Asus VivoBook Pro 17 Review: geweldige prestaties voor de prijs

Inhoudsopgave:

Asus VivoBook Pro 17 Review: geweldige prestaties voor de prijs
Asus VivoBook Pro 17 Review: geweldige prestaties voor de prijs
Anonim

Bottom Line

De Asus VivoBook Pro 17 is een laptop die geschikt is voor gaming met een groot scherm en ondanks een paar blunders qua prijs/prestatie wint.

ASUS VivoBook Pro 17 inch

Image
Image

We hebben de Asus VivoBook Pro 17 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Asus VivoBook Pro 17 bevindt zich in een interessante positie tussen grotere laptops, wint niet ronduit door een enkele statistiek, maar biedt een aantrekkelijke middenweg van functies tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Het scherm is groot, maar de resolutie (1920 x 1080) is niet al te indrukwekkend. De constructie is solide, maar het is een beetje zwaar. Het wordt geleverd met een discrete grafische kaart op instapniveau, maar een kleinere dan gemiddelde batterij. De VivoBook maakt nergens echt indruk, maar stelt ook zelden teleur, en voor wat het kost, is dat genoeg om het interessant te maken.

Image
Image

Design: Sommige hits, sommige missers

Het eerste dat je je steevast realiseert als je de laptop uit de doos ha alt, is dat dit absoluut, onmiskenbaar een 17-inch laptop is. De bovenschaal heeft een redelijk aantrekkelijk blauw geborsteld metalen ontwerp, in schril contrast met de nogal saaie, plasticachtige onderkant. Als je de laptop opent, is het scharnier zelf erg stijf en heb je twee handen nodig om open te wrikken. Aan de binnenkant is de ietwat dikke rand rond het scherm zelf gemaakt van hetzelfde getextureerde zwarte plastic als de onderkant van het apparaat, terwijl de toetsenbordzijde van het apparaat is gewikkeld in een plastic omhulsel dat is ontworpen om eruit te zien als geborsteld metaal. Het apparaat is 16,2 inch breed en weegt 4,6 pond, waardoor het zwaarder is.

De Asus VivoBook Pro 17 heeft een behoorlijk aantal aansluitmogelijkheden, te beginnen met twee USB-A 2.0-poorten (waarschijnlijk voor randapparatuur), een SD-kaartlezer en een koptelefoonaansluiting. Deze poorten zijn dicht bij de voorkant van de laptop geplaatst, het dichtst bij de gebruiker, om plaats te maken voor ventilatie direct links van het toetsenbord. Deze configuratie is iets anders dan we gewend waren en een beetje onhandig, maar zou voor de meesten geen dealbreaker moeten zijn.

De VivoBook maakt nergens echt indruk, maar stelt ook zelden teleur, en voor wat het kost, is dat genoeg om het interessant te maken.

De rechterkant van het apparaat bevat de voedingsadapter, een Ethernet-poort (een leuke verrassing), een HDMI-poort, USB-A 3.0-poort en USB-C-poort. Helaas is er geen overvloed aan snelle datapoorten om uit te kiezen, aangezien twee van de USB-poorten 2.0, maar tussen de USB-A- en USB-C-poorten zouden de meeste gebruikers een configuratie moeten kunnen vinden die voor hen werkt, zo niet voor het gebruik van een dongle.

Het toetsenbord zelf heeft een lay-out op volledige grootte die meteen natuurlijk moet aanvoelen voor gebruikers van desktoptoetsenborden. Het enige deel van het toetsenbord dat is aangepast voor kleinere afmetingen, zijn het numpad en de pijltoetsen, die een beetje gekreukt aanvoelen. De toetsen zelf hebben een zeer aangename tactiele respons en zorgen voor een mooie balans tussen weerstand en reisafstand. Over het algemeen is dit een geweldig toetsenbord voor degenen die van plan zijn veel te typen.

Het trackpad zelf is wat aan de kleine kant, vooral voor een gigantische laptop, maar het werkt prima. De vingerafdruklezer bevindt zich in de rechterbovenhoek van het trackpad. Dit is niet de meest ergonomische ideale plek voor de vingerafdruklezer, maar nogmaals, er is echt niets ergs mis mee.

Image
Image

Configuratieproces: Eenvoudig en snel

Unboxen en aan de slag gaan met de Asus VivoBook Pro 17 is ongeveer net zo eenvoudig als bij een Windows-laptop. Pak alles uit, zoek een stroombron en start op. Windows zal u door alle normale stappen leiden om uw apparaat voor de eerste keer in te stellen, inclusief de vingerafdruk als u dat wilt. Het enige licht irritante deel van de installatie was een gigantische overlay die een paar minuten na ons eerste gebruik opdook, ons ertoe aanzetten een Asus-account aan te maken en updates over Asus-producten via e-mail te ontvangen. Gelukkig hebben we dit nooit meer gezien nadat we het hadden afgewezen.

Image
Image

Display: Groot, maar niets om over naar huis te schrijven

Het scherm van 1920 x 1080 dat op de Asus VivoBook Pro 17 te vinden is, is, net als veel van de andere functies, redelijk middenweg. We waren niet bepaald onder de indruk van de maximale helderheid, kleurweergave of scherpte. Maar we werden ook niet helemaal in de steek gelaten. Toen we eenmaal gewend waren aan het gebruik van het scherm, voelde het heel natuurlijk aan. Het heen en weer schakelen tussen dit en een laptop met een beeldscherm met een hogere resolutie zoals een MacBook Pro of de LG Gram 17 was echter zeker merkbaar.

De prestaties in een andere hoek zijn redelijk, maar niet ongelooflijk, waarbij een aanzienlijke hoeveelheid helderheid aan de boven-, onderkant en zijkanten verloren gaat. Tot eer van het scherm hebben we echter geen lelijke kleurverschuiving opgemerkt, dus het had een veel slechter verhaal kunnen zijn.

Prestaties: Over het algemeen mooie resultaten

Een goed afgeronde selectie hardware maakt deze laptop tot een geweldige dagelijkse driver, met een mooie mix van prestaties op het gebied van multimedia, productiviteit en lichte gaming. De Asus VivoBook Pro 17 scoorde een respectabele 4.785 in PCMark 10, geholpen door de discrete grafische kaart en Intel i7-processor. Dit resultaat geeft het een voorsprong van 56 procent van andere systemen die in de database van PCMark zijn getest.

Een goed afgeronde reeks hardwarekeuzes maken van deze laptop een geweldige dagelijkse driver, die een mooie mix van prestaties biedt voor multimedia, productiviteit en lichte gamingtaken.

De gameprestaties waren redelijk in iets oudere, maar nog steeds veeleisende titels zoals Grand Theft Auto V, en maakten snel werk van minder veeleisende games zoals Slay the Spire. Ondanks dat er een discrete grafische kaart op instapniveau was, betekende het 1080p-scherm dat er niet te veel pixels waren om naar het scherm te duwen. Dit is een scenario waarin het hebben van een monitor met een lagere resolutie tot op zekere hoogte in uw voordeel kan werken.

Audio: Slechte luidsprekers, slechte plaatsing

De luidsprekers op de Asus VivoBook Pro 17 zijn over het algemeen niet zo geweldig. We zouden ze niet willen gebruiken als primaire bron voor het luisteren naar muziek. Dit komt mede door het feit dat de speakers aan de onderkant van de laptop zitten, waardoor ze makkelijk gedempt worden als je op schoot zit. In combinatie met het feit dat deze luidsprekers een slechte basrespons hebben en weinig details hebben, is het over het algemeen geen geweldige ervaring. Dit is een gebied waarvan we zouden willen dat fabrikanten van Windows-laptops hier meer aandacht aan zouden besteden.

De prestaties van de hoofdtelefoon waren daarentegen helemaal prima - we merkten geen gebrek aan duidelijkheid of detail op bij het vergelijken van de luisterervaring van deze laptop met die van andere in het veld. We denken dat de meeste gebruikers deze laptop zullen gebruiken met een koptelefoon of externe luidsprekers vanwege de bovengenoemde beperkingen.

Netwerk: Solide bekabelde en draadloze connectiviteit

De Asus VivoBook Pro 17 maakt gebruik van Intel's Wireless-AC 9560 wifi-adapter, die ongeveer net zo goede wifi-prestaties biedt als je redelijkerwijs kunt verwachten van een interne chip. Deze adapter biedt een vermelde maximale snelheid van 1,7 Gbps, die in theorie zelfs de prestaties van de Gigabit Ethernet-poort die ook op het apparaat aanwezig is, overtreft. Dit heeft tegenwoordig weinig praktische betekenis, vanwege de prestaties van de meeste routers via Wi-Fi, maar zou tijdens de levensduur van het apparaat relevanter kunnen worden naarmate draadloze netwerken hun ware potentieel bereiken.

Image
Image

Camera: Niets waard om te zien

De camera is duidelijk geen strijd die Asus graag wilde winnen, en dat is te zien. De Asus VivoBook Pro 17 heeft een zeer magere webcam die ouderwetse foto's en video's serveert die weinig details bevatten, en last hebben van haperingen en lage framerates die onbedoeld bewegingsonscherpte veroorzaken. We begrijpen dat dit voor de meeste kopers geen enorm verkoopargument is, maar we moeten ons afvragen wat een paar extra dollars aan OEM-onderdeelkosten zouden kunnen doen voor de kwaliteit hier. Desalniettemin zal deze webcam nog steeds geschikt zijn voor eenvoudige videoconferenties

Batterij:Gaat amper mee

De batterij op de Asus VivoBook Pro 17 is mager voor de componenten, en werkt slechts ongeveer 5 uur tijdens lichte activiteiten zoals surfen op het web. De VivoBook is zeker meer geschikt als een fulltime desktopvervanger en een parttime draagbare computer.

De batterij op de Asus VivoBook Pro 17 is mager voor de componenten, en werkt slechts ongeveer 5 uur tijdens lichte activiteiten zoals surfen op het web.

Tijdens stressvolle activiteiten zoals gamen, verwacht niet meer dan een uur batterijduur voordat je op zoek gaat naar een stopcontact. Toen we de VivoBook door de meedogenloze benchmark van Battery Eater Pro haalden, duurde het slechts 1 uur en 16 minuten en kwam op de laatste plaats met ongeveer de helft van de tijd van de best presterende laptop in onze verzameling.

Image
Image

Software: wat bloat

De Asus VivoBook Pro 17 wordt geleverd met een aantal voorgeïnstalleerde software, waaronder Asus Hello, waarmee gebruikers hun apparaat registreren voor volledige garantieondersteuning, zich aan- of afmelden voor marketingcommunicatie van Asus, en krijgen de mogelijkheid om te kiezen voor gratis proefversies van Dropbox (25 GB voor 1 jaar) en McAfee LiveSafe (30 dagen op proef).

De VivoBook is zeker meer geschikt als een fulltime desktopvervanger en een parttime draagbare computer.

De laptop wordt ook geleverd met Asus Giftbox, die je toegang geeft tot "exclusieve deals" en "populaire apps". We hebben onszelf de slechte dienst bewezen door te proberen de updates te installeren die nodig zijn om deze applicatie uit te voeren in het belang van grondigheid, maar zelfs deze overdreven genereuze daad werd gedwarsboomd door een download die nooit zou aankomen. De Microsoft Store was voortdurend "Wachten op wifi", ondanks dat hij online was. Helaas, we zullen misschien nooit weten wat het gratis geschenk op ons wachtte in deze zelf-beschreven geweldige app.

Bottom Line

Met een adviesprijs van $ 1.099, heeft de Asus VivoBook Pro 17 een zeer mooie balans tussen prijs en prestaties. Grote laptops zoals deze zijn misschien niet zo populair als ze ooit waren, maar de VivoBook is een heel redelijke zaak voor hen. Gezien het feit dat je veel meer kunt betalen voor een laptop en niet eens een aparte grafische kaart krijgt, is dit een goede deal.

Asus VivoBook Pro 17 versus LG Gram 17

Over veel duurdere laptops gesproken die geen aparte grafische kaart hebben, een van de andere interessante concurrenten in de 17-inch ruimte is de LG Gram 17. Deze laptop is een heel ander voorstel, met een vedergewicht (2,95 pond) behuizing en een 16:10-beeldverhoudingscherm met een royalere resolutie van 2560 x 1600. Het is een heerlijk draagbare productiviteitslaptop, maar hij kost ook ongeveer 50 procent meer ($ 1, 699 versus $ 1, 099) en kan geen games spelen of videobewerkingstaken bijzonder goed aan.

Een alleskunner op groot scherm

De Asus VivoBook Pro 17 is geen schoonheidskoningin en mist hier en daar een paar verfijningen, maar toch een van de meest aantrekkelijke aanbiedingen in zijn klasse. Het geheel van componenten en de prijs maken het voor veel kopers het overwegen waard om met een beperkt budget een grote laptop te kopen.

Specs

  • Productnaam VivoBook Pro 17 inch
  • Product Merk ASUS
  • MPN B07M62FQMR
  • Prijs $1, 099.00
  • Gewicht 4.6 lbs.
  • Productafmetingen 15 x 10,5 x 0,7 inch.
  • processor Intel Core i7-8565U @ 1,8 GHz
  • Graphics NVIDIA GeForce GTX 1050
  • Beeldscherm 17,3" (16:9) FHD (1920x1080) 60Hz antireflectiepaneel 72% NTSC
  • Geheugen 16GB DDR4 2400MHz
  • Opslag 1TB 5400RPM SATA HDD
  • Accu 3-cels, 42 Wh
  • Poorten 1 x COMBO-audio-aansluiting, 1 x Type C USB3.0 (USB3.1 GEN1), 1 x USB 3.0-poort(en), 2 x USB 2.0-poort(en), 1 x RJ45 LAN-aansluiting voor LAN-inzet, 1 x HDMI
  • Garantie 1 jaar beperkt
  • Platform Window 10 Home

Aanbevolen: