Gratis EASIS Drive Check v1.1 (een gratis HD-testprogramma)

Inhoudsopgave:

Gratis EASIS Drive Check v1.1 (een gratis HD-testprogramma)
Gratis EASIS Drive Check v1.1 (een gratis HD-testprogramma)
Anonim

Gratis EASIS Drive Check is een gebruiksvriendelijke harde-schijftester die SMART-attributen toont en een oppervlaktescan kan uitvoeren op schijffouten.

U kunt instellen dat logbestanden automatisch naar uw e-mailadres worden verzonden of u kunt de resultaten op het scherm bekijken wanneer de sectorscan is voltooid.

Image
Image

Deze recensie is van gratis EASIS Drive Check versie 1.1. Laat het ons weten als er een nieuwere versie is die we moeten beoordelen.

Mogelijk moet u de harde schijf vervangen als deze niet slaagt voor een van uw tests.

Meer over gratis EASIS Drive Check

Deze tool werkt officieel in Windows 7, terug tot en met Windows 2000. We ontdekten dat het ook prima werkt in Windows 8 en Windows 10.

U kunt twee soorten scans uitvoeren: een SMART-waardelezer en een sectortest. Beide tests kunnen worden uitgevoerd vanuit het hoofdscherm of vanuit het menu Drive Tests.

Om beide tests uit te voeren, dubbelklikt u op een van de vermelde harde schijven. Als u ervoor kiest om een SMART-test uit te voeren, maar geen SMART-compatibele apparaten heeft, blijft het programmavenster leeg.

Naast de normale SMART-kenmerken kunt u ook het modelnummer en het serienummer van de SMART-compatibele schijf bekijken.

Wanneer een sectorscan is voltooid, worden de resultaten op het scherm weergegeven. Het omvat de scantijd, de schijf die is gescand, de computernaam, het lokale IP-adres, de sector waarop de scan is gestart en geëindigd, en hoeveel fouten er zijn gevonden.

De enige optie die u kunt configureren, is om rapporten als e-mail naar u te verzenden. Wanneer u deze functie inschakelt, worden alle rapporten verzonden naar het opgegeven e-mailadres in het menu Opties.

Gratis EASIS Drive Check Voor- en nadelen

Deze gratis harde schijf tester is een eenvoudig programma met degelijke harde schijf ondersteuning:

Pros

  • Eenvoudig te begrijpen
  • Ondersteunt interne en externe harde schijven
  • Kan lograpporten via e-mail verzenden

Nadelen

Kan alleen worden geïnstalleerd op een Windows-pc

Gedachten over gratis EASIS Drive Check

Het is heel eenvoudig te gebruiken en gemakkelijk te begrijpen, maar het is jammer dat de SMART-tests niet over een bepaalde periode kunnen worden gevolgd. Als u dit doet, kunt u een nauwkeurigere voorspelling doen over de timing van het falen van een schijf.

De sectortest is gemakkelijk toegankelijk en laat je duidelijk zien of er leesfouten zijn gevonden. Omdat er alleen een leestest wordt uitgevoerd, worden er geen gegevens op de harde schijf verwijderd of beschreven door het programma.

Aanbevolen: