Waarom de M1 iMac de megalaptop van mijn dromen is

Inhoudsopgave:

Waarom de M1 iMac de megalaptop van mijn dromen is
Waarom de M1 iMac de megalaptop van mijn dromen is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Na een paar weken met de nieuwe M1 iMac van Apple te hebben doorgebracht, sta ik versteld van de snelheid en het slanke ontwerp.
  • Een probleem met de M1 iMac is dat andere computers zich in vergelijking daarmee minder krachtig voelen.
  • Hoe graag ik de iMac ook gebruik, ik ben niet onder de indruk van het ontwerp.
Image
Image

Ik schrijf deze recensie op de nieuwe M1 iMac van Apple, de snelste computer die ik ooit heb gebruikt.

De iMac is de perfecte thuiscomputer, ideaal voor een tijd waarin zoveel mensen op afstand werken. Het ongelooflijk slanke en lichte ontwerp is slechts een stap groter dan de MacBook Pro 16-inch. Noem me gek, maar ik gebruik de iMac als een laptop die op een schootbureau staat.

Een nadeel van het gebruik van de M1 iMac is dat andere computers er in vergelijking daarmee nietig uitzien. Het 24-inch, 4,5k-scherm op de iMac zorgt ervoor dat mijn MacBook Pro-scherm er vaag en vervaagd uitziet. De chip is zo snel op de iMac dat ik ongeduldig ben geworden met wachten tot programma's op andere computers worden geladen.

Applicaties starten bijna onmiddellijk, en ik had geen probleem om een half dozijn apps tegelijk te gebruiken terwijl ik 20-30 browsertabbladen open hield.

Een stap terug in uiterlijk?

Hoe graag ik de iMac ook gebruik, ik ben niet onder de indruk van het ontwerp. Ik koos de meest ingetogen kleur, zilver, om zoveel mogelijk op te gaan in de omgeving, dus ik had niet verwacht dat ik versteld zou staan. Maar toch, de nieuwe iMac ziet er persoonlijk veel saaier uit dan de promotiefoto's van Apple me deden geloven. Dit is misschien een goede zaak, want het past zeker in elk interieur.

De iMac is ongelooflijk dun, maar hij ziet er iets omvangrijker uit dan ik had verwacht en van de manier waarop hij op foto's wordt weergegeven. Het scherm is niet zo strak als bij de vorige generatie, vanwege de vreemde keuze voor een witte rand rond het scherm.

De enige serieuze fout die ik in de iMac heb gevonden, is het toetsenbord. Het is klein en schattig en volkomen onpraktisch voor serieus typen. Het ergste van het toetsenbord is de vergrendelknop rechtsboven, die ik steeds per ongeluk indruk en de iMac vergrendel. Gelukkig zijn er enkele uitstekende alternatieve toetsenborden beschikbaar.

Maar de prestaties van de iMac compenseren eventuele tekortkomingen in de manier waarop hij eruitziet. De nieuwe iMac gebruikt dezelfde nieuwe M1-chip die lovende recensies heeft gekregen in de Mac mini. Het voldoet aan mijn hoge verwachtingen met snelle prestaties.

Applicaties starten bijna onmiddellijk en ik had geen probleem om een half dozijn apps tegelijk te laten draaien terwijl ik 20-30 browsertabbladen open hield. De iMac voelt eindelijk meer aan als het gebruik van een topklasse iPhone of iPad, in plaats van het tragere Mac OS.

Het scherm is fantastisch. Hoewel het scherm op papier misschien niet de allerhoogste resolutie of kleurnauwkeurigheid heeft die beschikbaar is, vond ik het in de praktijk veel beter dan de vorige generatie iMac.

Desktop of Monster Laptop?

De echte game-changer voor mij met de iMac M1 is het dunne en lichte ontwerp. Hoewel het misschien niet de meest elegante Mac is die ooit is gemaakt, is het misschien wel de meest draagbare. Met slechts ongeveer 10 pond weegt de iMac ongeveer evenveel als een gewone monitor of een zware gaming-laptop. Het is ook klein genoeg om niet veel ruimte in beslag te nemen.

De praktische implicaties van het strakke design zijn enorm. Plots heb ik een desktop die licht genoeg is om op een schootbureau te passen. Ik werk graag terwijl ik op de bank zit, en de nieuwe iMac is volkomen logisch als een gigantische laptop.

Image
Image

Een schijnbaar kleine maar briljante ontwerptoets is dat Apple een magnetische connector voor het netsnoer gebruikt. Dit maakt het gemakkelijk om de iMac los te koppelen en door mijn appartement te verplaatsen. Het voelt alsof ik een laptop gebruik zonder batterij. Apple heeft ook de Ethernet-poort in het netsnoer geïntegreerd, waardoor het er veel netter uitziet als je niet draadloos gaat.

Er is echter een behoorlijk groot nadeel aan het handige magnetische netsnoer. Het is heel gemakkelijk om er per ongeluk uit te trekken. Bij verschillende gelegenheden heb ik per ongeluk de computer uitgeschakeld tijdens een werkproject door met mijn voet tegen het snoer te duwen.

Ondanks de kleine tekortkomingen kan ik de nieuwe iMac van harte aanbevelen aan iedereen die een computer nodig heeft die groter is dan een laptop, maar aan de kleine kant voor een desktop. Vanaf $ 1.299 is het niet de goedkoopste desktop die er is, maar hij is perfect geschikt voor de beoogde thuisomgeving.

Aanbevolen: