Laptopgrootte en -gewicht kopersgids

Inhoudsopgave:

Laptopgrootte en -gewicht kopersgids
Laptopgrootte en -gewicht kopersgids
Anonim

Laptops zijn ontworpen om draagbaar te zijn, maar hun draagbaarheid hangt af van de grootte en het gewicht van het apparaat. Standaard laptopafmetingen kunnen worden onderverdeeld in vijf categorieën: ultrabooks, ultradraagbaar, dun en licht, desktopvervangers en bagagedragers.

Standaard laptop afmetingen

Het vermelde gewicht is alleen het gewicht van de laptop en geen reisgewicht, dus reken erop dat u tussen de 1 en 3 pond moet toevoegen voor accessoires en stroomadapters. De vermelde getallen zijn onderverdeeld in breedte, diepte, hoogte en gewicht:

  • Ultrabook/Chromebook: 9-13.5" x 8-11" x <1" @ 2 tot 3 lbs.
  • Ultradraagbaar: 9-13" x 8-9" x.2-1.3" @ 2-5 lbs.
  • Dun en licht: 11-15" x <11" x.5-1.5" @ 3-6 lbs.
  • Desktopvervanging: >15" x >11" x 1-2" @ >4 lbs.
  • Bagage: >18" x >13" x >1" @ >8 lbs.

Tabletten hebben hun eigen afzonderlijke lengte- en gewichtsnormen.

Image
Image

Ultrabooks en Chromebooks

Intel werkte samen met fabrikanten om ultrabooks uit te brengen. Oorspronkelijk waren dit de meest draagbare systemen met schermen ter grootte van 13 inch of kleiner, maar sindsdien zijn ze overgestapt op de grotere 14- en 15-inch schermformaten met dunnere en lichtere profielen dan andere laptops met schermen van vergelijkbare grootte.

Chromebooks zijn qua concept vergelijkbaar met ultrabooks, maar ze zijn over het algemeen betaalbaarder en ontworpen om Chrome OS te gebruiken in plaats van Windows. Nu biedt de markt 2-in-1-computers die in wezen systemen zijn die kunnen functioneren als een laptop of een tablet, die twee ruwe maten en gewichten zullen hebben, afhankelijk van welke modus wordt gebruikt.

Breedte, diepte en hoogte

De grootte van de laptop verwijst naar de externe fysieke afmetingen. Veel laptops worden niet meer geleverd met dvd-stations om ruimte te besparen, omdat deze componenten niet meer zo essentieel zijn als vroeger. Dit betekent dat als je schijven moet branden, je ook een externe optische drive mee moet nemen.

Sommige laptops hebben een verwisselbare mediasleuf zodat u kunt wisselen tussen een dvd en een reservebatterij, maar deze configuratie komt steeds minder vaak voor, zelfs in bedrijfssystemen. En als u deze externe apparaten moet opladen of van stroom moet voorzien, moet u ook hun respectievelijke voedingsadapters meenemen.

Alle systemen vermelden drie fysieke afmetingen voor hun grootte: breedte, diepte en hoogte of dikte. De breedte verwijst naar de grootte van het laptopframe van de linkerkant van het toetsenbord naar rechts. Diepte verwijst naar de grootte van het systeem vanaf de voorkant van de laptop tot het scharnier van het achterpaneel.

De diepte die door een fabrikant wordt vermeld, omvat mogelijk niet de extra massa die achter het laptopscharnier zit van een extra grote batterij.

Hoogte of dikte verwijst naar de grootte van de onderkant van de laptop tot de achterkant van het scherm wanneer de laptop is gesloten. Veel bedrijven vermelden twee afmetingen voor dikte omdat de hoogte van de achterkant naar de voorkant van de laptop taps toeloopt. Als een enkele dikte wordt vermeld, is dit over het algemeen het dikste punt van de hoogte van de laptop.

Gewicht versus reisgewicht

Het lastige met de specificaties van het laptopgewicht is om te bepalen wat er in het gewicht zit. De meeste fabrikanten vermelden het gewicht van de computer met de standaardbatterij geïnstalleerd. Soms vermelden ze een gewichtsbereik, afhankelijk van welk mediacompartiment of batterijtype op de laptop is geïnstalleerd. Dit gewicht omvat geen andere items zoals stroomadapters, randapparatuur of afneembare toetsenborden.

Zoek naar het "reisgewicht" om een nauwkeurigere schatting van het werkelijke gewicht te krijgen. Dit cijfer moet het gewicht van de laptop met zijn stroomadapters en mogelijke media-bays omvatten. Sommige desktop-vervangende laptops die veel stroom vragen, hebben stroomadapters nodig die wel een derde van de laptop kunnen wegen.

Het gewicht van een laptop heeft de meeste directe invloed op de draagbaarheid van een computer. Elke frequente reiziger die een laptop mee moet nemen naar luchthavens en hotels zal beamen dat de lichtere systemen gemakkelijker mee te nemen zijn, zelfs als je niet over alle functionaliteit van de grotere systemen beschikt. Dit is de reden waarom ultraportables populair blijven onder zakenreizigers.

Aanbevolen: