Reddit's nieuwe inhoudsbeleid biedt succes, moderators zeggen anders

Inhoudsopgave:

Reddit's nieuwe inhoudsbeleid biedt succes, moderators zeggen anders
Reddit's nieuwe inhoudsbeleid biedt succes, moderators zeggen anders
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Reddits nieuwe anti-haatbeleid resulteerde in een afname van haatinhoud.
  • Moderators van op minderheden gebaseerde gemeenschappen blijven last hebben van intimidatie en mishandeling.
  • Veel moderators op Reddit blijven voorzichtig optimistisch over veranderingen.
Image
Image

Late nachten door een beerput van inhoud spitten is wat veel Reddit-moderators bezig houdt, vooral degenen die kwetsbare gemeenschappen besturen. Ondanks recente pogingen om de slechte reputatie recht te zetten, worden deze gebruikers nog steeds het slachtoffer van Reddits geschiedenis van inactiviteit van de regelgevende instanties.

Reddit kondigde onlangs het succes aan van een nieuw inhoudsbeleid dat het in juni onthulde. De update is ontworpen om haatdragende inhoud op het platform te bestrijden en biedt strikte richtlijnen om haatzaaiende uitlatingen te reguleren, wat culmineerde in de verwijdering van bijna 7.000 subreddits.

Het bedrijf viert een daling van 18 procent in haatdragende inhoud sinds de herziening van het beleid. Hoewel Reddit zich verheugt, ervaren gebruikers nog steeds een speciaal soort misbruik op het platform.

"Er zijn tot op heden nog steeds veel plaatsen op Reddit die niet als veilige ruimtes aanvoelen", schreef Reddit-gebruiker u/Dsporachd. "We hebben geen vermindering gezien van homofobe, transfobe of racistische haat, zelfs niet nadat de beheerders al deze vermeende actie hebben ondernomen … tot nu toe zijn deze probleemgebruikers niet effectief aangepakt en zijn ze nog steeds een alomtegenwoordig probleem op de site, vooral op subreddits voor minderheidsgemeenschappen.”

Diverse stemmen targeten

Overdag is de 43-jarige Jefferson Kelley een IT-netwerktechnicus die defecte netwerkcomponenten oplost, maar in zijn downtime ontwart hij de gekruiste draden van een internetgemeenschap die bol staat van defecte verbindingen. De afgelopen drie jaar was Kelley een waarnemend moderator voor r/BlackPeopleTwitter, een van de grootste communities van Reddit.

Image
Image

Met meer dan 4 miljoen abonnees is r/BlackPeopleTwitter misschien wel een van de populairste communities van het platform, maar als een ruimte die prioriteit geeft aan de stemmen en het commentaar van zwarte mensen, is het bestrijden van racistische vitriool ingebakken in de ervaring.

“Sinds ik moderator werd, kon ik de dagelijkse strijd zien die moderators van een zwart-gecentreerde gemeenschap moeten doorstaan … als iets positiefs over iemand die zwart is of een persoon van kleur de voorpagina bereikt die we krijg gewoon een absolute stroom van racistische opmerkingen', zei hij tijdens een telefonisch interview.

“Het meeste dat we kunnen doen is de reacties verwijderen en de gebruiker uitsluiten, maar het duurt een paar seconden om een nieuw account aan te maken en terug te komen om hetzelfde te doen, " vervolgde Kelley. de voorpagina [haatreacties gaan] door het dak.”

De Reddit-voorpagina, bekend als r/all, is waar de topberichten van de dag van verschillende subreddits worden samengesteld via het unieke algoritme van de site. Ontworpen als een plek voor gebruikers om samen te komen en het beste van verschillende gemeenschappen te ervaren, is het volgens Kelley een twistpunt geworden voor die ruimtes die zijn gebaseerd op historisch gemarginaliseerde groepen.

We hebben geen vermindering gezien van homofobe, transfobe of racistische haat, zelfs niet nadat de beheerders al deze vermeende actie hebben ondernomen.

Trollen gaat door

Moderators van andere communities echoën soortgelijke gevoelens. r/RuPaulsDragRace is een subreddit voor superfans van de Emmy-bekroonde reality-wedstrijdshow met dezelfde naam. Als een show met de kunst van het slepen, belicht de subreddit natuurlijk queer en trans-artiesten, wat volgens moderators een recept voor rampspoed is op de voorpagina van Reddit.

Image
Image

Sprekend via directe berichten onder de anonimiteit van hun gebruikersnamen, waren deze moderators openhartig over hun ervaring met enkele van de meest virulente gebruikers van Reddit.

“Als je een klootzak bent die wil trollen, ga je naar r/all en ga je recht op die drag queen af. Het is waar drive-by comment-trollen naar doelen vissen”, schreef moderator u/VladislavThePoker. “En het gebeurt elke keer dat we r/all raken. We zijn bij elke naam in het boek genoemd, bedreigd en bedrogen.'

Volgens moderator u/DSporachd werd de subreddit overspoeld met een stortvloed aan homofobe, racistische en transfobe opmerkingen na de vroegtijdige dood van RuPaul's Drag Race-favoriet Chi Chi DeVayne. De opmerkingen die de overledene en de subreddit-gebruikers bespotten, zijn slechts een momentopname van de inhoud die deze moderators op het sociale-mediaplatform regelen.

Een lange weg te gaan

Zelfs met de recente inspanningen van Reddit, zijn intimidatie en mishandeling een essentieel onderdeel van de ervaring van een minderheid op het platform. Reddit-beheerders kunnen verandering op het platform toejuichen, maar degenen die het meest betrokken zijn bij de gemeenschappen schetsen een somberder beeld.

Dit spreekt over het grotere probleem van Reddit's voorheen hands-off benadering van beleidsmatiging. In het post-Black Lives Matters-tijdperk lijkt het erop dat de krachtpatser van sociale media zijn platform eindelijk serieus gaat nemen. En terwijl andere moderators minder zeker zijn van het succes van het beleid, is Kelley optimistischer over de toekomst.

"De kern van het platform is een wapen van anonimiteit geworden, maar er is nu een verandering en dat komt omdat deze beheerders dit standpunt niet meer innemen en het aan ons moderators overlaten om het gekkenhuis te runnen," zei Kelley. "Er is veel meer productiviteit geweest en er zijn niet zoveel hoepels om doorheen te springen om tussenkomst van de admin te krijgen, dus wat er gebeurt is meer een hardhandig optreden."

Aanbevolen: