Een basishandleiding voor Microsoft Outlook

Inhoudsopgave:

Een basishandleiding voor Microsoft Outlook
Een basishandleiding voor Microsoft Outlook
Anonim

Microsoft Outlook is een applicatie die voornamelijk wordt gebruikt voor het verzenden en ontvangen van e-mails. Het wordt ook gebruikt om verschillende soorten persoonlijke gegevens te beheren, waaronder agenda-afspraken en soortgelijke vermeldingen, taken, contacten en notities. Microsoft Outlook is echter niet gratis; je moet het direct kopen of er een abonnement voor betalen als je het wilt gebruiken.

De evolutie van Microsoft Outlook

Image
Image

Microsoft Outlook werd in 1997 aan het publiek geïntroduceerd en werd meegeleverd met Microsoft Office 97. Outlook Express werd meegeleverd met Windows XP (en was de enige gratis versie). Sindsdien heeft Microsoft een overvloed aan bijgewerkte versies uitgebracht, die elk meer functies bieden dan de vorige.

Outlook is opgenomen in veel van de Microsoft Office-toepassingssuites, waaronder Office 2010, 2013 en 2016 en Microsoft 365. Het is belangrijk op te merken dat niet alle versies Outlook bevatten. Microsoft Outlook is bijvoorbeeld beschikbaar in Microsoft 365 Home, maar is niet opgenomen in Office Home & Student 2016 voor pc.

Microsoft Outlook is een applicatie waarvoor u beta alt en die u op uw apparaat installeert. Een Outlook-e-mailadres is een gratis e-mailadres van Microsoft en is gratis toegankelijk via de Outlook-webmailportal:

Heeft u Microsoft Outlook nodig?

Image
Image

Als u alleen e-mails wilt verzenden en ontvangen, hoeft u Microsoft Outlook niet aan te schaffen. U kunt de Mail-toepassing gebruiken die bij Windows 8.1 en Windows 10 wordt geleverd. U kunt uw e-mail ook ophalen van de website van uw provider (zoals https://mail.google.com/mail/). Als u echter meer moet doen, heeft u een krachtiger programma voor e-mailbeheer nodig.

Met Microsoft Outlook kunt u uw persoonlijke gegevens synchroniseren met uw telefoon, tablet en andere computers, op voorwaarde dat u kunt inloggen op die met uw Microsoft-account. U kunt uw e-mail in mappen sorteren op basis van regels die u maakt, automatisch afwezigheidsberichten verzenden, e-mails markeren voor follow-up en e-mail ontvangen van Exchange-servers. Dit laatste betekent dat u zowel zakelijke e-mail als persoonlijke e-mail van dezelfde Microsoft Outlook-toepassing kunt krijgen, zelfs als u niet op kantoor bent. U kunt dat niet doen met de Mail-app die bij Windows 10 wordt geleverd. U kunt ook het verzenden van e-mails uitstellen, om ontvangstbewijzen vragen en meer.

Het is ook mogelijk om uw persoonlijke gegevens te integreren met Microsoft Outlook. Het bevat een adresboek, kalender, takenlijst en virtuele plaknotities. Wat u in de agenda plaatst, kan worden gesynchroniseerd met uw andere apparaten. U kunt taken aan anderen delegeren. U kunt ook agenda's delen en delegeren.

Heeft u Microsoft Outlook?

Image
Image

Misschien heb je al een versie van Microsoft Outlook op je computer, tablet of zelfs je telefoon. U moet dit weten voordat u een aankoop doet.

Om te zien of u Microsoft Outlook op uw Windows-apparaat hebt geïnstalleerd:

  1. Vanuit het Zoekvenster op de Taakbalk (Windows 10), het Start scherm (Windows 8.1), of vanuit het Search venster in het Start menu (Windows 7), typ Outlooken druk op Enter.
  2. Kijk voor een Outlook vermelding.

Als u wilt weten of u een versie van Outlook op uw Mac heeft, zoekt u deze in de Finder zijbalk, onderToepassingen . Om erachter te komen of u Microsoft Outlook op uw phone ; voer een zoekopdracht uit vanuit elk zoekgebied.

Waar Microsoft Outlook te downloaden

Image
Image

Als je zeker weet dat je nog geen Microsoft Office-suite met Outlook hebt, kun je de nieuwste versie krijgen met Microsoft 365. Microsoft 365 is echter een abonnementsservice en je beta alt er maandelijks voor. Als je niet geïnteresseerd bent in een sub, overweeg dan om Microsoft Outlook direct aan te schaffen.

Sommige werkgevers, community colleges en universiteiten bieden Microsoft 365 gratis aan voor hun werknemers en studenten.

Je kunt alle beschikbare edities en suites vergelijken en kopen in de Microsoft Store. Microsoft Outlook is nu beschikbaar in de volgende Office Suites:

  • Microsoft 365 Home
  • Microsoft 365 Personal
  • Office voor Thuisgebruik en Zelfstandigen 2016 voor pc of Mac
  • Office 2019 voor Thuisgebruik en Zelfstandigen voor pc of Mac

Aanvullend:

Je kunt Microsoft Outlook apart aanschaffen voor pc of Mac

Zodra u besluit de aankoop te doen, volgt u de stappen die nodig zijn om de installatiebestanden te downloaden. Als dat is gebeurd, voert u het installatieprogramma uit. Het is eenvoudig en meestal onfeilbaar als u kiest voor Microsoft 365.

Microsoft Outlook heeft veel identiteiten

Image
Image

Mensen verwijzen op veel manieren naar Microsoft Outlook en gebruiken veel verschillende termen. Dit zorgt voor verwarring rond Microsoft Outlook, dat eenvoudigweg een enkele applicatie is voor het beheren van e-mail en andere persoonlijke gegevens. Houd er echter voor de volledigheid rekening mee dat er in deze voorwaarden mogelijk ook naar Microsoft Outlook wordt verwezen:

  • Vooruitzichten
  • Outlook 365
  • Outlook e-mail
  • Microsoft e-mail
  • Outlook Express
  • Outlook Online
  • Outlook Hotmail
  • Microsoft Office e-mail

Veelgestelde vragen

  • Wat is het verschil tussen Outlook en Gmail? Met Outlook en Gmail heb je beide toegang tot je berichten via POP3 of IMAP. In Outlook kun je meerdere e-mailproviders instellen, terwijl Gmail vooral wordt gebruikt met de e-mailservice van Google. Over het algemeen is Gmail gratis en biedt het een meer gestroomlijnde ervaring, terwijl Outlook rijker is aan functies en een abonnement vereist.
  • Wat is Outlook voor iOS? Microsoft Outlook voor iOS is de Outlook-e-mailclient die is ontworpen om op iPhone en iPad te werken. Het is vooral handig voor mensen die Outlook op de desktop gebruiken en hun e-mail willen openen op een iOS-apparaat. Download het gratis uit de App Store.
  • Wat is mijn Outlook-e-mailadres? Om uw verbonden e-mailadres(sen) in Microsoft Outlook te vinden, selecteert u File >Accountinstellingen > Accountinstellingen > E-mail tabblad. Om uw Outlook.com-e-mailadres te vinden, selecteert u uw profielfoto in de rechterbovenhoek; uw e-mailadres bevindt zich onder uw naam.
  • Wat is mijn Outlook-wachtwoord? Uw Outlook-wachtwoord hangt af van de e-mailservice die is verbonden met uw Outlook-account. Als u bijvoorbeeld Gmail gebruikt, is uw wachtwoord hetzelfde dat u gebruikt om u aan te melden bij uw Google-account. Om een Gmail-wachtwoord of bijna elk vergeten wachtwoord op te halen, selecteert u Wachtwoord vergeten? in het inlogscherm voor e-mail.

Aanbevolen: