Hoe vind je een dorp in Minecraft

Inhoudsopgave:

Hoe vind je een dorp in Minecraft
Hoe vind je een dorp in Minecraft
Anonim

Minecraft-dorpen zijn automatisch gegenereerde gebieden met een verscheidenheid aan gebouwen en dorpelingen om erin te wonen. De gebouwen kunnen kisten met zeldzame buit bevatten, en de dorpelingen zullen je ruilen voor waardevolle items als je smaragden bij de hand hebt, dus het vinden van een van deze gebieden kan een grote meevaller zijn. Je kunt een dorp in Minecraft vinden door simpelweg te verkennen, maar er is ook een snelkoppeling die het proces aanzienlijk versnelt.

Waar zijn dorpen te vinden in Minecraft?

Dorpen worden samen met de rest van je wereld gegenereerd, maar je kunt ze niet zomaar overal vinden. Ze verschijnen in deze vijf biomen: vlaktes, savanne, taiga, besneeuwde toendra en woestijn. Als je Bedrock Edition speelt, kun je ze ook vinden in besneeuwde taiga, zonnebloemvlaktes, taiga-heuvels en besneeuwde taiga-heuvels.

Als je eropuit wilt gaan en een dorp wilt zoeken, houd er dan rekening mee dat ze niet in alle biomen voorkomen. Als je je in een bioom bevindt waar geen dorpen spawnen, blijf dan snel bewegen totdat je het volgende bioom bereikt. Als dat bioom ook niet overeenkomt, ga dan door, en als je eenmaal een bioom hebt gevonden dat echt dorpen kan herbergen, verken het dan grondig en ga pas verder als je het hele ding hebt gezien.

Hoe de Minecraft Village Finder te gebruiken

De Minecraft Village Finder is een ingebouwde tool die automatisch de dichtstbijzijnde lokaliseert en je de locatie geeft. Als je niet willekeurig wilt ronddwalen in de hoop een dorp tegen te komen, is dit de beste manier om er snel een te vinden.

De Minecraft Village Finder-werelden op Java Edition, Pocket Edition, Windows 10 Edition en Education Edition. Als je op een server speelt, heb je mogelijk geen toestemming om deze opdracht te gebruiken.

Zo vind je een dorp in Minecraft:

  1. Open de command console, typ /locate village en druk op enter.

    Image
    Image
  2. Schrijf de coördinaten van het dichtstbijzijnde dorp op.

    Image
    Image
  3. Druk op F3 om uw huidige coördinaten te bekijken.

    Image
    Image
  4. Ga naar de coördinaten van het dorp.

    Image
    Image

Hoe vind je dorpen in de creatieve modus

Als je in de creatieve modus speelt, kun je het commando dorp lokaliseren net als de overlevingsmodus gebruiken. Het is echter ook moeiteloos om een dorp te vinden, omdat je in de creatieve modus kunt vliegen. Als het uiterlijk van het dichtstbijzijnde dorp je niet aanstaat, kun je altijd op de vlucht slaan en op zoek gaan naar iets meer naar jouw smaak.

Dorpen spawnen met een breed scala aan maten en configuraties, en er is geen garantie dat je op een bepaalde plaats een specifiek type dorpsbewoner zult vinden. Verschillende soorten dorpelingen bieden verschillende beroepen aan, en het dichtstbijzijnde dorp heeft misschien niet wat je zoekt.

Ongeacht de reden waarom je naar verschillende dorpen zoekt, ze in de creatieve modus vinden is hetzelfde als er een vinden in de overlevingsmodus, behalve dat je het een stuk sneller kunt doen. Begin door in een willekeurige richting te vliegen en noteer het type bioom. Als het geen bioom is dat dorpen kan hebben, blijf dan vliegen. Wanneer u een compatibel bioom vindt, verken dan de randen en ga methodisch naar binnen. Als je geen dorp ziet, ga dan verder en zoek naar een ander compatibel bioom.

Je zaad gebruiken om dorpen te vinden in Minecraft

In Minecraft is elke wereld gebaseerd op een zaadje, dat de game gebruikt om de wereld te genereren. Als je één zaadje gebruikt om meer dan één wereld te creëren, heeft elke versie van de wereld dezelfde startstatus met biomen, erts en dingen zoals dorpen op dezelfde plaats. Dus als je je wereld begint met een zaadje van een wereld met een dorp op de oorspronkelijke spawn-locatie, spawn je meteen in een dorp.

Als je al een wereld hebt, kun je met je seed ook de locatie van dorpen vinden.

Deze methode werkt met de meeste versies van Minecraft. Controleer de Chunkbase Village Finder om er zeker van te zijn dat uw versie wordt vermeld.

Zo vind je dorpen in Minecraft met je seed:

  1. Vind je zaad.

    Image
    Image
    • In Java Edition: gebruik de opdracht /seed.
    • In Bedrock Edition: Kijk naar het wereldoptiesscherm.
  2. Navigeer naar chunkbase.com/apps/village-finder met de webbrowser van uw keuze.

    Image
    Image
  3. Stel uw versie van Minecraft in de vervolgkeuzelijst. in

    Image
    Image
  4. Voer je seed in en kijk in de grafiek om de coördinaten van dorpen te vinden.

    Image
    Image

    Je kunt de sleutel raadplegen om specifieke typen dorpen te vinden.

Aanbevolen: