Toegang tot een Gmail-account in Windows Mail

Inhoudsopgave:

Toegang tot een Gmail-account in Windows Mail
Toegang tot een Gmail-account in Windows Mail
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Accounts beheren > Account toevoegen > Google en voer vervolgens uw accountgegevens in.
  • Windows past uw Gmail-account automatisch toe op de stock-apps Agenda en Contacten.

Dit artikel legt uit hoe je een Gmail-account toevoegt aan Windows 10 Mail.

Voeg een Gmail-account toe aan Windows Mail

Microsoft's standaard lichte e-mailapp voor Windows 10, Mail genaamd, biedt ingebouwde ondersteuning voor het toevoegen van accounts voor Outlook.com, Microsoft Exchange, Microsoft 365, Google en Yahoo. De wizard voor het toevoegen van een account leidt u stap voor stap door het proces van het toevoegen van een Gmail-account aan Windows Mail.

  1. Open Mail. Klik of tik op het Settings-pictogram, dat zich in het paneel linksonder in het venster bevindt, om het uitschuifmenu Instellingen te openen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Accounts beheren en selecteer vervolgens Account toevoegen.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het pop-upvenster Google.

    Image
    Image
  4. Het dialoogvenster verschuift naar het standaard Aanmelden met Google-webformulier van Google. Voer op de eerste pagina van het formulier uw e-mailadres in.

    Image
    Image
  5. Voer op de tweede pagina uw wachtwoord in. Als je twee-factor-authenticatie instelt op je Google-account, wordt je gevraagd om de toegang te bevestigen op een optioneel derde scherm. Het vierde scherm bekijkt de machtigingen die Windows vraagt. Selecteer Toestaan om door te gaan.

    Image
    Image
  6. Nadat je je bij Google hebt geverifieerd, presenteert Mail een ander dialoogvenster waarin je wordt gevraagd de naam op te geven die je met je Gmail-account wilt gebruiken. Deze naam verschijnt in het "van"-veld van uw uitgaande berichten. Het hoeft niet overeen te komen met de naam die je in Gmail hebt ingesteld. Nadat u uw naam hebt ingevoerd, selecteert u Aanmelden om door te gaan.

    Image
    Image

Gmail gebruiken met Windows Mail

Uw Gmail-account werkt net als elk ander e-mailaccount in Mail. Windows past uw Gmail-account automatisch ook toe op de stock-apps Agenda en Contacten, zodat uw contacten automatisch verschijnen in de app Personen en de agenda's die u aan uw Gmail-account hebt gekoppeld, verschijnen als subagenda's onder uw Gmail-adres in de app Agenda.

Windows synchroniseert echter geen andere items, zoals taken die u instelt in Google Keep.

Als je je Gmail-wachtwoord wijzigt of de tweefactorauthenticatie aanpast die je gebruikt met je Google-account, herhaal je deze stappen met een geüpdatet wachtwoord of een app-wachtwoord.

Aanbevolen: