Een ontvangstbewijs voor een bericht aanvragen in Outlook

Inhoudsopgave:

Een ontvangstbewijs voor een bericht aanvragen in Outlook
Een ontvangstbewijs voor een bericht aanvragen in Outlook
Anonim

Wat te weten

  • Enkel bericht: Stel een nieuw bericht op in Outlook. Ga naar het tabblad Options en schakel het selectievakje Request a Delivery Receipt in.
  • Vink optioneel het Request a Read Receipt selectievakje aan om te weten wanneer de ontvanger de e-mail opent.
  • Alle berichten: Bestand > Options > Mail > Bezorging ontvangstbewijs dat bevestigt dat het bericht is afgeleverd op de e-mailserver van de ontvanger.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een ontvangstbewijs kunt aanvragen voor een enkel bericht in Outlook. Het bevat informatie over het aanvragen van ontvangstbewijzen voor alle berichten en ook over het aanvragen van leesbevestigingen in Outlook 2019, 2016, 2013 en Outlook voor Microsoft 365.

Een ontvangstbewijs aanvragen in Outlook

Als u Outlook in een werkgroepomgeving gebruikt en Microsoft Exchange Server als uw e-mailservice gebruikt, kunt u ontvangstbewijzen opvragen voor berichten die u verzendt. Een ontvangstbewijs betekent dat uw bericht is afgeleverd, maar dit betekent niet dat de ontvanger het bericht heeft gezien of geopend.

Met Outlook kunt u de optie voor ontvangstbevestiging instellen voor een enkel bericht of een ontvangstbewijs aanvragen voor elk bericht dat u automatisch verzendt.

  1. Stel een nieuw bericht op.

    Image
    Image
  2. Ga naar het tabblad Options en schakel het selectievakje Request a Delivery Receipt in.

    Image
    Image
  3. Als u wilt weten of de ontvanger het e-mailbericht heeft gelezen, schakelt u het selectievakje Request a Read Receipt in.
  4. Stuur het bericht.

Volg ontvangstbewijzen voor alle berichten

In plaats van elke uitgaande e-mail te markeren voor een ontvangstbewijs, kunt u tijd besparen door de functie te activeren voor alle berichten die u in Outlook verzendt.

  1. Ga naar het tabblad File en selecteer Options.

    Image
    Image
  2. Selecteer Mail.

    Image
    Image
  3. Selecteer in de Tracking sectie het Bezorgbewijs dat bevestigt dat het bericht is afgeleverd op de e-mailserver van de ontvanger checkbox.

    Image
    Image
  4. Om een leesbevestiging aan te vragen, selecteert u de Leesbevestiging om te bevestigen dat de ontvanger het bericht heeft bekeken.

    Ontvangers hebben de keuze om een leesbevestiging te sturen of niet. Als ze dit verzoek bij elk bericht zien, is de kans kleiner dat ze een leesbevestiging sturen.

  5. Selecteer OK om het dialoogvenster Outlook-opties te sluiten.
  6. Om de reacties te bekijken, ga naar de Verzonden Items map en open het originele bericht in een apart venster. Ga naar het tabblad Message en selecteer in de groep Show Tracking.

Vraag standaard ontvangstbewijzen aan voor alle berichten

Om standaard ontvangstbewijzen op te vragen voor alle berichten:

  1. Selecteer de File tab.
  2. Selecteer Opties.
  3. Selecteer Mail.
  4. Selecteer onder Tracking Bezorgingsbewijs om te bevestigen dat het bericht is afgeleverd op de e-mailserver van de ontvanger.

Aanbevolen: