De microfoon inschakelen op een Android-telefoon

Inhoudsopgave:

De microfoon inschakelen op een Android-telefoon
De microfoon inschakelen op een Android-telefoon
Anonim

Wat te weten

  • Tik op Instellingen > Privacy > App-machtigingen > Microfoon om te schakelen welke apps uw microfoon kunnen gebruiken.
  • Als je gesprek gedempt is, tik je op Dempen zodat je weer kunt spreken.
  • Als je microfoon niet werkt, controleer dan of er geen obstakels zijn.

Dit artikel leert je hoe je de microfoon van je Android aanzet en wat je moet doen als deze niet werkt.

De microfoon inschakelen op een Android-telefoon

Als uw microfoon op uw Android-telefoon lijkt te zijn uitgeschakeld, kunt u deze eenvoudig weer inschakelen. Hier is waar je moet kijken en hoe je je microfoon kunt inschakelen.

Deze instructies en menu-opties zijn gebaseerd op Android 11. De jouwe kan verschillen, afhankelijk van de versie van Android die je gebruikt.

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Privacy.
  3. Tik op App-machtigingen.

    Image
    Image
  4. Tik op Microfoon.
  5. Zet alle apps op de groene schakelaar.

    Image
    Image

    Als je de microfoon alleen op sommige apps wilt inschakelen, kies dan om ze dienovereenkomstig in te schakelen.

Hoe kan ik het dempen van mijn microfoon op Android ongedaan maken?

Als je een gesprek aanneemt op je Android-telefoon en je lijkt te zijn gedempt, zodat de beller je niet kan horen, is het oplossen van het probleem vrij eenvoudig als je eenmaal weet waar je moet zoeken. Dit is wat je moet doen.

  1. Kijk naar je telefoon terwijl het gesprek aan de gang is.
  2. Tik op Mute om het betreffende vakje uit te vinken.

    Image
    Image
  3. Je zou nu in je Android-telefoon moeten kunnen spreken en gehoord worden door de beller.

Waar is de microfoon op mijn Android-telefoon?

De microfoon op Androids bevindt zich meestal aan de onderkant van je telefoon. Kijk waar je je telefoon aansluit en je zult wat ventilatieopeningen of gaten zien. Spreek rechtstreeks in de microfoon om door anderen gehoord te worden of om tegen je telefoon te praten.

Bedek de microfoon niet met uw hand of vingers wanneer u belt of de microfoon op een andere manier gebruikt.

Waarom werkt mijn Android-microfoon niet?

Als je Android-microfoon niet lijkt te werken, zijn er enkele belangrijke dingen die je kunt proberen om hem weer operationeel te krijgen. Hier zijn enkele tips over wat u moet doen.

  • Controleer of je microfoon niet wordt belemmerd. Uw microfoon heeft openingen en als zich vuildeeltjes ophopen, kan dit ervoor zorgen dat de microfoon niet correct werkt. Controleer of uw handen of vingers het niet ook bedekken tijdens gebruik.
  • Controleer of het signaal van uw mobiele telefoonnetwerk sterk is. Als het signaal van je mobiele telefoon zwak is, kan dit van invloed zijn op hoe goed je microfoon lijkt te werken.
  • Controleer of de microfoon is ingeschakeld. Volg de bovenstaande instructies om ervoor te zorgen dat je microfoon is ingeschakeld voor de app waarmee je hem probeert te gebruiken.
  • Herstart je telefoon. Als je al het andere hebt geprobeerd, probeer dan je telefoon opnieuw op te starten. Dat lost meestal veel voorkomende problemen op.
  • Repareer je telefoon. Als de microfoon van je telefoon nog steeds niet werkt, moet je hem mogelijk laten repareren of vervangen.

FAQ

    Hoe zet je de microfoon uit op een Android-telefoon?

    Als u de microfoon op een Android-telefoon wilt uitschakelen, tikt u op Instellingen > Privacy > App-machtigingen> Microphone , en schakel vervolgens de microfoonrechten van alle apps uit (wit).

    Hoe zet je op afstand de microfoon van je Android-telefoon aan?

    Als je op zoek bent naar een manier om van je Android-apparaat een externe microfoon te maken, zijn er apps in de Google Play Store die beweren je te helpen dit te bereiken. Als je de WiFi Ear-app downloadt of de Mic Stream remote mic-app krijgt, moet je deze op twee Android-apparaten installeren. Eentje werkt als microfoon en eentje als ontvanger. Het is een manier om deel te nemen aan een vergadering zonder fysiek aanwezig te zijn of uw apparaat in een babyfoon te veranderen.

Aanbevolen: