Hands-On: mijn eerste week met de Freewrite Traveler

Inhoudsopgave:

Hands-On: mijn eerste week met de Freewrite Traveler
Hands-On: mijn eerste week met de Freewrite Traveler
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Freewrite Traveler is gemaakt om pure tekst te produceren zonder afleiding.
  • Je kunt zelfs geen documenten bewerken met de Freewrite Traveler; het is puur bedoeld om te schrijven.
  • Het apparaat heeft een batterij die lang genoeg meegaat, zodat je het meerdere weken kunt gebruiken zonder op te laden.
Image
Image

Heb je ooit een hele ultralichte zaknotitieboekje willen hebben waarop alleen Kladblok draait? Dat is de ervaring van Freewrite Traveler.

De Traveler maakt ogenschijnlijk "je woorden vrij" door de meeste afleidingen te elimineren die zijn ingebouwd in de moderne laptopervaring. Het heeft geen webbrowser, geluidskaart, scherm met achtergrondverlichting of zelfs pijltjestoetsen; het is alleen jij en een open tekstvenster. Geen franje, geen gimmicks.

Het is een brute-force instrument om te schrijven, waarbij elk verdwaald element is ontworpen om de woorden zo snel mogelijk uit je hoofd te krijgen. Als je graag on-the-fly edit, kan de Traveler je gek maken, maar als je gewoon alle afleiding tussen jullie wilt elimineren en eindelijk die slordige eerste versie wilt produceren, en je hebt een paar honderd dollar om voor te branden het voorrecht, is dit misschien de niet-computer die u zoekt.

[De Reiziger] staat je niet toe om woorden te heroverwegen, of kostbare schrijftijd te verbranden door terug te gaan om een vorige alinea te herzien.

Het weer naar beneden halen

Het is vreemd om een laptop te hebben die dommer is dan mijn telefoon.

De Traveler weegt iets minder dan twee pond en meet ongeveer 1 x 11 x 4,5 inch, met een smal LED-scherm boven een volledig toetsenbord. Het heeft wifi, maar alleen zodat het uw documenten regelmatig kan uploaden naar een cloudserver naar keuze.

Het heeft een paar toeters en bellen, zoals een timer, een woordenteller en een klok, maar verder heeft het een agressief gebrek aan moderne functies van levenskwaliteit. The Traveler is een artefact uit een alternatief universum waar de mensheid besloot dat de elektronische tekstverwerker het absolute toppunt van computerprestaties was.

Er zijn echter een aantal sneltoetsen voor bruikbaarheid nodig om te komen waar het is. Navigeren tussen documenten bijvoorbeeld, doe je met drie knoppen boven het toetsenbord, wat erg vervelend is.

De Traveler reageert ook altijd een beetje niet, met een kleine maar merkbare vertraging tussen een toetsaanslag en een letter die op het scherm verschijnt. Ik ben gewend geraakt aan een tijdperk van computers waar input lag meestal een indicatie is dat er iets mis gaat, dus ik heb altijd het gevoel dat de Traveler op het punt staat vast te lopen. Het is nog niet zover, maar het speelt in op een aantal onzekerheden waarvan ik niet wist dat ik ze had.

Image
Image

De productiviteitsstrijd

De vloek van de werkende schrijver is, denk ik, dat je constant in een machtsstrijd verkeert tegen je eigen aandachtsspanne. Op elk willekeurig moment in 2021 ben ik omringd door een reeks slimme apparaten die zowel onmisbare werkmansgereedschappen zijn als een reeks snoepachtige afleidingen van wat ik zou moeten doen.

Het inherente doel van de "afleidingsvrije schrijfhulpmiddelen" van Freewrite is om je te helpen je mond te houden, te gaan zitten en voor één keer in je leven te schrijven. De schrijvers die ik ken vallen in twee kampen; ze zijn ofwel in de verleiding gekomen door Freewrite of hebben er nog nooit van gehoord. Natuurlijk moest ik de Traveler uitproberen.

Het is gemakkelijk mee te nemen en in te zetten, met een mooi veerkrachtig toetsenbord dat goed in mijn handen past. De batterij zou ongeveer vier weken mee moeten gaan als hij volledig is opgeladen, en hoewel ik dat nog niet volledig heb kunnen testen, is mijn Traveller slechts 90% na enkele dagen werken.

Ik heb deze week ongeveer 13.000 woorden door de Traveler geschreven, inclusief de eerste versie van dit stuk. De hele ervaring is gericht op ruwe output op een nieuw project; je kunt geen werk in uitvoering toevoegen aan de Reiziger, of effectief iets bewerken dat daar staat. Je typt onbewerkte tekst direct uit de koepel en herstelt deze later vanuit de cloud, of je gebruikt de Traveler helemaal niet.

Het inherente doel van de 'afleidingsvrije schrijfhulpmiddelen' van Freewrite is om u te helpen uw mond te houden, te gaan zitten en gewoon

Hier is een raar toeval: mijn Traveler arriveerde rond dezelfde tijd dat een aantal schrijvers die ik volg op Twitter linkten naar dit New Yorker-interview met Simpsons-schrijver John Swartzwelder. Daarin raadt hij aan om je eerste concepten zo snel en dom te doen als menselijk mogelijk is.

De Traveler kan niet perfecter ontworpen zijn voor die benadering. Het staat je niet toe om woorden te heroverwegen, of kostbare schrijftijd te verbranden door terug te gaan om een vorige alinea te herzien. Je gaat rechtdoor tot het einde of je gaat naar huis, zegt de Reiziger. Het is pervers verfrissend.

Het is een handige gadget om rond te slingeren. Er zijn dingen die ik eraan zou veranderen - ik hou niet van de afhankelijkheid van de cloud voor het uploaden van documenten, vooral als het al een USB-oplader heeft - en het is prijzig voor zijn doel met een adviesprijs van $ 599 (hoewel het momenteel $ 449 is op de website van het bedrijf). Als boetiekoplossing voor mijn problemen met afleiding is de Traveler echter meer een hit dan een misser geweest.

Aanbevolen: