Hoe Apple Mail-regels in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Apple Mail-regels in te stellen
Hoe Apple Mail-regels in te stellen
Anonim

Automatiseer elementaire e-mailtaken in Apple Mail met Apple Mail-regels. Wanneer u e-mailregels maakt, vertelt u de app hoe inkomende e-mails moeten worden verwerkt. E-mailregels automatiseren repetitieve taken, zoals het verplaatsen van hetzelfde type berichten naar een bepaalde map, het markeren van berichten van vrienden en familie of het verwijderen van spam-e-mails.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Macs met macOS Mojave (10.14.) en Mail versie 12.4. Eerdere versies van macOS volgen vergelijkbare processen.

Hoe e-mailregels werken

Elke regel heeft twee componenten: een voorwaarde en een actie. Voorwaarden zijn richtlijnen voor het selecteren van de berichten die een actie beïnvloedt. Een e-mailregel met de voorwaarde om te zoeken naar e-mails van je vriend Sean kan bijvoorbeeld een actie hebben om het bericht te markeren, zodat je het gemakkelijk in je inbox kunt zien.

Mailregels doen meer dan berichten vinden en markeren. E-mailregels organiseren e-mail. Regels kunnen bijvoorbeeld:

  • Herken bankgerelateerde berichten en verplaats ze naar een e-mailmap van een bank.
  • Verplaats spam van terugkerende afzenders naar een ongewenste map of de prullenbak.
  • Stuur een bericht door naar een ander e-mailadres.

Naast het maken van eenvoudige regels, kunt u samengestelde regels maken die zoeken naar meerdere voorwaarden voordat u een of meer acties uitvoert.

Mail kan AppleScripts uitvoeren om extra acties uit te voeren, zoals het starten van specifieke applicaties.

Soorten mailvoorwaarden en acties

De lijst met voorwaarden waarop Mail kan controleren is uitgebreid, maar sommige worden vaker gebruikt dan andere. Mail kan elk item dat is opgenomen in de mailheader als voorwaardelijk item gebruiken. Enkele voorbeelden zijn van, tot, CC, onderwerp, elke ontvanger, datum verzonden, datum ontvangen, prioriteit en e - mailaccount. E-mail kan ook worden gefilterd op:

  • Bevat.
  • Bevat niet.
  • Begint met.
  • Eindigt met.
  • Is gelijk aan.

Acties die beschikbaar zijn wanneer een e-mail aan een voorwaarde voldoet, zijn onder meer:

  • Bericht verplaatsen.
  • Kopieer bericht.
  • Stel de kleur van het bericht in.
  • Geluid afspelen.
  • Bounce-pictogram in dock.
  • Stuur melding.
  • Beantwoord het bericht.
  • Bericht doorsturen.
  • Redirect bericht.
  • Verwijder bericht.
  • Markeer als gelezen.
  • Markeer als gemarkeerd.
  • Voer een Applescript uit.

Maak je eerste e-mailregel

Deze tutorial maakt een samengestelde regel die e-mail van een creditcardmaatschappij herkent en het bericht in de inbox markeert. In dit voorbeeld wordt het bericht verzonden vanaf de waarschuwingsservice bij Voorbeeldbank en heeft het een Van-adres dat eindigt op alert.examplebank.com.

Omdat verschillende soorten waarschuwingen worden ontvangen van Voorbeeldbank, maakt deze zelfstudie een regel die berichten filtert op basis van het veld Van en het veld Onderwerp. Gebruik deze twee velden om onderscheid te maken tussen de soorten ontvangen waarschuwingen.

Voeg een regel toe

De snelste manier om een nieuwe regel te starten, is door een bericht in Mail te openen en de regel te baseren op de informatie in het bericht. Als een bericht is geselecteerd wanneer u een nieuwe regel toevoegt, gebruikt Mail de informatie in de velden Van, Aan en Onderwerp om de regelvoorwaarden in te vullen. Als het bericht is geopend, wordt ook de specifieke tekst weergegeven die u voor de regel nodig hebt.

Een regel maken op basis van een geselecteerd bericht:

  1. Ga naar Mail > Voorkeuren.

    Image
    Image
  2. Kies in Voorkeuren Regels.

    Image
    Image
  3. Selecteer Regel toevoegen.

    Image
    Image
  4. Voer in het tekstvak Beschrijving een naam in voor de regel, bijvoorbeeld Voorbeeld CC-afschrift van een bank.

    Image
    Image

Voeg de eerste voorwaarde toe

De If-instructie schakelt tussen twee voorwaarden: If any en If all. De If-instructie is handig voor meerdere voorwaarden, zoals in dit voorbeeld, waarbij u zowel de velden Van als Onderwerp wilt testen. Als u slechts op één voorwaarde test, doet het If-statement er niet toe, dus u kunt het op de standaardpositie laten staan.

  1. Select If > All.

    Image
    Image
  2. Selecteer in de sectie voorwaarden onder de If-instructie de eerste vervolgkeuzepijl en kies From.
  3. Selecteer de tweede vervolgkeuzepijl en kies bevat.
  4. Als een bericht is geopend (of geselecteerd) wanneer u deze regel maakt, wordt het veld naast bevat automatisch gevuld met het juiste Van-e-mailadres. Voer deze informatie anders handmatig in. Voer bijvoorbeeld alert.examplebank.com. in

Voeg de tweede voorwaarde toe

Als u complexe regels wilt maken, voegt u een tweede set voorwaarden toe om de berichten verder te filteren. In deze zelfstudie wordt de regel toegepast op berichten die afkomstig zijn van een opgegeven afzender en een opgegeven onderwerpregel bevatten.

Een tweede voorwaarde aan een regel toevoegen:

  1. Ga naar de rechterkant van de eerste voorwaarderegel en klik op de knop Plus (+) om een tweede voorwaarderegel toe te voegen.

    Image
    Image
  2. Selecteer in de tweede voorwaardesectie de eerste vervolgkeuzepijl en kies Subject.
  3. Selecteer de tweede vervolgkeuzepijl en kies bevat.
  4. Als een bericht is geopend, wordt het veld naast het veld bevat automatisch gevuld met de onderwerpregel van de e-mail. Voer deze informatie anders handmatig in. Voer bijvoorbeeld Voorbeeld bankafschrift. in

Voeg de uit te voeren actie toe

Kies een actie die moet worden uitgevoerd op de berichten die zijn geselecteerd door de regelvoorwaarden. In dit voorbeeld worden berichten die voldoen aan de regelvoorwaarden voor de afzender en het onderwerp rood gemarkeerd.

Een actie aan een regel toevoegen:

  1. In de Voer de volgende acties uit sectie, selecteer de eerste vervolgkeuzepijl en kies Set Color.

    Image
    Image
  2. Selecteer de tweede vervolgkeuzepijl en kies tekst.
  3. Selecteer de derde vervolgkeuzepijl en kies Rood.
  4. Klik op OK om de nieuwe regel op te slaan.

Je kunt meer dan één actie toevoegen, net zoals je meer dan één voorwaarde kunt toevoegen. Gebruik meerdere criteria om de effectiviteit van de regel te verfijnen.

De nieuwe regel wordt toegepast op alle volgende berichten die je ontvangt. Als u wilt dat een nieuwe regel de huidige inhoud van uw inbox verwerkt, drukt u op Command+ A om alle berichten in de inbox te selecteren en gaat u naar het Mail menu, selecteer Message en kies Regels toepassen

Aanbevolen: