Hoe vind je online geboorteaktes

Inhoudsopgave:

Hoe vind je online geboorteaktes
Hoe vind je online geboorteaktes
Anonim

Wat te weten

  • Geboorterecordzoeker: ga voor originele documenten naar de website van de vitale administratie van uw staat of vraag een kopie van de geboorteakte aan bij VitalChek.
  • Afstammingsservice: geneologiesites bevatten vaak geboortegegevens die door familieleden zijn geplaatst. Sommige hebben een zoekfunctie voor geboorteaktes.
  • Offline gaan: Volkstellingsgegevens, oude krantenartikelen, kerken met doopgegevens, familiebijbels en begraafplaatsen zijn andere opties.

Dit artikel behandelt verschillende methoden voor het vinden van een geboorteakte, zowel online als offline.

Gebruik een geboorteaktezoeker

De meest betrouwbare bronnen voor geboorteaktes zijn primaire bronnen: de oorspronkelijke entiteiten die de documenten hebben verwerkt. Geboorteakten en archieven zijn materialen die zijn geauthenticeerd door overheids- en ziekenhuisorganisaties.

Hoe dit werkt, verschilt per staat, dus u kunt het beste de webpagina met vitale gegevens van uw staat vinden via het National Center for He alth Statistics en van daaruit verder gaan, of u kunt de VitalChek-website gebruiken om een kopie van uw geboortecertificaat. Als u zich niet in de VS bevindt, kunt u mogelijk zoeken naar geboorteaktes of informatie over familiegeschiedenis via officiële overheidswebsites, zoals geboorteregisters in Australië of Library and Archives Canada. U kunt ook een gratis service gebruiken zoals Family Tree Now.

Image
Image

U kunt ook een algemene zoekopdracht op internet uitvoeren naar geboorteaktes.gov, zoals Californië geboorteaktes.gov Vanaf daar, vindt u de officiële website waar u essentiële gegevens kunt opvragen, zoals uw geboortegegevens (bijv.zoals de pagina met vitale gegevens van het California Department of Public He alth).

Een andere brede zoeksite voor openbare registers is State Records. Het enige wat je nodig hebt is een naam en locatie, maar toegang tot de volledige geboorteaktes kost enkele dollars per maand, anders kun je alleen hun huidige leeftijd en familieleden zien over de persoon.

Image
Image

De vitale records van Archief zijn een ander voorbeeld waarbij u moet betalen om de geboorteakten te bekijken.

Niet alle geboorteaktes bevatten dezelfde informatie; dit verschilt zowel per land als per staat. Het geboortetijdstip kan bijvoorbeeld alleen beschikbaar zijn op een "lange formulier" geboorteakte of kan volledig worden uitgesloten op echt oude documenten of geboorteaktes van iemand die is geboren in een stad met een relatief kleine bevolking.

Gebruik een vooroudersservice

Je volgende beste optie is om een voorouderlijke website te gebruiken. Als iemand uw informatie in een genealogisch rapport heeft opgenomen, kunt u informatie over geboorteaktes vinden, zoals wanneer en waar u bent geboren, wie uw familieleden zijn en misschien meer.

Sommige sites over voorouders hebben zelfs zoekopties om specifiek naar geboorteaktes te zoeken. U kunt FamilySearch's Historical Records of Findmypast proberen, een genealogische dienst die iemands geboortedatum en algemene locatie kan weergeven; het werkt in de VS, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland, het VK en andere plaatsen.

Ga offline

Sommige staats-, provincie- of kerkregisters zijn niet online en zullen dat waarschijnlijk ook nooit worden. Bijvoorbeeld, een kerk met doopaktes - die, afhankelijk van de periode waarin je geïnteresseerd bent, misschien wel de enige beschikbare geboorteakte is - die 200 of 300 jaar teruggaat, heeft weinig tot geen reden om te betalen om die documenten te digitaliseren en op te duiken.

Het gebruik van aanwijzingen uit volkstellingen, oude krantenartikelen en verwante familiegeschiedenissen kan je vaak in de juiste buurt brengen.

Als je bijvoorbeeld bent gedoopt en je weet waar, neem dan contact op met de instelling en vraag of je hun gegevens kunt doorzoeken voor jouw informatie. Of, als je een idee hebt van waar je bent geboren, kun je contact opnemen met dat specifieke ziekenhuis en de afdeling administratie vragen om je informatie op te graven, op voorwaarde dat je hen voldoende persoonlijke informatie kunt geven om te bewijzen dat het echt jouw informatie is die je zoekt.

Als al het andere fa alt, zijn er nog andere offline plaatsen om te zoeken naar de tijd dat je geboren bent (en andere geboortegerelateerde informatie), zoals babyboeken, geboorteaankondigingen (deze staan soms ook in kranten) en bijbels.

Hoewel het lastig is als je niet veel informatie hebt om mee te beginnen, heb je misschien geluk om iemands geboortedatum en mogelijk andere details van een begraafplaats te vinden. Als je geen idee hebt waar je moet beginnen, is een grafzoeker als BillionGraves een goed startpunt en kan je zelfs een reis naar een fysiek graf besparen. Zelfs als je alleen het overleden familielid van de persoon vindt, kan dat worden gebruikt als nuttige gegevens bij een genealogisch onderzoek.

FAQ

    Hoe wordt de geboortetijd bepaald?

    Iemands geboortetijd wordt bekendgemaakt zodra de hele baby (van top tot teen) uit het lichaam van de ouder is verwijderd.

    Wat betekent de tijd dat ik geboren ben voor mij?

    Velen die astrologie volgen, geloven dat je geboortetijd van invloed kan zijn op hoe je de wereld ziet en hoe anderen je zien, vanwege je stijgende teken. Buiten astrologie is je geboortetijd slechts een toegevoegd gegevenspunt - het is niet nodig voor officiële registratie of documentatie.

    Hoe vind ik hoe laat ik geboren ben zonder geboorteakte?

    De beste manier om erachter te komen wanneer je bent geboren zonder officiële documentatie, is door het rechtstreeks aan je ouders te vragen, of iemand die bij je geboorte aanwezig was. Individuele accounts zijn niet zo nauwkeurig, maar als u geen kopie van de overheid wilt aanvragen of records wilt doorzoeken, kunt u dit het beste doen.

    Hoe weet SnapChat hoe laat ik geboren ben?

    Snapchat's astrologische functies vereisen nauwkeurige tijden en datums van de geboorte van een gebruiker om te werken. De app kan de informatie zelf niet aanvoelen. Gebruikers moeten de informatie handmatig invoeren.

Aanbevolen: