De 7 beste Android-smartwatches van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste Android-smartwatches van 2022
De 7 beste Android-smartwatches van 2022
Anonim

Smartwatches zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden, en terecht. Deze om de pols gedragen gadgets zitten boordevol handige functies en stellen gebruikers in staat om alles te doen, van het regelen van het afspelen van muziek tot het beantwoorden van oproepen, zonder dat ze hun smartphone hoeven te pakken. Het feit dat de meeste smartwatches ook fitness-trackingfuncties hebben, maakt het alleen maar beter.

Dat gezegd hebbende, het kiezen van een smartwatch voor gebruik met je Android-smartphone is niet bepaald een wandeling in het park, want er zijn veel opties met verschillende functiesets. Sommige, zoals de Fitbit Versa 2 bij Amazon, werken zelfs goed in combinatie met iPhones. Terwijl sommigen van hen Google's eigen WearOS gebruiken, zijn andere gebaseerd op eigen softwareplatforms. Het wordt verwarrend, maar we zijn er om je te helpen. Om het u gemakkelijker te maken, hebben we enkele van de beste Android-smartwatches verzameld die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Beste algemeen: Motorola Moto360 (3e generatie)

Image
Image

Gelanceerd in 2014, werd Motorola's originele Moto360 een van de best verkochte wearables van zijn tijd. Snel vooruit naar het heden, we krijgen de geheel nieuwe Moto360, en het is misschien wel de beste Android-smartwatch die je vandaag kunt kopen. Interessant is dat dit model van de 3e generatie niet door Motorola is gemaakt, maar door een onafhankelijk bedrijf via een merklicentieovereenkomst. Het wordt aangedreven door Qualcomm's Snapdragon Wear 3100-processor, gecombineerd met 1 GB RAM en 8 GB interne opslag.

De Moto360 heeft een 1,2-inch rond AMOLED-scherm met een resolutie van 390x390 pixels en wordt geleverd met "Always On" -functionaliteit. Wat connectiviteitsopties betreft, bevat de 3e generatie Moto360 Wi-Fi 802.11bgn, Bluetooth 4.2, NFC en GPS (met ondersteuning voor GLONASS, Galileo en Beidou). Omdat het is gebaseerd op WearOS van Google, geeft de smartwatch je toegang tot een breed scala aan apps van zowel Google als externe ontwikkelaars. Alle standaardfuncties zoals smartphonemeldingen, het volgen van activiteiten, mobiele betalingen (via Google Pay) en spraakbesturing (met Google Assistant) worden ook ondersteund. Het hele pakket wordt ondersteund door een 355mAh-batterij die in slechts 60 minuten volledig kan worden opgeladen.

Beste overall, nummer twee: Samsung Galaxy Watch Active2

Image
Image

Als u op zoek bent naar een krachtige Android-smartwatch met veel functies, hoeft u niet verder te zoeken dan Samsung's Galaxy Watch Active 2. Aangedreven door een Exynos 9110 CPU, wordt deze geleverd met 1,5 GB RAM en 4 GB aan - plank opslag. Het 1,4-inch ronde Super AMOLED-scherm van de wearable heeft een resolutie van 360 x 360 pixels en is voorzien van "Always On" -functionaliteit. Voor connectiviteit zijn Wi-Fi 802.11bgn, Bluetooth 5.0, NFC, A-GPS en LTE (met ondersteuning voor alle grote providers in de VS) in de mix opgenomen.

Het is vermeldenswaard dat de Galaxy Watch Active2 is gebaseerd op het Tizen-platform van Samsung, in plaats van WearOS (van Google). Je krijgt echter nog steeds toegang tot een breed scala aan populaire apps, zoals Spotify en Strava. De smartwatch is ook groot in fitness-tracking, met functies zoals een geïntegreerde HRM (Heart Rate Monitor) en bruikbare inzichten over een verscheidenheid aan parameters (bijvoorbeeld hardloopstijl, slaapkwaliteit). Enkele andere opmerkelijke functies zijn spraakbesturing (via Bixby), mobiele betalingen (met Samsung Pay) en eenvoudige navigatie via een zijpaneel met aanraakfunctie. De smartwatch wordt ondersteund door een 340mAh-batterij.

Beste voor fitnessliefhebbers: Fitbit Versa 2 Fitness Smartwatch

Image
Image

Hoewel bijna alle Android-smartwatches een aantal fitnessgerichte functies hebben, komt geen enkele in de buurt van het arsenaal dat Fitbit's Versa 2 bezit. Ontworpen voor hardcore fitnessliefhebbers, kan het uitgebreid volgen en analyseren (met gedetailleerde inzichten) zowat elke activiteitgerelateerde parameter die je maar kunt bedenken. Dit omvat hartslag (met 24x7 monitoring en rustfrequentietrends), een groot aantal oefeningen (bijv. hardlopen, fietsen, yoga) met automatische tracking en op doelen gebaseerde statistieken, tempo en afstand, beklommen verdiepingen, slaapkwaliteit (met tijd doorgebracht in diepe, lichte en REM-stadia), menstruatiecyclus en nog veel meer. Niet alleen dat, u krijgt aangepaste activiteitsherinneringen (om te bewegen, gehydrateerd te blijven, enz.), trainingsintensiteitskaarten, gepersonaliseerde cardiofitnessscores en het totale aantal verbrande calorieën gedurende de dag.

De Versa 2 heeft een 0,98-inch aanraakkleurenscherm (met "Always On"-functionaliteit) en bevat Wi-Fi 802.11bgn, Bluetooth 4.0, NFC en GPS (via gekoppelde smartphone) als verbindingsopties. Ondanks dat het niet gebaseerd is op WearOS, ondersteunt het alle standaardfuncties zoals mobiele betalingen (via Fitbit Pay), streaming en offline muziek afspelen en smartphonemeldingen. Onder andere functies zijn stembesturing (met Amazon Alexa) en waterdichtheid tot 50 meter.

Beste ontwerp: Skagen Falster 3

Image
Image

Zeker een van de best uitziende Android-smartwatches die er zijn, Skagen's Falster 3 heeft een roestvrijstalen kast en een met metaal afgewerkte mesh-armband die het minimalistische ontwerp verder accentueert. Er is echter veel meer aan de wearable dan alleen een goed uiterlijk. Met een resolutie van 390x390 pixels ziet het 1,3-inch ronde OLED-scherm er onder alle omstandigheden scherp en helder uit. Onder de motorkap krijg je Qualcomm's Snapdragon Wear 3100-processor, samen met 1 GB RAM en 8 GB interne opslag. Op het gebied van connectiviteit is alles inbegrepen, van Wi-Fi 802.11bgn en Bluetooth 4.2 tot NFC en GPS.

Dankzij WearOS van Google heb je met de Falster 3 toegang tot een breed scala aan officiële apps en apps van derden. Afgezien daarvan worden ook alle standaardfuncties zoals smartphonemeldingen, mobiele betalingen (via Google Pay), activity tracking, streaming & offline muziekweergave en spraakbesturing (met Google Assistant) ondersteund. De smartwatch wordt zelfs geleverd met een ingebouwde luidspreker waarmee u oproepen direct kunt beantwoorden, zonder dat u uw smartphone hoeft te pakken.

Beste uitgave: Movado Connect 2.0

Image
Image

Movado's Connect 2.0 combineert de fijne kunst van het Zwitserse uurwerken met moderne technologie en is perfect voor iedereen die een eersteklas Android-smartwatch wil en het niet erg vindt om er een hoge prijs voor te betalen. De luxe wearable wordt geleverd met een ion-plated roestvrijstalen kast (met keramische achterkant) die er net zo premium uitziet als hij is.

De smartwatch wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon Wear 3100 CPU, geholpen door 1 GB RAM en 8 GB opslag aan boord. Navigatie door de gebruikersinterface wordt afgehandeld door een roterende kroon (aan de rechterkant), die wordt geflankeerd door twee pushers die kunnen worden aangepast om een specifieke app of instelling te starten. Dit is een ontwerpelement dat veel Android-smartwatches gemeen hebben en goed werkt. Omdat de Connect 2.0 is gebaseerd op WearOS, kun je de overvloed aan apps gebruiken die werken met het platform van Google. Alle reguliere functies zoals spraakbesturing, het volgen van activiteiten en mobiele betalingen worden ook ondersteund.

Beste waarde: Fossil Gen 5 Carlyle

Image
Image

Fossil's 5e generatie Carlyle is een goed afgeronde smartwatch die geen arm en een been kost. Met een eenvoudig maar elegant ontwerp, heeft het een 1,28-inch rond AMOLED-scherm met een resolutie van 416x416 pixels. Het paneel is vrij scherp en helder, met weergave-elementen die zichtbaar zijn in allerlei soorten verlichting.

Qua hardware wordt de wearable geleverd met Qualcomm's Snapdragon Wear 3100-processor, 1 GB RAM en 8 GB interne opslag. Het is gebaseerd op het WearOS-platform van Google, dus er is een breed scala aan apps (zowel officiële als externe) om uit te kiezen. Zoals je zou verwachten, werken alle standaardfuncties zoals spraakbesturing (met Google Assistant), activity tracking en mobiele betalingen (via Google Pay) ook goed. Over connectiviteitsopties gesproken, de vijfde generatie Carlyle packs in Wi-Fi, Bluetooth, NFC en GPS. Andere opvallende kenmerken zijn een ingebouwde luidspreker en een waterdichtheid tot 30 meter.

Beste robuuste: Casio Pro Trek WSD-F21HR

Image
Image

De Pro Trek-reeks polshorloges van Casio staat bekend om hun stevige bouwkwaliteit (die misschien de tweede is na de legendarische G-Shock-serie). Dat is allemaal goed en wel, maar wat als je dezelfde duurzaamheid onder alle weersomstandigheden krijgt in de vorm van een Android-smartwatch? Zeg hallo tegen Casio's Pro Trek WSD-F21HR, die je precies dat geeft. Het is voornamelijk bedoeld voor liefhebbers van buitenavonturen en heeft een stevige behuizing van hars en een driedimensionale rand die het scherm beschermt tegen beschadiging.

Het display is gemakkelijk de headliner van de smartwatch. Dat komt omdat de Pro Trek WSD-F21HR wordt geleverd met een 1,32-inch "dual-layer" display, bestaande uit een monochroom LCD-scherm en een full-color TFT LCD-scherm. Terwijl de eerste een betere leesbaarheid buitenshuis biedt en een beperkt batterijvermogen gebruikt, geeft de laatste je een meer meeslepende kijkervaring zoals andere smartwatches. Gebaseerd op Google's WearOS-platform, bevat de wearable Wi-Fi 802.11bgn, Bluetooth 4.2 en GPS (met GLONASS- en QZSS-ondersteuning) als verbindingsopties. Het kan meerdere activiteiten volgen (bijv. trailrunning, peddelen), en je kunt ook hartslagzonewaarschuwingen en VO2 Max-metingen krijgen.

Elk van de hierboven gedetailleerde Android-smartwatches is op zichzelf al geweldig, met veel unieke individuele mogelijkheden. Onze algemene aanbeveling is echter de geheel nieuwe 3e generatie Moto360, omdat deze erin slaagt de juiste balans te vinden tussen prestaties en functies.

Hoe we hebben getest

Onze deskundige reviewers en testers beoordelen Android-smartwatches op verschillende factoren. We beginnen door te kijken naar ontwerp, stijl, duurzaamheid en hoe gemakkelijk het is om banden te verwisselen. We evalueren de schermgrootte en resolutie, waarbij we ons richten op de leesbaarheid van de tekst, complicaties en andere informatie, vooral buitenshuis en in direct zonlicht.

We kijken naar de algehele gebruikerservaring (UX), door te zien hoe gemakkelijk de smartwatch is om in te stellen, met hoeveel apps hij compatibel is, hoe goed hij synchroniseert met je telefoon en de algemene vloeibaarheid van het besturingssysteem. We houden ook rekening met eventuele extra functies die zijn inbegrepen, zoals hartslagmeting, GPS en fitness-tracking.

Om de levensduur van de batterij te testen, laden we de smartwatch volledig op en gebruiken we hem vervolgens in de loop van een dag om te zien hoeveel hij verbruikt. Om ons definitieve oordeel te vellen, kijken we naar de concurrentie en zien we hoe de smartwatch het doet tegen rivalen in een vergelijkbare prijsklasse. Het merendeel van de smartwatches die we testen, wordt door ons gekocht; soms worden nieuwere releases geleverd door een fabrikant, maar dit heeft geen invloed op de objectiviteit van onze evaluatie.

Over onze vertrouwde experts

Rajat Sharma is een technologiejournalist met meer dan zes jaar (en het tellen) ervaring in het veld. In de loop van zijn carrière heeft hij veel smartwatches en fitnesstrackers geschreven en beoordeeld. Voordat hij bij Lifewire kwam, was hij als senior technologieredacteur verbonden aan The Times Group en Zee Entertainment Enterprises Limited, twee van de grootste mediahuizen in India.

Emily Ramirez schrijft sinds 2019 voor Lifewire. Daarvoor is ze gepubliceerd in het Massachusetts Digital Games Institute en MIT Game Lab. Ze is bekend met de nieuwste en beste technologie en heeft alles bekeken, van geluidskaarten en VR-headsets tot wearables en games. Ze testte de meeste smartwatches op deze lijst, maar vond dat de Amazfit Bip opviel door zijn lange batterijduur, handige set functies en lage prijs.

Jason Schneider heeft tien jaar ervaring met schrijven over technologie. Hij is zeer bekend met de technische ruimte voor consumenten, met name met audio, maar hij heeft ook een behoorlijk aantal wearables en accessoires beoordeeld. Hij testte de aangesloten TicWatch Pro en genoot van de uitstekende 4G-connectiviteit en pittige prestaties.

Patrick Hyde schrijft al bijna vijf jaar over technologie. Hij was eerder redacteur bij He alth Fitness Revolution en is bekend met de markt voor wearables en fitnesstrackers.

Waar u op moet letten bij het kopen van een Android-smartwatch

Software - Niet alle Android-smartwatches gebruiken de officiële Wear OS-software van Google. Als u het meeste uit uw Android-smartphone wilt halen, zoek dan naar een smartphone met het officiële Google-besturingssysteem. Software van derden is niet altijd een slecht idee, maar zorg ervoor dat u weet hoe dit uw ervaring kan beperken of verbeteren.

Design - Horloges zijn een modekeuze, zelfs als er technologie in zit. Kies een horlogeontwerp dat u comfortabel zult dragen. Denk aan aspecten zoals de schermgrootte van het apparaat en of het om je pols past, evenals de vorm van het scherm. Sommige horloges hebben traditionele ronde gezichten, terwijl andere kiezen voor een modernere vierkante wijzerplaat.

Batterij - Van smartwatches is bekend dat ze vrij snel door batterijen gaan, en moeten ze meestal aan het einde van de dag worden opgeladen, net als uw smartphone. Controleer de informatie van de fabrikant om te zien hoe lang uw nieuwe smartwatch meegaat, of dat nu een dag of een heel weekend is.

Aanbevolen: