieningselementen zijn intuïtief en worden binnen een paar minuten na gebruik een tweede natuur. Als je eenmaal de besturing kent, is het allemaal pure creativiteit.

Waarom het leuk is voor kinderen: Het is een geheel nieuw medium dat ze nog nooit eerder hebben verkend.

Cloudlands VR Minigolf: speel minigolf zonder het huis te verlaten

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Super makkelijk op te pakken en te spelen.
  • Heldere kleurrijke cursussen.
  • Leuk voor alle leeftijden.

Wat we niet leuk vinden

Net als minigolf in de echte wereld, kan het frustrerend worden.

VR Platform: HTC Vive, Oculus Rift, OS VR

Ontwikkelaar: Futuretown

Weet je nog dat je als kind op familievakantie ging en op een midgetgolfbaan terechtkwam? Ze hadden altijd een kaasachtig piraten- of dinosaurusthema, maar je was een kind en je hield van dat spul, dus het was geweldig.

Cloudlands VR Minigolf probeert die "putt-putt" -ervaring te distilleren en in de VR-wereld te brengen, en ze hebben behoorlijk goed werk geleverd om er een meeslepende ervaring van te maken.

Cloudlands is helder en kleurrijk en de bedieningselementen zijn gemakkelijk te gebruiken. Dat betekent echter niet dat het gemakkelijk is om te spelen. Deze game kan net zo frustrerend zijn als minigolf in de echte wereld, maar eerlijk gezegd maakt die frustratie het uitdagend en leuk voor alle leeftijden.

De meegeleverde cursussen zijn zowel leuk als uitdagend, maar de echte herhalingswaarde komt van de "cursus-creatiemodus" van de game. Ja, dat klopt, je kunt je eigen minigolfbanen ontwerpen en spelen, en je hoeft niet eens de achtertuin van je ouders te verscheuren om het te doen! Je kunt je cursus zelfs met de wereld delen als je klaar bent met het maken van je meesterwerk. Je kunt ook cursussen spelen die door andere gebruikers zijn gemaakt.

Waarom het leuk is voor kinderen: Het is leuk, makkelijk te spelen en je kunt je eigen minigolfbanen maken en spelen!

Smashbox Arena: Extreme trefbal

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Leuk, wild en aandachttrekkend.
  • Meerdere arena's en spelmodi.
  • Het heeft een multiplayer.

Wat we niet leuk vinden

  • Het kan competitief worden.
  • Sommige mensen vinden het misschien gewelddadig voor zeer jonge kinderen.

VR-platform: HTC Vive, Oculus Rift

Ontwikkelaar: BigBox VR, Inc.

Smashbox Arena is deels multiplayer trefbal en deels first-person shooter.

Dit spel is absoluut trefbal op steroïden. Er zijn verschillende soorten spelballen, van ballen van het type raket die naar een doel sturen tot ballen die veranderen in gigantische rollende rotsblokken die kunnen worden gebruikt om vijanden te verpletteren. Je kunt zelfs een trefbalschieter van het type sluipschuttersgeweer krijgen voor nauwkeurige schoten op grote afstand.

Meerdere arena's en spelmodi zorgen voor allerlei soorten plezier. Als de populariteit van dit spel stand houdt, zal er altijd iemand beschikbaar zijn om tegen te spelen. Als er geen menselijke spelers beschikbaar zijn, kun je nog steeds botwedstrijden spelen tegen AI-tegenstanders.

Hoewel dit in feite een first-person shooter voor meerdere spelers is, is het in wezen nog steeds trefbal, dus er is geen bloed en lef bij betrokken, waardoor het spel kindvriendelijk blijft.

Waarom het leuk is voor kinderen: Iedereen houdt van trefbal… en raketten.

Rec Room: een virtuele recreatieruimte met de beste games

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Talloze games om te spelen.
  • Pas je personage aan.
  • Multiplayer-spel.

Wat we niet leuk vinden

  • Alleen 13+
  • Online multiplayer is misschien niet voor iedereen.

VR Platform: HTC Vive, Oculus Rift

Ontwikkelaar: Against Gravity

Rec Room is een sociale VR-speeltuin. Hiermee kunnen gebruikers samenkomen en games spelen zoals paintball, frisbeegolf, charades en trefbal in een sociale omgeving. Zoals met alles wat sociaal is, zul je goede mensen tegenkomen en minder goede mensen. Over het algemeen lijkt het een redelijk veilige en leuke omgeving om te verkennen.

In Rec Room begin je in je eigen "Dorm Room" waar je je in-game avatar ontwerpt en uitrust. Je kiest kleding, geslacht, kapsel en accessoires. Eenmaal goed uitgerust, ga je naar de gemeenschappelijke ruimte die bekend staat als de "Locker Room", waar je vertrouwd raakt met de besturing, andere spelers ontmoet en beslist welke games je wilt spelen. Je kunt een spel binnenkomen en verlaten wanneer je maar wilt en je wordt teruggebracht naar de kleedkamer.

Rec Room is leuk voor alle leeftijden, maar de ontwikkelaars hebben onlangs besloten om de toegang te beperken tot alleen kinderen van 13 jaar en ouder.

Waarom het leuk is voor kinderen: Multiplayer VR-paintball!

Fantastisch apparaat: bedenk en bouw gekke machines

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Bouwt creativiteit.
  • Vereist probleemoplossend vermogen en kritisch denken.
  • Test machines in re altime.

Wat we niet leuk vinden

  • Het kan frustrerend worden.
  • Trial-and-error gameplay zorgt ervoor dat je constructies opnieuw maakt die niet werken.

VR Platform: HTC Vive, Oculus Rift

Ontwikkelaar: Northway Games en Radial Games Corp

Fantastic Contraption is een inventief spel waarin je "contraptions" (eenvoudige machines) maakt om obstakels in elk niveau van het spel te navigeren. Je bouwt deze eenvoudige machines uit ballondierachtige onderdelen die je van een kat krijgt. Nadat je je machine hebt gemaakt en geassembleerd, test je hem om te zien of hij zijn beoogde functie zal vervullen, zodat je het niveau kunt voltooien. Als het mislukt, brengt u wijzigingen aan en probeert u het opnieuw. Het spel vereist veel vallen en opstaan.

Fantastic Contraption is geweldig omdat het creativiteit en probleemoplossing vereist. Je krijgt een aantal basisonderdelen (assen, wielen, enz.), en het is aan jou om iets te bouwen dat werkt en je in staat stelt om naar het volgende niveau te gaan. Het is een zeer STEM-geïnspireerde game.

Door de virtuele machine-onderdelen in VR te manipuleren, voel je je als een werktuigbouwkundig ingenieur. Het is misschien gewoon de vonk die sommige kinderen nodig hebben om te beslissen: "Hé, ik wil dit doen voor de kost!"

Waarom het leuk is voor kinderen: Ze mogen dingen bouwen en hun uitvindingen testen. Wat is er leuker dan dat?

The Lab: leuke minigames die zich afspelen in de Portal-wereld

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Meerdere spellen met verschillende speelstijlen.
  • Leuke spelwereld met kleine extra's.

Wat we niet leuk vinden

Het is eigenlijk gewoon een in-naar-VR-sampler.

VR Platform: HTC Vive / Oculus Rift

Ontwikkelaar: Valve

Valve Software's The Lab is een verzameling minigames en VR-ervaringen die bedoeld zijn om gebruikers kennis te laten maken met de wereld van VR en om hun honger naar toekomstige VR-ervaringen op te wekken.

The Lab speelt zich af in het Portal-universum van Valve en bevat veel humor met wetenschappelijke experimenten die verkeerd zijn gegaan.

Hier zijn enkele van de meer opvallende minigames binnen The Lab:

Longbow: Longbow is eigenlijk een minigame voor torenverdediging waarin je je kasteel verdedigt tegen binnenvallende stokmensen door ze met pijlen te beschieten. De golven worden steeds harder naarmate de tijd verstrijkt. Zodra te veel indringers de kasteeldeur bereiken en deze openbreken, eindigt het spel.

Slingshot: In de Slingshot-minigame bestuur je een industriële katapult en gebruik je deze om "kalibratiekernen" (die eigenlijk sprekende bowlingballen zijn) naar dozen in een gigantisch magazijn te schieten. Je doel is om zoveel mogelijk schade aan te richten. De "kernen" treiteren je en smeken je terwijl je ze vanaf de katapult lanceert.

Er zijn verschillende andere minigames en ervaringen binnen The Lab, maar de bovenstaande twee lijken het meest aangetrokken te worden door kinderen.

Waarom het leuk is voor kinderen: De minigames zijn erg leuk en je wordt een wetenschapper, wat cool is. Er is ook een kleine robothond die rondrent. Hij houdt van apporteren, en als je heel aardig tegen hem bent, laat hij je aan zijn buik krabben.

VR The Diner Duo: Coöperatief VR-koken

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gezamenlijke gameplay.
  • Spannend en uitdagend op een leuke manier.
  • Maakt een geweldig gezelschapsspel.

Wat we niet leuk vinden

  • Het is echt een beetje stressvol.
  • De spelers kunnen ruzie maken over "wie heeft het verprutst."

VR Platform: HTC Vive, Oculus Rift

Ontwikkelaar: Whirlybird Games

VR The Diner Duo is een unieke titel omdat het coöperatief spelen met twee spelers mogelijk maakt.

Dus je vraagt je waarschijnlijk af, hoe kunnen twee mensen een game spelen met slechts één VR-headset? In VR The Diner Duo speelt de ene speler als een kok op korte termijn met behulp van de VR-headset, en de andere speler zit achter de computer en kijkt naar de monitor terwijl hij het toetsenbord en de muis gebruikt om een ober/server te bedienen.

De speler achter de computer neemt de bestellingen op, vertelt de kok wat de bestellingen zijn, maakt drankjes klaar en ha alt het eten op en serveert het aan de gasten. De kok in VR kookt en bereidt het eten en plaatst het op de servicebalie zodat de server het naar de klanten kan brengen. Beide banen worden behoorlijk hectisch na ongeveer niveau 10. De moeilijkheidsgraad neemt toe naarmate er steeds gecompliceerdere menu-items worden toegevoegd en het aantal eters toeneemt.

Als je te lang duurt met iemands bestelling, wordt hij of zij boos en beta alt hij niet zoveel voor de ma altijd, wat resulteert in minder punten. Als de klant echt boos wordt, gaat hij weg. Als drie klanten tijdens een level weglopen zonder hun ma altijden op tijd te krijgen, is het spel voorbij en moet je het level opnieuw beginnen.

Eerlijk gezegd was dit een van de leukste en meest stressvolle VR-games voor kinderen die we hebben gespeeld. Je hebt echt het gevoel dat je een hectische baan hebt gehad nadat je dit 30 minuten hebt gespeeld, maar kinderen lijken dol te zijn op dit spel, en de coöpmodus maakt het een geweldig gezelschapsspel.

Waarom het leuk is voor kinderen: Kinderen zijn dol op koken. Doen alsof ze hun eigen restaurant runnen, hebben de meeste kinderen, zowel jong als oud, altijd graag gedaan.

Job Simulator: kinderen doen alsof ze verschillende banen hebben

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Humoristisch spel met een luchtig gevoel.
  • Leuk voor kinderen om te doen alsof ze volwassenen zijn.

Wat we niet leuk vinden

Misschien saai voor sommigen.

VR Platform: HTC Vive, Oculus Rift, PlayStation VR

Ontwikkelaar: Owlchemy Labs

Een van de eerste gepolijste VR-ervaringen op de markt was de Job Simulator van Owlchemy Labs.

Het jaar is 2050 en robots hebben alle menselijke banen overgenomen. Deze game biedt een nostalgische ervaring door mensen te laten zien hoe het was om voor de kost te werken. In het spel kun je een van de vier verschillende banen selecteren. Je kunt een supermarktbediende, een kantoormedewerker, een monteur of een gastronomische chef-kok worden.

Je wordt door elke jobsimulatie geleid door een jobsimulator-instructeursbot die de taken uitlegt. De game zit vol met droge humor en ongewone situaties die grappig zijn, ongeacht je leeftijd. Zowel volwassenen als kinderen zullen genieten van dit spel.

Waarom het leuk is voor kinderen: Kinderen doen zich graag voor als volwassenen. Deze game maakt het leuk om 'volwassen banen' te proberen, en kinderen hoeven zich geen zorgen te maken dat ze iets verknoeien. Het is ook gewoon ronduit hilarisch.

We zijn nog maar net begonnen…

VR is echt een hele nieuwe wereld en dit is slechts de eerste golf van inhoud. De mogelijkheden voor zowel leuke als leerzame spelletjes voor kinderen zijn eindeloos en worden alleen beperkt door de verbeeldingskracht van VR-ontwikkelaars.

Aanbevolen: