Een Mac opnieuw opstarten in de herstelmodus

Inhoudsopgave:

Een Mac opnieuw opstarten in de herstelmodus
Een Mac opnieuw opstarten in de herstelmodus
Anonim

Wat te weten

  • Start je Mac opnieuw op en houd de Command- en R-toetsen ingedrukt om op te starten in de herstelmodus.
  • Houd op een M1-gebaseerde Mac de aan/uit-knop ingedrukt en wacht op een relevante prompt.
  • Met Herstelmodus kunt u uw Mac herstellen of opnieuw installeren.

Dit artikel leert je hoe je je Mac opnieuw kunt opstarten in de herstelmodus en legt uit wat de herstelmodus voor jou en je gegevens betekent.

Hoe start ik de herstelmodus op?

Het opstarten in de herstelmodus is slechts een paar stappen verwijderd, zodat u weet waarop u moet drukken. Hier leest u hoe u opstart in de herstelmodus op een Intel-gebaseerde Mac.

  1. Klik op het Apple-logo op uw bureaublad.

    Image
    Image
  2. Klik op Herstart.

    Image
    Image
  3. Houd de Command- en R-toetsen onmiddellijk ingedrukt totdat je een Apple-logo of een draaiende wereldbol ziet verschijnen.
  4. Kies uit de hulpprogramma-opties van de herstelmodus. Deze omvatten Herstellen vanaf Time Machine-back-up, MacOS opnieuw installeren, Online hulp krijgen of Schijfhulpprogramma.

Hoe start ik een M1 Mac op in de herstelmodus?

Als je een nieuwere Mac hebt met een op Apple gebaseerde processor, zoals de M1 CPU, zoals de Mac mini, is het proces iets anders. Hier leest u hoe u uw M1-gebaseerde Mac start in de herstelmodus.

  1. Zet je Mac uit.
  2. Houd de aan/uit-knop ingedrukt.
  3. Er verschijnt een bericht waarin staat dat je binnenkort toegang hebt tot opstartopties. Blijf de knop ingedrukt houden.
  4. Klik op Options > Doorgaan om Recovery te openen.

Waarom gaat mijn Mac niet naar de herstelmodus?

Als je Mac niet op de conventionele manier in de herstelmodus gaat, probeer dan deze stappen om hem te forceren.

  1. Herstart je Mac.
  2. Houd Option/Alt-Command-R of Shift-Option/Alt-Command-R ingedrukt om je Mac te dwingen op te starten in macOS Herstelmodus via internet.
  3. Dit zou de Mac moeten opstarten in de herstelmodus.

Verwijdert de herstelmodus alles op een Mac?

Ja en nee. Alleen opstarten in de herstelmodus zal niet alles op je Mac verwijderen. Maar als je ervoor kiest macOS opnieuw te installeren of een schijf te wissen via Schijfhulpprogramma, verwijder je alles op je Mac.

Het is een verstandige zet om macOS opnieuw te installeren voordat je je Mac aan iemand verkoopt. U kunt ook Herstellen van Time Machine-back-up gebruiken om uw systeem te herstellen naar een eerdere build. Afhankelijk van de leeftijd van uw back-up kunt u enkele bestanden kwijtraken.

Wat kan ik nog meer doen via de herstelmodus?

Het is ook mogelijk om toegang te krijgen tot de Terminal via macOS Herstelmodus. Hier is hoe het te doen.

  1. Opstarten in herstelmodus.
  2. Klik op Hulpprogramma's.
  3. Klik op Terminal.

    Het is ook mogelijk om de Startup Security Utility-app en Network Utility-app vanaf hier te gebruiken.

Waarom zou ik moeten opstarten in de herstelmodus?

Als je je afvraagt waarom het handig is om in de herstelmodus te kunnen opstarten, volgt hier een kort overzicht van de redenen waarom.

  • Je verkoopt je Mac. Als je je Mac verkoopt, is het belangrijk om al je gegevens te wissen, inclusief je Apple ID. De herstelmodus is een waardevol hulpmiddel om dit mogelijk te maken.
  • Je lost een probleem op. Net als de veilige modus van Windows, maakt de herstelmodus het mogelijk om op je computer op te starten met de minimale middelen, zodat je eventuele problemen kunt oplossen.
  • Je moet Schijfhulpprogramma gebruiken. Als er een probleem is met de harde schijf van je Mac, kun je de herstelmodus gebruiken om op te starten in Schijfhulpprogramma om het te repareren.
  • Te herstellen vanaf een Time Machine-back-up. Herstelmodus maakt het eenvoudig om uw systeem te herstellen vanaf een Time Machine-back-up.

FAQ

    Hoe herstart ik een Mac in de herstelmodus met een Windows-toetsenbord?

    Op een Windows-toetsenbord is de Windows-toets gelijk aan de Command-toets van het Mac-toetsenbord. Dus als u een Windows-toetsenbord gebruikt, start u uw Mac opnieuw op en houdt u de toetsencombinatie Windows-toets + R ingedrukt om op te starten in de herstelmodus. U kunt ook een Terminal-opdracht gebruiken. Open Terminal en typ sudo nvram "recovery-boot-mode=unused" gevolgd door sudo shutdown -r now Daarna keert de computer terug naar normaal opstarten nadat u het opnieuw hebt opgestart vanuit de herstelmodus.

    Hoe herstart ik een Mac in de herstelmodus zonder toetsenbord?

    Helaas heb je een toetsenbord nodig om je Mac opnieuw op te starten in de herstelmodus. Als je geen Mac-toetsenbord hebt, probeer dan een Windows-toetsenbord te vinden en gebruik de toetsencombinatie Windows-toets + R, zoals hierboven vermeld. Of overweeg om te investeren in een hoogwaardig Mac-toetsenbord voor uw apparaat.

    Hoe kan ik mijn Mac hard resetten?

    Om een herstart te forceren, ga naar het Apple-menu en selecteer Restart Als de Mac niet reageert, probeer dan de aan/uit-knop ingedrukt te houden. Of gebruik de toetsenbordcombinatie Control + Command + aan/uit-knop (of de TouchID- of Eject-knop, afhankelijk van uw Mac-model.) Als de zaken moeilijker zijn (of als u het verkoopt), moet u mogelijk uw Mac terugzetten naar de fabrieksinstellingen, waardoor uw systeem wordt schoongeveegd.

    Hoe los ik de opstartproblemen van mijn Mac op?

    Er zijn verschillende manieren om opstartproblemen met je Mac op te lossen. Probeer uw Mac op te starten in de veilige modus of het PRAM of NVRAM opnieuw in te stellen. U kunt ook proberen de System Management Controller (SMC) van de Mac te resetten om opstartproblemen op te lossen.

Aanbevolen: