Remote Utilities 7.1 Review (gratis tool voor externe toegang)

Inhoudsopgave:

Remote Utilities 7.1 Review (gratis tool voor externe toegang)
Remote Utilities 7.1 Review (gratis tool voor externe toegang)
Anonim

Remote Utilities is een gratis programma voor externe toegang voor het Windows-besturingssysteem. U kunt gratis verbinding maken met maximaal 10 computers, hetzij vanaf uw mobiele apparaat of via een app die u op uw computer installeert.

Remote Utilities geeft je meer dan een dozijn tools om verbinding te maken met een externe computer, waardoor het een van de betere externe desktop-applicaties is die er zijn. Blijf lezen voor de voor- en nadelen en informatie over hoe de software werkt.

Deze recensie is van Remote Utilities versie 7.1.6.0, uitgebracht op 24 augustus 2022. Laat het ons weten als er een nieuwere versie is die we moeten beoordelen.

Meer over externe hulpprogramma's

Image
Image

Remote Utilities geeft je zoveel opties. Overweeg de volgende kenmerken en mogelijkheden:

  • Het werkt met 32-bits en 64-bits versies van Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP; Windows Server 2019, 2016, 2012, 2008 en 2003; en in bètavorm voor macOS en Linux.
  • U kunt de Viewer- en Host-apps starten vanaf een USB-station (zoals een flashstation) zonder dat u software hoeft te installeren.
  • U kunt een extern scherm bekijken in de modus Alleen weergeven, zodat u niets op de externe computer hindert.
  • Remote Utilities werkt goed achter routers, dus je hoeft geen port forwarding wijzigingen aan te brengen in de instellingen van je router.
  • U kunt de Host-app uitvoeren zonder deze te hoeven installeren, wat betekent dat u spontane ondersteuning kunt bieden.
  • Je kunt sommige externe tools starten zonder berichten of prompts op de externe computer weer te geven.
  • Van het adresboek van externe verbindingen wordt elke dag een back-up gemaakt. Je hebt ook de mogelijkheid om het adresboek online te back-uppen naar een door jezelf gehoste server.
  • Ondersteunde tools zijn onder meer energiebeheer, taakbeheer, spraak- en videochat, uitvoeren op afstand en schermrecorder.

De voor- en nadelen van hulpprogramma's op afstand

Gezien het aantal tools dat Remote Utilities heeft, is het niet verwonderlijk dat het programma veel voordelen heeft.

Wat we leuk vinden

  • 100% gratis voor zakelijk en privégebruik op maximaal 10 computers. (of meer dan 50.000 als u een licentie koopt)
  • Afdrukken op afstand.
  • Op afstand toegang krijgen tot de opdrachtprompt.
  • Spontane ondersteuning bieden.
  • Ondersteunt tekstchat en bestandsoverdracht.
  • Profiteer van onbeheerde toegang.
  • Sluit lopende processen eenvoudig op afstand af.

Wat we niet leuk vinden

Het configureren van de hostsoftware kan verwarrend zijn.

Hoe werkt externe hulpprogramma's?

Remote Utilities maakt een verbinding tussen een administratieve computer en een externe computer. U installeert de Host-app op elke externe computer; de Viewer-app is de beheermodule en u installeert deze op de computer waarmee u alle externe computers bedient. Met andere woorden, de computer waarop Viewer draait, is degene van waaruit u verbinding maakt met de externe computers.

Twee versies van de Host-app zijn beschikbaar op de downloadpagina:

  • Host installeert de app op uw externe computers.
  • Agent, die u niet hoeft te installeren, stelt u in staat om snel verbinding te maken met de hostcomputer.

Wanneer u de Host-app voor de eerste keer start, wordt u gevraagd een wachtwoord in te stellen om uw computer te beveiligen tegen ongeoorloofde toegang. De Viewer-app gebruikt dit wachtwoord om toegang te krijgen tot hostcomputers. Vervolgens gebruikt de Host-app op elke computer de optie Internet-ID-verbindingsinstelling om een negencijferige code te genereren die de Viewer-app nodig heeft om toegang te krijgen tot die computer. Net als Host kun je een draagbare versie van Viewer downloaden.

Als de verbinding tot stand is gebracht, kan de computer met Viewer externe tools starten op de externe computer.

Als je veel verschillende beheercomputers gebruikt, maar de Agent-app niet op allemaal kunt of wilt installeren, download en voer je in plaats daarvan de draagbare Viewer-app uit. U hoeft de draagbare Viewer niet te installeren en u kunt het adresboek kopiëren naar een draagbare schijf om mee te nemen.

Gedachten over hulpprogramma's op afstand

Remote Utilities bevat een aantal geweldige tools die het over de rand duwen in vergelijking met andere, vergelijkbare remote desktop-software. De beveiligingsopties van de Host-app zijn een beetje verwarrend, maar als je ze doorhebt en Viewer verbinding kan maken met externe computers, zijn de tools geweldig.

Je kunt de volledige controle over de externe machine overnemen of gewoon het bureaublad van de externe computer bekijken in Alleen weergeven, wat handig is als je externe ondersteuning biedt en gewoon wilt kijken wat de gebruiker doet zonder tussenkomst. Met een paar klikken kunt u de modus wijzigen tijdens sessies op afstand.

File Transfer-modus in Remote Utilities is een leuke functie omdat het de gebruiker van de externe computer niet om bevestiging vraagt. Schakel in Viewer de modus Bestandsoverdracht in: u kunt bestanden van en naar de externe computer overbrengen zonder dat u het bureaublad van de externe computer hoeft te zien. Deze mogelijkheid versnelt de zaken echt wanneer u alleen toegang wilt tot externe bestanden.

De opdrachtpromptfunctie in Remote Utilities ziet eruit als een typisch Windows-opdrachtpromptvenster, maar voert opdrachten uit op de externe computer in plaats van op de beheermachine. Ten slotte geeft de inventarismanager details over het hostbesturingssysteem, de hardware en de geïnstalleerde software, compleet met versienummers en fabrikantnamen.

Terwijl u het programma installeert, selecteert u Gratis licentie tijdens de installatie om de proefperiode van 30 dagen te vermijden.

Aanbevolen: