Street View op Google Maps krijgen

Inhoudsopgave:

Street View op Google Maps krijgen
Street View op Google Maps krijgen
Anonim

Wat te weten

  • Op internet: Selecteer Street View in Layers > More. Sleep Pegman naar een blauwe lijn op de kaart. Je scherm verandert in een weergave op straatniveau.
  • Mobiele app: selecteer Street View in Layers. Tik op het Street View-pictogram voor een volledig scherm met foto's of op een blauwe lijn voor een gedeeltelijk scherm.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Street View kunt openen in Google Maps op het web en in de mobiele app. Je kunt de foto vervolgens verplaatsen om rond te kijken of vooruit gaan om nog meer te zien.

Street View gebruiken in Google Maps op het web

Met Google Maps op internet heb je met Street View het gevoel alsof je deel uitmaakt van een locatie. U kunt, indien beschikbaar, ook oudere foto's van uw Street View-locatie bekijken.

  1. Gebruik de zoekfunctie of beweeg over de kaart om een locatie te vinden.
  2. Klik linksonder op Layers en selecteer More. Kies vervolgens Street View. Je ziet dan blauwe lijnen op de kaart die aangeven waar je Pegman (het menselijke pictogram van Google) kunt plaatsen voor een beter beeld.

    Image
    Image
  3. Pak Pegman rechtsonder in Google Maps. Sleep het vervolgens naar een van de blauwe lijnen. Je ziet een kleine groene markering onder Pegman zodat je hem direct op het doelwit kunt laten vallen.

    Image
    Image
  4. Je scherm verandert meteen in dat close-upbeeld alsof je zelf op straat staat. Sleep de kaart naar links of rechts om de volledige weergave te zien. Je kunt ook op het vierkantje of de pijl klikken die wordt weergegeven om naar verschillende plekken in het gebied te gaan.

    Image
    Image
  5. Als er oudere foto's beschikbaar zijn, zie je een kloksymbool in het locatievak linksboven naast 'Street View'. Klik op het klokpictogram en gebruik de schuifregelaar om terug in de tijd te gaan.

    Image
    Image
  6. Als u een oudere foto in volledige weergave wilt plaatsen, klikt u erop boven de schuifregelaar. De Google Maps Street View wordt bijgewerkt met die foto en geeft kort de maand en het jaar voor de foto weer. Klik op het verste punt aan de rechterkant van de schuifregelaar om terug te keren naar de meest recente weergave.

    Image
    Image
  7. Om Street View in Google Maps af te sluiten, klikt u op de X in de rechterbovenhoek.

Gebruik Street View in Google Maps op mobiel

Met Google Maps op je Android-apparaat of iPhone is Street View slechts een paar tikken verwijderd. U kunt dan foto's in een volledige of gedeeltelijke schermweergave weergeven.

  1. Voer een locatie in het zoekvak in of gebruik de kaart om een plek te vinden.
  2. Tik op het Layers icoon en selecteer Street View. Gebruik de X in de rechterbovenhoek om het scherm Lagen te sluiten.

    Net als op de Google Maps-website zie je blauwe lijnen die Street View bieden. Je hebt dan twee manieren om de foto's te bekijken.

    Image
    Image
  3. Tik eerst op het Street View-pictogram dat linksonder wordt weergegeven. Hierdoor worden de foto's in full-screen modus op je telefoon gezet voor een mooie weergave.

    Image
    Image
  4. Ten tweede kun je op een blauwe lijn op de kaart tikken. Hierdoor worden in plaats daarvan de foto's in de bovenste helft van uw scherm weergegeven. Hierdoor kunt u de kaart gebruiken en tegelijkertijd de bijbehorende foto's bekijken.

    Image
    Image
  5. In beide weergaven kunt u de scène naar links of rechts verplaatsen door deze met uw vinger te slepen. Je kunt ook dubbeltikken op plekken om naar verschillende locaties in de scène te gaan.
  6. Om Street View af te sluiten in de mobiele app van Google Maps, tikt u op de pijl terug in de linkerbovenhoek.

    En om de blauwe Street View-lijnen op de kaart te verwijderen, tikt u op Layers en vervolgens op Street View om deze uit te schakelen.

Wil je iets leuks doen met Street View? Probeer je huis te vinden met de handige functie!

FAQ

    Hoe vaak werkt Google Maps Street View bij?

    Er is geen specifiek schema voor Google Maps Street View-updates. Dichtbevolkte gebieden kunnen zo vaak als wekelijks updates krijgen, terwijl het in andere gebieden jaren kan duren om een update te krijgen. Google zal eerder een gebied updaten waar nieuwe woningbouwprojecten zijn opgedoken op voorheen geïsoleerde locaties.

    Hoe maak ik een screenshot in Google Maps Street View?

    Je kunt een screenshot maken van Google Maps Street View op dezelfde manier als een screenshot van een andere app op je mobiele apparaat of computer. Als u echter een screenshot wilt maken zonder de navigatie-elementen van Street View, kunt u overwegen de Chrome-browserextensie Streetview Screenshot te downloaden. Met deze extensie kunt u schermafbeeldingen maken van de huidige pagina van uw browser en worden de navigatie-elementen van Street View verborgen.

Aanbevolen: