De zaak voor een gigantische e-boeklezer

Inhoudsopgave:

De zaak voor een gigantische e-boeklezer
De zaak voor een gigantische e-boeklezer
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Kobo Elipsa is een 10,3-inch e-reader met achtergrondverlichting en een pen om te markeren.
  • E-Ink-schermen zijn perfect om PDF's te markeren en buiten te lezen.
  • E-readers gaan weken mee op één batterijlading.
Image
Image

Kobo's nieuwe Elipsa e-reader is groter dan een iPad, werkt wekenlang op een lading en wordt geleverd met een pen om aantekeningen te maken en boeken en pdf's te markeren.

Als je van e-readers houdt, hou je van ze. Ik werk de hele dag op een iPad, maar als het gaat om het lezen van boeken en lange artikelen, schakel ik over naar de Kindle, en je zou me nooit zover krijgen dat ik de nieuwste Jack Reacher lees op het heldere, gloeiende scherm van een iPad.

E-Ink-schermen zijn rustgevender voor het oog, omdat ze werken als papier: ze reflecteren licht in plaats van het naar je ogen te schijnen. Maar hoe zit het met gigantische e-readers zoals de Elipsa en de mooie, slanke, opmerkelijke 2 tablet?

"Ik kan de reMarkables niet genoeg aanbevelen", vertelde technologiejournalist Andrew Liszewski aan Lifewire via Twitter, "[Het is] een briljant hulpmiddel voor het maken van aantekeningen dat onmisbaar is op beurzen, maar het ontbreken van schermverlichting maakt het een vreselijke e-reader vervanger, wat het zou kunnen zijn."

E-Readers vs E-Ink Notebooks

De Elipsa is niet het eerste E-Ink-notebook. Er zijn er genoeg, zoals de bovengenoemde hermarkeerbare papieren tablet of de Boox, maar dat zijn apparaten voor het maken van aantekeningen en pdf's, die ook e-boeken kunnen lezen.

De Elipsa is het tegenovergestelde: een Kobo e-reader die ook met pdf's kan werken en aantekeningen kan maken. Op papier een subtiel verschil, maar in de praktijk enorm. En, zoals Liszewski al zei, de Elipsa wordt ook geleverd met een ingebouwde lamp.

Image
Image

De Elipsa is aangesloten op de Kobo-boekwinkel, die bijna net zo uitgebreid is als de Kindle Store, en integreert met openbare bibliotheken via de Overdrive-service (Overdrive komt ook van Rakuten, het bedrijf achter Kobo).

Veel mensen zouden moeite hebben om $ 399 uit te geven aan een E-Ink-kladblok (of meer), maar veel mensen zouden graag dezelfde $ 399 uitgeven aan een e-reader met zo'n enorme, royale 10,3- inch scherm.

De Kindle Oasis is populair genoeg om in de derde generatie te zitten, en dat heeft een 7-inch scherm en kost $ 250. En de Elipsa wordt geleverd met een pen en een etui bij de prijs inbegrepen.

De zaak voor een gigantische e-reader

Dus, waarom zou je een gigantische e-reader willen? Ten eerste, misschien wil je gewoon grotere pagina's. Een 10,3-inch scherm bevindt zich in nieuw gebied met harde kaft, terwijl de kleinere Kobos en Kindles nauwelijks zo groot zijn als een paperback.

Een van de grootste voordelen van een e-reader ten opzichte van een papieren boek is dat je de tekst groter kunt maken. Papieren boeken met grote letters zijn zeldzaam en duur, terwijl elk e-book een boek met grote letters is als je dat wilt. En een groter scherm betekent dat je geen last hebt van te weinig woorden op het scherm als je de lettergrootte vergroot.

Voor veel kopers is dat genoeg. Maar een 10-inch scherm is ook groot genoeg om PDF's weer te geven zonder een vergrootglas naar hun tekst te hoeven nemen. En u kunt die PDF's ook markeren en markeren met de meegeleverde pen.

Misschien is het beste deel van het Kobo Elipsa-nieuws niet het product zelf, maar dat de e-readermarkt volwassen genoeg is om plaats te maken voor dergelijke gespecialiseerde producten.

De Elipsa maakt verbinding met Dropbox, zodat je gemakkelijk pdf's kunt overbrengen van en naar de 32 GB lokale opslag. In plaats van pdf's op de computer te moeten nakijken, kun je ze overzetten naar de Elipsa. Het verslaat zelfs de iPad, omdat je E-Ink in direct zonlicht kunt gebruiken.

Aantekeningen maken

De laatste use-case voor de Elipsa is als een notebook. U kunt op het scherm schrijven, doodle, enzovoort, en uw handschrift kan worden omgezet in bewerkbare tekst. Dit alles is ook beschikbaar op iPads, dus wat is het probleem?

Als je ooit een iPad hebt gebruikt voor het maken van algemene aantekeningen, weet je dat het enigszins stressvol kan zijn om het scherm de hele tijd aan te laten staan. Niet zo met E-Ink. Net als papier kan het daar, zichtbaar, voor altijd blijven zitten. Zelfs als de batterij leeg is, kan E-Ink op het scherm blijven staan, omdat het alleen stroom nodig heeft om het scherm te veranderen.

Het is misschien een subtiel punt, maar als je al volledig geïnvesteerd bent in high-end e-readers, ben je al ver in het rijk van subtiele verschillen.

Als je echt van aantekeningen houdt, dan geef je misschien de voorkeur aan de reMarkable, die best mooi is, maar ook een geweldig apparaat om aantekeningen te maken.

Image
Image

"[opmerkelijk zegt] het toevoegen van een licht zou de uitstekende schrijfervaring verminderen, dus we zullen zien of de Elipsa lijdt onder het zijlicht", zegt Liszewski. "Ik wou dat Kobo een lamp had meegeleverd die ook de kleurtemperatuur aanpast, niet alleen de helderheid."

Misschien is het beste deel van het Kobo Elipsa-nieuws niet het product zelf, maar dat de e-readermarkt volwassen genoeg is dat er ruimte is voor dergelijke gespecialiseerde producten. De meerderheid van de lezers (de menselijke soort) zal blij zijn met de uitstekende Kindle Paperwhite, maar voor degenen die dat niet zijn, zijn er nu opties.

Je kunt je hart ophalen met de Kobo Libra of de aluminium Kindle Oasis, die beide hardwareknoppen hebben om pagina's om te draaien. Of u kunt kiezen voor de enorme Elipsa.

En de Elipsa heeft nog een andere geweldige functie. Het integreert met de Pocket read-later-service, zodat u artikelen van uw telefoon en computer kunt opslaan en ze als een tijdschrift kunt lezen. Dat is misschien genoeg om het aan veel mensen te verkopen.

Aanbevolen: