Wat de wijzigingen in de App Store betekenen voor de gemiddelde gebruiker

Inhoudsopgave:

Wat de wijzigingen in de App Store betekenen voor de gemiddelde gebruiker
Wat de wijzigingen in de App Store betekenen voor de gemiddelde gebruiker
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple heeft vorige week grote wijzigingen in de App Store aangekondigd als gevolg van een gerechtelijke schikking.
  • De meest opvallende veranderingen die de gemiddelde gebruiker zal zien, zijn meer e-mails in hun inbox.
  • Experts zeggen dat gebruikers zich in de toekomst meer bewust moeten zijn van de apps die ze downloaden en nu de kleine lettertjes moeten lezen.
Image
Image

Er komen veranderingen in de App Store van Apple, en hoewel de gemiddelde gebruiker misschien niet veel verschillen in hun ervaring ziet, moeten ze toch opletten.

Vorige week kondigde Apple de nieuwe wijzigingen aan na het bereiken van een schikking van $ 100 miljoen in een class-action rechtszaak van Amerikaanse app-ontwikkelaars. Hoewel deze veranderingen vooral te zien zijn aan de kant van de ontwikkelaar, zouden App Store-gebruikers zich in de toekomst meer bewust moeten worden van hun apps en waarvoor ze in rekening worden gebracht.

"Als Apple zijn deuren meer opent voor ontwikkelaars die hun prijsniveau willen uitbreiden, moeten consumenten op hun hoede zijn voor hoeveel de ene app of de andere wil dat ze uitgeven als ze het eenmaal gebruiken, " Bill Mann, een privacy-expert bij Restore Privacy, schreef in een e-mail aan Lifewire.

De controversiële geschiedenis van de App Store

Apple's App Store-problemen bestaan al jaren, met apps en bedrijven die beweren dat het beleid van de Store te streng en monopoliserend is. De techgigant is zelfs in conflict geraakt met de federale overheid vanwege antitrustkwesties.

Neem altijd de tijd om de recensies te lezen van elke app die je downloadt. De stickerprijs geeft je misschien niet alle functies die je verwacht.

Om zichzelf te bewijzen, heeft Apple een onderzoek uitgebracht (hoewel Apple het in opdracht heeft gegeven) waarin het zijn App Store-kosten verdedigt, waarin wordt gesteld dat het commissiepercentage van 30% voor betaalde apps en in-app-aankopen hetzelfde of vergelijkbaar is met 38 digitale marktplaatsen.

Veel frustraties kwamen uiteindelijk tot een hoogtepunt toen Apple afgelopen augustus de Fortnite-app van Epic Games verwijderde nadat Epic weigerde Apple's 30% vergoeding voor digitale aankopen te betalen. In plaats daarvan omzeilde Epic wat de 'Apple-belasting' wordt genoemd door spelers de in-game valuta van Fortnite, V-Bucks, te laten kopen, wat volgens Apple in strijd was met de App Store-richtlijnen.

De strijd tussen Apple en Epic Games bracht diepere problemen over de App Store en de controle over zowel ontwikkelaars als gebruikers op de voorgrond.

Veranderingen komen eraan

Maar dat gaat allemaal veranderen. Apple geeft aan dat de nieuwe wijzigingen in de App Store betekenen dat "ontwikkelaars aankoopopties kunnen delen met gebruikers buiten hun iOS-app; de prijspunten uitbreiden die ontwikkelaars kunnen bieden voor abonnementen, in-app-aankopen en betaalde apps; en een nieuw fonds oprichten om te helpen bij het kwalificeren Amerikaanse ontwikkelaars."

Voor consumenten betekent dit alles uiteindelijk meer e-mails van de apps die ze op hun telefoon hebben geïnstalleerd en meer prijspunten voor abonnementen, in-app-aankopen en meer.

Image
Image

"Het meest opvallende verschil in de algehele App Store-ervaring voor de gemiddelde gebruiker is het toegenomen aantal marketing-e-mails met een abonnement, of aanbiedingen voor in-app-aankopen - ontwikkelaars zullen aankoopopties delen met gebruikers buiten hun iOS-app, " schreef Ilia Kukharev, hoofd app store-optimalisatie bij AppFollow, in een e-mail aan Lifewire.

"Nieuwe prijsniveaus zullen niets veranderen voor de gemiddelde gebruiker, aangezien het betalen van $ 4,99 of $ 4,49 voor de in-app-aankoop geen significante verandering is."

Wees bewust van je apps

Over het algemeen zullen deze veranderingen niet groot zijn aan de gebruikerskant van de App Store, maar experts zeggen nog steeds dat gebruikers meer aandacht moeten besteden aan de apps die ze downloaden.

"Voor de gemiddelde gebruiker betekent dit dat app-ontwikkelaars meer manieren hebben om geld in rekening te brengen in de app zelf. Hoewel er in bepaalde apps tal van legitieme toepassingen zijn voor deze functies, bieden deze ook nieuwe kansen voor frauduleuze kosten en basisfuncties die achter betaalmuren zijn geplakt, "legde Devon Fata, de CEO van Pixoul, in een e-mail aan Lifewire uit.

"Neem altijd de tijd om de beoordelingen te lezen van elke app die je downloadt. De stickerprijs geeft je misschien niet alle functies die je verwacht."

Als Apple zijn deuren meer opent voor ontwikkelaars die hun prijsniveau willen uitbreiden, moeten consumenten op hun hoede zijn voor hoeveel de ene app of de andere wil dat ze uitgeven…

Mann voegde eraan toe dat consumenten zich misschien niet realiseren dat wanneer ze hun financiële informatie invoeren en een aankoop doen in een app, die ontwikkelaars nu hun financiële informatie hebben en kunnen proberen de gebruiker te verleiden tot het doen van aankopen waarvan ze zich niet bewust zijn.

"Voor technologie-experts zoals ik hou ik niet van de manier waarop de App Store verandert", zei hij. "Ik geef de voorkeur aan apps met een enkele prijs die aan de download zelf is gekoppeld, in plaats van verborgen inhoud in de app."

App Store-gebruikers kunnen zelfs te maken krijgen met meer van dit soort diversificatie van betalingen, waarvan Kukharev zei dat die in het verschiet ligt. Toch zei hij dat het een tijdje kan duren voordat dit gebeurt.

"Bedrijven zoals Apple en Google zullen hun best doen om gebruikers opgesloten te houden in hun betalingsecosysteem, aangezien niemand geld wil verliezen", zei hij.

Aanbevolen: