KMail Review: gratis e-mailprogramma

Inhoudsopgave:

KMail Review: gratis e-mailprogramma
KMail Review: gratis e-mailprogramma
Anonim

Hoewel het een beetje veel functies heeft, biedt KMail voldoende controle voor de e-mailsupergebruiker. KMail is de e-mailcomponent van de KDE Desktop Environment. Redelijk eenvoudig te gebruiken, krachtig en veelzijdig, het is een solide e-mailclient voor Linux.

Image
Image

KMail: de basis

Wat we leuk vinden

  • Krachtige en flexibele e-mailfilters en virtuele mappen.
  • Beveilig en versleutel e-mail met OpenPGP en S/MIME.
  • Configureerbare berichtsjablonen en tekstuitbreiding om antwoorden op te stellen met veelgebruikte tekst.

Wat we niet leuk vinden

  • De verscheidenheid aan opties, menu-items en functies kan een beetje overweldigend zijn.
  • Het mist interne spamfilters en nauwe integratie met externe tools.

Zoals het grootste deel van KDE, combineert KMail krachtige functies, handige hulpmiddelen en een gebruiksvriendelijke interface. Het kan meerdere POP- en IMAP-accounts beheren, evenals mbox- en maildir-mailboxen. Het staat ook meerdere identiteiten toe voor verzonden e-mails.

KMail biedt krachtige en flexibele interne e-mailfilters, evenals ondersteuning voor procmail-filtering en Sieve-scripts op serverniveau. De e-mailcomponent kan e-mail op de server filteren om te voorkomen dat grote bijlagen of spam worden gedownload. U kunt zoeken in virtuele mappen die automatisch alle berichten verzamelen die aan bepaalde criteria voldoen. Deze criteria omvatten geen berichttags, die u vrij kunt instellen en toepassen op berichten of gesprekken.

De meeste gebruikers waarderen de snelle en krachtige zoekfunctie van KMail. De toevoeging van uitdrukkingen en virtuele mappen maakt e-mailbeheer in een handomdraai. En met IMAP-accounts kunt u naast lokaal zoeken ook in mappen zoeken.

KMail ondersteunt de weergave van HTML-e-mails, maar kan ook e-mails omzetten in veilige en eenvoudige tekst. De weergave is netjes en redelijk veilig. Het kleurt ook geciteerde tekst in en sorteert berichten op threads. Ongewenste e-mail kan worden teruggestuurd naar de afzender, waarbij een dood e-mailadres wordt gesimuleerd. Dankzij de integratie met de kalender kunt u ook eenvoudig taken maken, zoals herinneringen.

Een beetje meer over KMail:

  • Ondersteunt OpenPGP/GnuPG-cryptografie en TLS/SSL-verbindingen. Ondersteunt externe plug-ins voor S/MIME.
  • Geautomatiseerde archivering maakt back-ups van volledige mappen volgens een schema naar een gecomprimeerd archiveringsbestand.
  • Importeert e-mail en adressen uit vele e-mailprogramma's.
  • Ondersteunt Linux, BSD en Unix. Het vereist KDE.

E-mails opstellen met KMail

De berichteditor ondersteunt HTML-opmaak en krachtige bewerking van platte tekst. U kunt de sjablonen configureren die worden gebruikt om nieuwe berichten en antwoorden te genereren, en aanvullende sjablonen instellen voor snelle antwoorden. U kunt deze instelling gebruiken om bijvoorbeeld te wijzigen hoe de eerste e-mail in een discussielijn wordt gekopieerd.

KMail stelt je ook in staat tekstsnelkoppelingen in te stellen die automatisch worden uitgebreid naar langere en vaak gebruikte zinnen. Als u afbeeldingen in e-mails invoegt, kan KMail afbeeldingen verkleinen tot een geschikt formaat voor de meeste e-mailservices en programma's. Als dit niet genoeg is, kan een externe editor (zoals vim of Emacs) worden gebruikt om berichten te bewerken.

Al met al is KMail een waardige concurrent voor Mozilla Thunderbird of webgebaseerde interfaces zoals Gmail.

Aanbevolen: