Opvouwbare telefoons zijn er om te blijven en experts zijn het erover eens dat dat een goede zaak is

Inhoudsopgave:

Opvouwbare telefoons zijn er om te blijven en experts zijn het erover eens dat dat een goede zaak is
Opvouwbare telefoons zijn er om te blijven en experts zijn het erover eens dat dat een goede zaak is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Samsung heeft onlangs twee nieuwe, vernieuwde opvouwbare telefoons aangekondigd in een dominante markt.
  • Opvouwbare voorstanders genieten van meer draagbaarheid en krachtige functies dankzij twee specifieke vormfactoren.
  • Apple moet zijn eigen opvouwbare telefoon nog aankondigen, maar zal dit naar verwachting de komende jaren doen.

Image
Image

Experts zeggen dat hoewel je er misschien nog geen hebt, een opvouwbare telefoon in de toekomst zou kunnen zijn. En er is veel om naar uit te kijken.

Met de recente aankondiging van Samsung van niet één, maar twee nieuwe opvouwbare telefoons, is het de grote speler in een markt die nog steeds vorm krijgt. Dat wil zeggen dat Samsung een van de weinige bedrijven is die opvouwbare telefoons in het land te koop aanbiedt, maar experts verwachten dat dit snel genoeg zal veranderen. Apple zal zeker meedoen aan de strijd, en niet voor die tijd.

"Meer dan wat dan ook, opvouwbare apparaten herintroduceren een element van plezier dat de afgelopen vijf jaar ontbrak in de handsetindustrie", vertelt Harish Jonnalagadda, senior editor bij Android Central, via WhatsApp aan Lifewire. Ze wijzen erop dat smartphones er al een tijdje grotendeels hetzelfde uitzien.

Het hoesje voor Bendy-telefoons

Eens weinig meer dan sciencefiction, kun je nu naar een winkel gaan en naar buiten lopen met een telefoon die in het midden opgevouwen kan worden. De Galaxy Z Fold 4 en Galaxy Z Flip 4 zijn nu de vierde generatie van Samsung's foldables, een snelheid waarmee Samsung kon voortbouwen op zijn aanvankelijke succes en zijn mislukkingen kon verbeteren.

Opvouwbare telefoons zijn er over het algemeen in twee smaken: een telefoon die lijkt op de flip-telefoons van de vroege jaren 2000, zoals een traditionele smartphone die in het midden kan worden opgevouwen om half zo groot te worden. Of iets dat meer lijkt op een kleine tablet die kan worden gesloten en kan veranderen in iets ter grootte van een traditionele smartphone. Met het tweede type krijgen kopers tabletachtige apps en verbeterde multitasking, maar in een vormfactor kunnen ze overal mee naartoe nemen.

"Er is het feit dat ze beter draagbaar zijn; de mogelijkheid om een scherm in tweeën te vouwen is erg handig. Of in het geval van de Galaxy Z Fold 4, een apparaat met een uitklapbaar scherm dat rivalen kleine tablets is zeer wenselijk voor multitasking en productiviteit ", voegt Jonnalagadda toe. Samsung is geschikt voor mensen die beide willen.

Het resultaat is een populaire telefoonkoppeling, met twee bijgewerkte modellen die waarschijnlijk de tractie zullen vergroten in een markt die in het eerste kwartaal van 2022 2,2 miljoen opvouwbare apparaten zag verschijnen. Dat klinkt misschien niet als veel in vergelijking met de honderden miljoenen iPhones die Apple verkoopt, maar het is een groot probleem.

Van die 2,2 miljoen opvouwbare telefoons was Samsung's Galaxy Z Fold 3 goed voor meer dan de helft-51% van alle opvouwbare telefoons die in het kwartaal werden verkocht met die naam. Dat succes betekende dat Samsung 74% van de markt in handen had, een markt waarin het de grootste van allemaal is.

Sterke deals zijn ook niet schadelijk voor de verkoop van Samsung. Daniel Rubino van Windows Central merkte onlangs op dat upgraden naar een nieuwe Galaxy Z Flip 4 slechts $ 99 zou kosten. Een deal die hij 'absurd goed' noemde. Anderen hebben vergelijkbare indrukwekkende upgrade-aanbiedingen rechtstreeks van Samsung gemeld, waarbij providers ook deals voor contracten aanbieden.

Apple's wachtspel

Apple is de voor de hand liggende naam die tot nu toe ontbreekt in de opvouwbare markt, hoewel er geruchten blijven rondgaan dat het binnenkort een eigen opvouwbare iPhone zal lanceren. We moeten misschien wachten tot 2025 voordat het gebeurt, maar het is een markt die Apple waarschijnlijk niet eeuwig zal kunnen weerstaan.

De redenen waarom klanten misschien een opvouwbare iPhone willen hebben, zijn talrijk en gevarieerd, en het zijn dezelfde redenen waarom mensen die opvouwbare Android-telefoons bezitten er zo dol op zijn.

Er is het feit dat ze beter draagbaar zijn; de mogelijkheid om een scherm dubbel te vouwen is erg handig.

iMore senior redacteur Christine Romero-Chan pleitte eerder voor een opvouwbare iPhone en zei dat het dragen van een damesjeans en leggings het moeilijk maakt om een grote iPhone in de zak te steken. Een iPhone die is opgevouwen om half zo groot te worden, zou daar zeker helpen, en dat alles met behoud van de premiumfuncties waarop ze is gaan vertrouwen.

Voor iPhone-gebruikers gaat het wachten maar door, maar Jonnalagadda zegt dat ze verwachten dat opvouwbare apparaten "nog meer momentum zullen krijgen naarmate andere fabrikanten zich bij de strijd voegen". Apple is de andere schoen die iedereen verwacht te laten vallen.

Aanbevolen: