Delen van een e-mailadres en de tekens die u erin kunt gebruiken

Inhoudsopgave:

Delen van een e-mailadres en de tekens die u erin kunt gebruiken
Delen van een e-mailadres en de tekens die u erin kunt gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Een e-mailadres bestaat uit een gebruikersnaam, een @ teken en een domeinnaam. Degene die een e-mailadres aanmaakt, bepa alt de gebruikersnaam.
  • De domeinnaam wordt bepaald door de host of client van het account, zoals Gmail, Yahoo of Outlook, bijvoorbeeld gmail.com of outlook. com.

E-mailadressen bestaan uit drie basiselementen: de gebruikersnaam, het "at"-teken (@) en de domeinnaam. In deze handleiding leggen we uit wat gebruikersnaam en domeinnamen zijn en welke symbolen je in een e-mailadres kunt gebruiken.

Image
Image

Wat is een e-mailgebruikersnaam?

De gebruikersnaam identificeert een specifiek persoon of adres in een domein. Degene die uw e-mailadres instelt (u, uw school of uw werkgever) selecteert de gebruikersnaam. Wanneer u zich bijvoorbeeld aanmeldt voor een gratis e-mailaccount, kunt u zelf een creatieve gebruikersnaam kiezen.

Gebruikersnamen die in een professionele hoedanigheid worden gebruikt, gebruiken meestal een gestandaardiseerd formaat. Een bedrijf kan bijvoorbeeld uw voornaam gebruiken, zoals [email protected]. Dit is vriendelijk en gemakkelijk te onthouden. Het biedt u ook enige anonimiteit door uw achternaam niet te onthullen.

Hier zijn een paar andere professionele gebruikersnaam opties die je tegen kunt komen:

Wat is een e-maildomeinnaam?

De domeinnaam wordt bepaald door de host of client van het e-mailaccount, zoals Gmail, Yahoo of Outlook. Het vormt het gedeelte van een adres na het @-teken, zoals in @gmail.com, @yahoo.com of @outlook.com. Voor professionele accounts is de domeinnaam meestal de naam van het bedrijf of de organisatie.

Domeinen op internet volgen een hiërarchisch systeem. Er bestaat een bepaald aantal topleveldomeinen (waaronder.com,.org,.info en.de) en deze vormen het laatste deel van elke domeinnaam. Binnen elk topleveldomein worden aangepaste namen toegewezen aan personen en organisaties die ze aanvragen. De domeineigenaar kan vervolgens vrij subniveaudomeinen instellen om een naam te vormen zoals bob.example.com.

Tenzij u uw eigen domein koopt, heeft u niet veel te zeggen over het domeinnaamgedeelte van uw e-mailadres. Dus als u een Gmail-adres aanmaakt, heeft u geen andere keuze dan gmail.com als uw domeinnaam te gebruiken.

Welke tekens zijn toegestaan in e-mailadressen?

Het relevante internetstandaarddocument, RFC 2822, legt uit welke tekens in een e-mailadres kunnen worden gebruikt.

In het spraakgebruik van de standaard bestaat de gebruikersnaam in een e-mail uit woorden, gescheiden door punten. Een woord in een e-mailadres wordt een "atoom" of een tekenreeks tussen aanhalingstekens genoemd. Een atoom is een reeks ASCII-tekens van 33 tot 126, waarbij 0 tot 31 en 127 controletekens zijn en 32 witruimte.

Een tekenreeks tussen aanhalingstekens begint en eindigt met een aanhalingsteken ( ). Elk ASCII-teken van 0 tot 177 met uitzondering van het aanhalingsteken en de regelterugloop kan tussen de aanhalingstekens worden geplaatst.

Backslash-tekens kunnen ook worden gebruikt in e-mailadressen, maar ze hebben een andere functie. De backslash citeert elk teken en zorgt ervoor dat het volgende teken de speciale betekenis verliest die het gewoonlijk in de context heeft. Als u bijvoorbeeld een aanhalingsteken in een e-mailadres wilt opnemen, plaatst u een backslash voor het aanhalingsteken.

U kunt elk alfanumeriek ASCII-teken in uw e-mailadres gebruiken, evenals alle tekens tussen ASCII 33 en 47. Tekens die niet zijn toegestaan in een e-mailadres zijn:

  • Uitroepteken (!)
  • Nummerteken ()
  • Dollarteken ($)
  • Procentteken (%)
  • Ampersand (&)
  • Tilde (~)

Kleine letters, cijfers, streepjes en het onderstrepingsteken zijn toegestaan in uw e-mailadres, hoewel sommige e-mailproviders onderscheid maken tussen hoofdletters in de spelling van een geldig adres.

Aanbevolen: