Google Pixel Watch: nieuws en verwachte prijs, releasedatum, specificaties; en meer geruchten

Inhoudsopgave:

Google Pixel Watch: nieuws en verwachte prijs, releasedatum, specificaties; en meer geruchten
Google Pixel Watch: nieuws en verwachte prijs, releasedatum, specificaties; en meer geruchten
Anonim

Er is nog niet alles bekend over de aanstaande Google Pixel Watch, maar de stukjes die we denken te weten, verzameld uit geruchten en echte afbeeldingen, wijzen op een strak, modern ontwerp. Zoek naar deze smartwatch, met de codenaam Rohan en die naar verwachting je gezondheid en conditie in de gaten houdt, die eind 2022 aankomt.

Image
Image
Pixel Watch.

Google

Wanneer wordt de Pixel Watch uitgebracht?

Er circuleert al jaren over een horloge met het merk Pixel, maar er werd niets officieel aangekondigd totdat een handelsmerkaanvraag werd ingediend die de naam Pixel Watch bevestigde, en Google's korte aankondiging van het horloge tijdens het Google I/O-evenement van mei 2022.

Eén gok was dat we het in 2021 zouden zien tijdens hetzelfde evenement dat de Pixel 6 introduceerde. In plaats daarvan onthulde Google dat het eind 2022 zal aankomen, waarschijnlijk met de Pixel 7, die naar verwachting binnen de eerste paar weken van oktober.

Releasedatum schatting

Gezien de relatief korte levensduur van sommige projecten van Google en oude voorspellingen die nooit zijn uitgekomen, is het gemakkelijk om te aarzelen bij het maken van een schatting van de releasedatum. Maar Google heeft al foto's van het horloge vrijgegeven en het onthullingsevenement bekend gemaakt: het komt in de herfst van 2022.

Pixel Watch-prijsgeruchten

Een indicator voor wat dit horloge u zal opleveren, is de prijs van vergelijkbare producten van concurrenten. De 2021 Apple Watch Series 7 begint bijvoorbeeld bij $ 400. Aan de andere kant werd de Fitbit Charge 2021, eigendom van Google, gelanceerd voor minder dan $ 200.

Image
Image

We vermoeden dat Google op iets in het midden zal schieten: $ 300- $ 350 - deze prijs wordt ook ondersteund door een recente bron, maar we kunnen de nauwkeurigheid ervan niet verifiëren.

De prijs is natuurlijk afhankelijk van het model, bijvoorbeeld of iemand een prominentere wijzerplaat heeft of mobiele netwerkconnectiviteit ondersteunt. Zo zegt 9to5Google dat de LTE-variant iets meer zal kosten:

Volgens een bron die bekend is met de zaak, kost die laatste mobiele Pixel Watch $ 399 in de VS. Plannen kunnen natuurlijk nog voor de lancering veranderen, terwijl carrier-deals de prijs ongetwijfeld zullen verlagen.

Bottom Line

Voorbestellen zou kort na de officiële aankondiging van het horloge beschikbaar moeten zijn.

Pixel Watch-functies

Uitgelekte materialen verkregen door Jon Prosser en uitgelegd in zijn Front Page Tech YouTube-aflevering waren enkele van de eerste semi-officiële details die we vonden. In dat marketingmateriaal gebruikte Google woorden als wereld, route, agenda en gezondheid om de verschillende functies van het horloge uit te leggen.

Image
Image

Officiële informatie van Google, plus gelekte afbeeldingen (ook via Prosser), doen ons denken dat deze functies in de maak zijn:

  • Hartslagmeter: dit is een gegeven voor elke smartwatch, en op basis van de renders en Google's eigen foto's wordt gesuggereerd dat dit horloge er een zal hebben.
  • Route-tracking: De mogelijkheid om je stappen te volgen is een must, maar de Google-smartwatch kan ook worden geïntegreerd met hun kaarten om te registreren waar je hebt gelopen/joggen/gelopen, enz., een aanrader voor fanatieke fietsers en dergelijke. Als we uiteindelijk een LTE-versie zien, kun je een routebeschrijving opvragen, zelfs als je je telefoon niet bij de hand hebt.
  • Kaarten op de pols: Over kaarten gesproken, het is logisch dat Google Maps hier zijn weg naar uw pols vindt. Het is veel veiliger om op de fiets, in de auto of te voet te navigeren als je maar een fractie van een seconde op je telefoon hoeft te kijken. Een smartwatch maakt dit nog makkelijker.
  • Google Wallet: andere smartwatches met Wear OS ondersteunen contactloze betalingen; het horloge zal ongetwijfeld het betalingsplatform van Google bevatten, zodat u sneller en veiliger aankopen kunt doen.
  • Meerdere bandopties: Prossers bron beweert dat er ongeveer 20 bandopties zullen zijn. Voor zover we kunnen zien, zien de banden die Google heeft getoond er sportief uit en zijn gemaakt van rubber.
  • Samsung-chipset: Google Silicon was voor het eerst beschikbaar in de 2021 Pixel-telefoons, en hoewel een door Google gemaakte chipset ook geweldig klinkt voor een door Google gemaakt horloge, hebben we hoorde ook dat het een Samsung Exynos-processor zou kunnen zijn (dezelfde chip als de Galaxy Watch 2018). 9to5Google meldt dat het kan worden gekoppeld aan een co-processor om taken weg te nemen van de hoofd-CPU.

Natuurlijk, zoals bij vrijwel elke smartwatch, ondersteunt deze ook waarschuwingen voor zaken als evenementen, sms'jes en oproepen. En Google Assistant zal in een oogwenk beschikbaar zijn, handsfree, wat betekent dat er een microfoon wordt meegeleverd, zodat je dingen kunt doen zoals alarmen instellen, sms'jes lezen/verzenden vanaf je telefoon, timers starten, enz. Er wordt ook gezegd dat een bijbehorende app voor de Pixel Watch.

We weten ook, rechtstreeks van Google, dat je met het horloge je Nest-huisapparaten kunt bedienen:

We zouden graag andere functies willen zien, zoals bloedglucosemetingen, bloedzuurstofmonitoring en een scherm of telefoongebaseerde snelle gebruikersauthenticatie. We kunnen dit niet bevestigen totdat we meer lekken hebben ontdekt.

Prosser geeft in deze video ook enkele officiële afbeeldingen van de Pixel Watch weer. Ze zijn van lage kwaliteit, maar zijn echte gelekte marketingafbeeldingen rechtstreeks van Google.

Pixel Watch-specificaties en hardware

Er is nog geen woord over de meeste specificaties, maar verschillende weergaven van het horloge zijn verkrijgbaar bij Prosser. Ze onthullen een strak, ringloos, cirkelvormig wijzerplaatontwerp met een knop aan de rechterkant.

32 GB is wat 9to5Google meldt voor de opslaggrootte van het horloge - ter vergelijking, dat is twee keer de capaciteit van de Galaxy Watch 4. Het RAM-geheugen in de Pixel Watch zal naar verwachting ook het geheugen van een bestaande smartwatch overtreffen.

Reddit-gebruiker tagtech414 lekte echte foto's van het horloge, waarvan je foto's kunt zien op Android Central. Hier is er een die een vergelijking toont van het 40 mm-horloge naast een 40 mm Apple Watch en 46 mm Galaxy Watch:

Image
Image
Apple Watch, Galaxy Watch en Pixel Watch.

tagtech414 / Reddit

9to5Google heeft verschillende afbeeldingen verkregen die beweren te zijn van iemand die het horloge daadwerkelijk draagt (deze komen ook van tagtech414 op Reddit):

Nog een nieuwtje dat 9to5Google heeft opgemerkt, is dat de Pixel Watch een batterij van 300 mAh zal hebben en mobiele connectiviteit op het ene model (alleen wifi en Bluetooth op de andere twee). Het heeft ook een USB-C-oplaadkabel. De LTE-versie maakt dit misschien de eerste Wear OS-smartwatch die Google Fi ondersteunt.

Je kunt slimmer en verbonden nieuws krijgen van Lifewire. Hier zijn geruchten en andere verhalen over de aanstaande Google Pixel Watch:

Aanbevolen: