3D-modellen invoegen en schilderen in Paint 3D

Inhoudsopgave:

3D-modellen invoegen en schilderen in Paint 3D
3D-modellen invoegen en schilderen in Paint 3D
Anonim

Wat te weten

  • Insert 2D of 3D image: Selecteer Menu > Insert. Selecteer de afbeelding. Kies Open.
  • 3D-model invoegen: Kies de 3D-bibliotheek in Paint. Selecteer een object.
  • Verf de afbeelding met de gereedschappen, pas tolerantie en dekking aan, pas effecten toe en kies kleuren.

Dit artikel legt uit hoe u een 2D- of 3D-afbeelding in Paint 3D kunt invoegen en deze kunt schilderen met de penselen en bijbehorende opties die beschikbaar zijn via het tabblad Borstels.

Lokale 2D- of 3D-afbeeldingen invoegen

In Paint 3D kunt u 2D-afbeeldingen invoegen die u naar 3D wilt converteren (of in 2D blijven) en reeds gemaakte 3D-afbeeldingen.

  1. Selecteer Menu linksboven in Paint 3D.
  2. Kies Invoegen.

    Image
    Image

    Wanneer je een afbeelding invoegt, heb je de flexibiliteit om deze onmiddellijk te gebruiken met het huidige canvas dat je al open hebt staan. Dit is anders dan het normaal openen van een bestand, waarbij je begint met een nieuw, apart canvas.

  3. Selecteer het bestand dat u wilt importeren in het canvas dat u momenteel open heeft staan.

    U kunt veel bestandstypen importeren, zowel 2D-afbeeldingen zoals PNG-, JPG-, JFIF-, GIF-, TIF/TIFF- als ICO-bestanden, evenals 3MF-, FBX-, STL-, PLY-, OBJ-, GLB- en andere 3D-bestanden modellen.

  4. Kies Open.

Hoe online 3D-modellen in te voegen

U kunt ook een 3D-model invoegen dat bij het Paint 3D-programma wordt geleverd.

  1. Kies 3D-bibliotheek in het hoofdmenu in Paint 3D.
  2. Zoek of blader naar het object dat u wilt gebruiken.

    Image
    Image
  3. Selecteer het om het onmiddellijk op je canvas te importeren.

Verfmodellen in Paint 3D

Gebruik de penselen en bijbehorende opties die beschikbaar zijn via het Borstels tabblad bovenaan het programma om iets te schilderen, of je nu de lijnen van je 2D invult afbeelding of het toevoegen van een vleugje kleur aan een 3D-object dat u hebt gebouwd.

Image
Image

Kies de juiste tool voor het doel dat je zoekt. Hier is een beschrijving van elk die u kan helpen de juiste te kiezen voor uw scenario:

  • Marker: De marker heeft overal waar hij wordt gebruikt een uniforme lijn en ziet er strak en vol uit. Het is vergelijkbaar met het gereedschap pixelpen, behalve dat het delen van de kleur in nabijgelegen pixels laat uitlopen voor een zachtere benadering. Naburige pixels die net buiten bereik zijn, zijn licht gekleurd.
  • Kalligrafiepen: Deze tool werkt zoals je zou verwachten dat een kalligrafiepen zou werken. Het effect lijkt veel op dat van de stift, behalve dat de dikte van de streken verandert naarmate je de beweging van de pen versnelt en vertraagt.
  • Olieborstel: De olieborstel geeft een echte brush-look. Het heeft een "dikker" en meer korrelig effect dat de achtergrondafbeelding veel meer verbergt dan de markering.
  • Aquarel: Gebruik dit penseel als u een effect wilt waarbij de kleur op sommige gebieden vaag moet zijn, maar donkerder op andere. Het is heel gemakkelijk om de kleur van de aquarelpenseel donkerder te maken door simpelweg meerdere keren over hetzelfde gebied te borstelen. Het is vergelijkbaar met het spuitbusgereedschap, behalve dat de randen niet zo zacht zijn.
  • Pixelpen: deze ziet er bijna identiek uit aan de markering, behalve dat hij, in tegenstelling tot de markering, het geheel van elke pixel die hij bereikt, kleurt. Dit zorgt voor een zeer uniforme look die niet eens een beetje uitloopt in een andere pixel, wat in feite stijve randen veroorzaakt, maar het ook gemakkelijker maakt om snel naast ononderbroken lijnen te schilderen.
  • Pencil: Het potlood is ideaal voor een look uit de vrije hand, aangezien het slechts 5px tot 10px beslaat.
  • Eraser: De gum, ondanks zijn naam, wist niet wat je al hebt getekend, zodat delen van het model terugkeren naar een eerdere staat (gebruikGeschiedenis daarvoor). In plaats daarvan verwijdert het elke aanpassing op het model terwijl het object intact blijft, handig om helemaal opnieuw te beginnen zonder ontwerpen of kleuren.
  • Crayon: Het krijt geeft een krijtachtige, bijna natte look. Randen zijn vergelijkbaar met de markering in die zin dat nabijgelegen pixels gedeeltelijk ondoorzichtig zijn, maar het is anders binnen de lijnen omdat zelfs het midden van de streken niet volledig gekleurd zijn (tenzij u er meerdere keren overheen kleurt).
  • Spuitbus: Dit lijkt veel op het aquarelpenseel, behalve dat je het op één plek kunt houden om de ruimte met meer kleur te vullen, net als een echte spuitbus. Randen zijn zacht als de marker.
  • Fill: Het vulgereedschap is een snelle manier om een gebied met kleur te vullen. Pas de tolerantie-instelling aan om te bepalen hoeveel van de afbeelding gekleurd moet worden. Een kleinere waarde, zoals 0%, zal slechts een handvol pixels vullen rond de plaats die u kiest, terwijl iets groters als 5% een klein gebied zoals een cirkel kan vullen, en 100% zal de kleur van het hele object veranderen. Het vultype kan worden aangepast aan Kleur, Alles, Zijde of Hoek.

Als je inzoomt op een 3D-beeld, worden delen ervan verborgen of niet gemakkelijk toegankelijk. Gebruik de rotatieknop op de y-as onder aan het object om verschillende gebieden te bereiken die u kunt schilderen.

Tolerantie en dekking aanpassen

Met elk gereedschap behalve Vullen kun je de dikte van het penseel aanpassen, zodat je kunt bepalen hoeveel pixels tegelijk moeten worden gekleurd. Bij sommige kunt u een gebied van slechts 1 px kiezen om met elke streek in te kleuren.

Opacity verklaart het transparantieniveau van de tool, waarbij 0 procent volledig transparant is. Als de dekking van de markering bijvoorbeeld is ingesteld op 10 procent, zal deze erg licht zijn, terwijl 100 procent de volledige kleur toont.

Maak matte, glanzende en metaaleffecten aan

Elk tekengereedschap in Paint 3D kan een mat, glanzend, dof metaal of gepolijst meta altextuureffect hebben.

De metalen opties zijn handig voor zaken als een roestige of koperen look. Mat zorgt voor een regelmatig kleureffect, terwijl de glanstextuur iets donkerder is en meer een glanzende look creëert.

Kies een kleur

In het zijmenu, onder de textuuropties, selecteert u de kleur die het Paint 3D-gereedschap moet gebruiken.

Kies een van de vooraf geselecteerde kleuren uit het menu van 18 of kies een tijdelijke huidige kleur door de kleurenbalk te kiezen. Van daaruit definieert u de kleur op basis van de RGB- of hex-waarden.

Gebruik het pipet om een kleur te kiezen die al op het canvas aanwezig is. Dit is een gemakkelijke manier om dezelfde kleur te schilderen als wat er al op het model staat, als u niet zeker weet welke kleur is gebruikt.

Kies Kleur toevoegen om je eigen aangepaste kleuren te maken om later te gebruiken. U kunt er maximaal zes maken.

Aanbevolen: