Hoe vind je iemand op Facebook met een e-mailadres

Inhoudsopgave:

Hoe vind je iemand op Facebook met een e-mailadres
Hoe vind je iemand op Facebook met een e-mailadres
Anonim

Wat te weten

  • In een webbrowser: voer het e-mailadres van de persoon in het zoekveld boven aan een Facebook-pagina in.
  • In de Facebook-app: Tik op vergrootglas > voer e-mailadres in > Go/Search > People.
  • Dit werkt alleen als de persoon die je zoekt zijn e-mailadres heeft vermeld als Openbaar in hun Info Info.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je naar iemands e-mailadres kunt zoeken om hem of haar toe te voegen als vriend op Facebook. Instructies zijn van toepassing op Facebook in een webbrowser en de Facebook-app.

Een e-mailadres zoeken in het zoekveld van Facebook

Als je iemand op Facebook wilt toevoegen, is een optie om naar hun e-mailadres te zoeken.

  1. Navigeer naar Facebook.com in een webbrowser of open de app op je mobiele apparaat en meld je indien nodig aan bij je Facebook-account.
  2. Typ (of kopieer en plak) op internet het e-mailadres van de persoon die je wilt vinden in het Facebook-zoekveld boven aan een Facebook-pagina en druk op de Enterof Return toets.

    Tik in de app op het vergrootglas bovenaan het scherm, voer het e-mailadres in het zoekveld in en tik op Go /Zoeken.

    Dit werkt alleen als de persoon die je zoekt zijn e-mailadres als openbaar heeft vermeld in de Info-info. Veel mensen hebben dit niet vermeld om hun privacy te behouden.

    Image
    Image
  3. Deze zoekopdracht levert standaard resultaten op over alles wat met uw zoekopdracht te maken heeft, inclusief pagina's, plaatsen, groepen en meer. Selecteer het tabblad Mensen om alles uit te filteren behalve gebruikersprofielen.

    Image
    Image

    Facebook toont u alleen profielresultaten voor mensen die hun e-mail of contactgegevens openbaar hebben gemaakt of die al een connectie met u hebben.

  4. Als je een overeenkomend e-mailadres ziet in de zoekresultaten, selecteer je de naam van de persoon of profielfoto om naar hun Facebook-profiel te gaan. Je kunt ook op de knop 'Vriend toevoegen' klikken als je zeker weet dat het de juiste persoon is.

    Image
    Image

    Als je het juiste profiel niet in je resultaten kunt vinden, kun je proberen de resultaten te filteren als je andere informatie over deze persoon weet. Gebruik op internet de filters aan de linkerkant om te filteren op stad, opleiding, werk of gemeenschappelijke vrienden. Gebruik in de app de filterknoppen in het horizontale menu bovenaan.

  5. Selecteer Add Friend als je ze een vriendschapsverzoek wilt sturen.

    Image
    Image

    Als je deze knop niet ziet, staat het mensen mogelijk niet toe om hen vriendschapsverzoeken te sturen zonder een wederzijdse vriendverbinding. In dit geval moet u mogelijk Message selecteren om ze een bericht te sturen met het verzoek om u eerst een vriendschapsverzoek te sturen.

Waarom zou je iemand op Facebook opzoeken met zijn e-mailadres?

Hier zijn drie typische redenen waarom je iemands e-mailadres zou willen gebruiken om hun Facebook-profiel te vinden:

  • Hun naam komt zo vaak voor dat het te moeilijk is om hem te herkennen tussen alle andere Facebook-gebruikers met dezelfde naam wanneer je op naam zoekt.
  • Ze hebben hun volledige naam niet op hun Facebook-profiel vermeld (misschien gebruiken ze een bijnaam als voornaam of een tweede naam als achternaam).
  • Zij (of jij) kennen hun Facebook-gebruikersnaam/-URL niet, dus je kunt deze niet gebruiken om rechtstreeks naar hun profiel te gaan.
Image
Image

Bottom Line

Wist je dat Facebook Messenger-gebruikers niet eens een Facebook-account nodig hebben om het te gebruiken? Je kunt mensen zoeken en toevoegen aan Messenger zonder ze eerst als vrienden op Facebook toe te voegen.

Andere manieren om mensen te vinden op Facebook

Andere manieren om mensen op Facebook te vinden, zijn onder meer zoeken naar het telefoonnummer van de gebruiker, werkgever, school of andere relevante informatie die ze mogelijk op hun profiel hebben. Om de zaken te verfijnen, kun je zoeken in openbare groepen of de contacten van je vrienden.

FAQ

    Hoe gebruik ik het zoeken naar afbeeldingen op Facebook om iemand te vinden?

    Als u Facebook-afbeeldingen wilt zoeken, klikt u met de rechtermuisknop op een Facebook-afbeelding en selecteert u Open in nieuw tabbladZoek naar drie reeksen getallen gescheiden door onderstrepingstekens in de adresbalk. Kopieer de middelste reeks cijfers en voer vervolgens gevolgd door de nummers die u hebt gekopieerd.

    Hoe blokkeer ik zoekopdrachten van mijn Facebook-profiel?

    Als u wilt voorkomen dat mensen naar u op Facebook zoeken, selecteert u Menu > Instellingen en privacy > Instellingen> Privacy > Hoe mensen u vinden en contact met u opnemen.

    Hoe wijzig ik mijn e-mailadres op Facebook?

    Als u uw e-mailadres op Facebook wilt wijzigen, gaat u naar Menu > Instellingen en privacy > InstellingenSelecteer naast Contact Bewerken Ga in de app naar Menu > Instellingen en privacy > Instellingen > Persoonlijke en accountinfo > Contactinfo > E-mailadres toevoegen

Aanbevolen: