Hoe vind je diamanten in Minecraft

Inhoudsopgave:

Hoe vind je diamanten in Minecraft
Hoe vind je diamanten in Minecraft
Anonim

Diamanten zijn zeldzaam in Minecraft, maar het is niet zo moeilijk om ze te vinden. Ze spawnen alleen op de diepste niveaus, dus je moet je beste uitrusting pakken en diep graven. Je kunt mijnen vertakken of natuurlijke grotten spelonken, maar je moet diep graven om op de een of andere manier diamanten in Minecraft te vinden.

Waar diamanten te vinden in Minecraft

Minecraft-werelden laten je alleen zo diep graven voordat je onbreekbare Bedrock raakt. Dat niveau staat ook bekend als Y=0 omdat het de onderkant is van de verticale Y-schaal in Minecraft-coördinaten. Diamanten verschijnen alleen van nature tussen Y=1 en Y=16, precies 16 blokken hoger dan het basisniveau.

Diamanten zijn overvloediger naarmate je lager gaat, dus de kans is groter dat je ze tegenkomt bij Y=5 dan bij Y=16, bijvoorbeeld. De laagste niveaus zijn echter ook gevaarlijker, omdat lavameren vaak spawnen tussen Y=4 en Y=10. Je kunt dus naar Y=5 zakken als je een grote kans wilt hebben om diamanten te vinden, maar de kans is groot dat er lava door het plafond stroomt terwijl je aan het delven bent. Als je die diepten trotseert, pak dan een paar vuurbeschermingsdrankjes in voor het geval dat.

Als je een goede mix wilt tussen veiligheid en goede kansen om diamanten te vinden, doe je mijnbouw op Y=11. Dit plaatst je binnen het bereik waar diamanten kunnen spawnen, maar lava bevindt zich meestal op vloerniveau en zal je mijnschachten niet overstromen.

Wat je nodig hebt om diamanten te delven in Minecraft

Voordat je diamanten kunt delven, moet je wat spullen hebben. Aangezien je veel tijd onder de grond zult doorbrengen en je zo diep zult zijn, is het een goed idee om alles wat je nodig hebt in elkaar te zetten voordat je gaat jagen. Diamanten zijn zeldzaam; misschien ben je daar een tijdje.

Hier is een goede lijst met dingen die je moet verzamelen voordat je op diamanten gaat jagen in Minecraft:

  • Verschillende ijzeren of gouden pikhouwelen.
  • Veel fakkels.
  • Ladders voor het bouwen van je verticale mijnschacht.
  • Kisten voor het opbergen van materialen die je mineert.

Je kunt je pikhouwelen op een aambeeld betoveren om meer diamanten te krijgen. Als je een goede hebt, doe dan het grootste deel van je mijnbouw met een gewone houweel, en wissel dan naar de betoverde als je een ader van diamanten vindt.

Hoe vind je diamanten in Minecraft

Zodra je je spullen bij elkaar hebt, is het tijd om op diamanten te jagen. De gemakkelijkste optie is om een plek te kiezen en te beginnen met graven. Als je wilt, kun je zelfs vanuit je huis beginnen voor gemakkelijke toegang en een deur of luik toevoegen en voldoende verlichting om te voorkomen dat mobs binnenkomen.

Zo vind je diamanten in Minecraft:

Recht naar beneden graven is gevaarlijk, omdat je in de lava kunt vallen. Als algemene regel geldt dat je het blok waar je op staat nooit direct wilt minen.

  1. Kies een plek en begin met graven.

    Image
    Image

    Als je op de bodem van een ravijn begint te graven, hoef je niet zo ver te graven. Of, als je vanuit de kelder van je huis begint, heb je altijd gemakkelijke toegang tot je mijn.

  2. Graaf naar Y=11.

    Image
    Image

    Als je Java Edition speelt, druk je op F3 om je coördinaten te zien. Je kunt ook naar beneden graven en dan 11 blokken tellen vanaf daar.

  3. Plaats tijdens het graven fakkels en laddersegmenten om de schacht te verlichten en een weg terug naar boven te bieden.

    Image
    Image
  4. Begin aan de voet van je mijnschacht een horizontale schacht te graven.

    Image
    Image
  5. Als je geen diamanten vindt, ga dan terug naar de locatie waar je begon.

    Image
    Image

    Je kunt korte schachten gebruiken om te voorkomen dat je te ver van je huis komt of zo ver graven als je wilt.

  6. Graaf vier blokken uit in een rechte hoek van je eerste tunnel.

    Image
    Image
  7. Start een nieuwe horizontale mijnschacht die parallel loopt aan de eerste.

    Image
    Image

    De muur tussen parallelle assen moet twee blokken dik zijn. Een muur van drie blokken werkt ook, maar de kans bestaat dat je diamanten mist.

  8. Als je geen diamanten vindt, ga dan terug naar de startlocatie.

    Image
    Image
  9. Graaf extra parallelle horizontale mijnschachten totdat je diamanten vindt.

    Image
    Image

    Als je kisten bij je hebt, plaats ze dan bij je verticale mijnschacht en vul ze met het erts dat je verzamelt terwijl je op zoek bent naar diamanten. Je zult snel stapels kasseien krijgen, samen met roodsteen, steenkool, ijzer, goud en meer.

  10. Als je een ader van diamanten vindt, ontgin ze dan met een ijzeren of beter houweel.

    Image
    Image

    Als je een houweel hebt met een goede betovering, gebruik het dan om de diamanten te delven.

Waar anders kun je diamanten krijgen in Minecraft?

Hoewel branch mining de snelste en meest onfeilbare manier is om diamanten te vinden in Minecraft, is het niet je enige optie. Als de gedachte om gedachteloos eindeloze parallelle schachten te graven om een ader van diamanten te vinden je dood verveelt, wil je misschien een andere optie proberen. Deze opties duren langer en zijn niet gegarandeerd lonend, maar ze bieden wel wat afwisseling.

Hier zijn de andere manieren om diamanten te krijgen in Minecraft:

  • Natuurlijke grotten van Spelunk: zoek naar natuurlijke grotten en doorkruis ze. Als een natuurlijke grot diep genoeg gaat, kun je daar aderen van diamanten vinden.
  • Verken verlaten mijnen: kisten in verlaten mijnen bevatten soms diamanten naast tonnen andere geweldige buit.
  • Zoek naar dorpen: Kisten in dorpen kunnen ook diamanten bevatten, dus controleer ze als je ze vindt.
  • Ga op verkenning: verschillende andere biomen en unieke locaties kunnen kisten met diamanten bevatten. Zoek naar bastionresten, woestijntempels, jungletempels, scheepswrakken en bolwerken. Als je verder in het spel bent, kun je ook in Nether Fortresses en End Cities kijken.

Aanbevolen: